Storleksgränser för Gmail-inställningar

Som administratör konfigurerar du Gmail-inställningar, till exempel efterlevnad, dirigering, stötande innehåll, karantäner med mera. Se till att Gmail-inställningarna ligger inom följande rekommenderade storleksgränser för att Gmail ska köras effektivt och för att undvika förseningar för e-postleverans.

Rekommenderade gränser

Gränserna gäller hela Google Workspace-kontot: alla organisationsenheter och domäner kombineras.

Inställningsbeskrivning Kontogräns för Google Workspace Läs mer om dessa inställningar
Inställningar: Storleksgränsen för alla Gmail-inställningar, som inställningar för SkräppostEfterlevnad och Dirigering.
  • 5 MB. Gränsen är den kombinerade storleken på alla Gmail-inställningar på Google Workspace-kontot, efter att du har sparat dem och de har kompilerats av systemet. Om du når denna gräns kan du inte spara fler inställningar.
  • 1 000 inställningar (inte över 5 MB).
Beskrivningar: Antal tecken som kan användas för att beskriva inställningar, reguljära uttryck och andra objekt.
  • 1 000 tecken per beskrivning
Reguljära uttryck: Riktlinjerna för enkla reguljära uttryck med enkel matchning och avancerad matchning.
  • 1 000 uttryck
  • 4 000 tecken per uttryck
Mottagare: Antalet mottagare i inställningen Leverera även till.
  • 100 mottagare
Stötande ord: Antalet ord i inställningen Stötande innehåll.
  • 100 000 poster

E-postadresser: Antal adresser för:

• Tillåtna och blockerade användare.
  • Listor för att tillämpa eller hoppa över, vilket är listor som används för att tillämpa inställningar på specifika adresser eller hoppa över inställningar för specifika adresser.
  • 2 000 adresslistor
  • 100 000 adresser per lista

E-postadresskartor: Riktlinjerna för mottagaradresskartor eller aliastabeller.

• 5 000 poster per karta

Beroende på dina rutiner för att skicka e-post kan vi minska mottagarens adressgräns för domänen. Detta kan påverka mottagargränserna för dina adresskartor. Vi rekommenderar att du följer våra metodtips för att skicka e-post till Gmail-användare.

S/MIME-certifikat: Antalet S/MIME-rotcertifikat.
  • 100 rotcertifikat
E-postkarantäner: Antal e-postkarantäner.
  • 201 karantäner
Bilagor: Varierar beroende på flera faktorer och intervall från 25 MB för utgående e-post till 150 MB för inkommande e-post till @google.com-adresser.