Avboka oanvända mötesrum i Kalender

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade och Education Plus G Suite Business.  Jämför utgåvor

Du kan automatiskt avboka bokade mötesrum när alla utom en person avvisar mötet i Google Kalender. Du kan även anpassa avbokningar och enbart utesluta vissa rum och användare från avbokning. När ett rum avbokas får mötesorganisatören ett e-postmeddelande.

Tips! Använd översikten Statistik för rum för att analysera avbokade rum för din organisation. I den här översikten kan du se det totala antalet avbokade, ombokade och ej avbokade timmar för rum. Läs mer

Slå på eller stäng av avbokningar av rum

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt avKatalogföljt avByggnader och resurserföljt avRumsstatistik.
  3. För Rum avbokas för avvisade händelser genom att klicka på eller Av.
  4. Klicka på Spara.

Uteslut rum eller användargrupper från avbokning av rum

Utesluta ett rum
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt avKatalogföljt avByggnader och resurserföljt avHantera resurser
  3. Klicka på rummets namn.
  4. I avsnittet Rumsinställningar klickar du på nedåtpilen .
  5. För Befriad från avbokning av rum väljer du .
  6. Klicka på Spara.
Utesluta en användargrupp
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt avKatalogföljt avByggnader och resurserföljt avRumsstatistik.
  3. I avsnittet Globala rumsinställningar klickar du på nedåtpilen .
  4. För Undantagna användargrupper från avbokning av rum klickar du på Redigera grupper.
  5. Ange användargruppen och klicka på Spara.

Åtgärda oönskade avbokningar av rum

Du kan minska antalet oönskade avbokningar av rum genom att ange undantag från rum och organisatörer. Google Kalender innehåller logik som hjälper till med detta, men ditt val av rum och användargrupper är mycket viktigt.

Situationer där rum inte avbokas i kalendern

Rum avbokas inte i Kalender när:
  • gästerna avböjer mindre än 10 minuter innan ett möte startar
  • mötet sker enligt de kommande 30 minuterna
  • ett rum bokas direkt i rummets kalender
  • mötet varar längre än 3 timmar
  • rummet tidigare har avbokats och lagts till i samma möte igen
  • det inte finns några gäster förutom organisatören eller när det finns externa gäster
  • mötet har bokats i en sekundär kalender
  • rummet är stort eller bokat för ett stort möte eller en händelse.

Obs! Det här är inte en fullständig lista över faktorer för frisläppning av rum och logiken för frisläppning av rum kan ändras.

Välj rum att avboka

Google rekommenderar att du anger automatisk avbokning för de flesta rummen, förutom rum som:
  • används ofta av viktiga medarbetare, till exempel VD:s privata rum
  • används för affärskritiska funktioner (anställning, kundmöten eller särskilda händelser)
  • är begränsade för de flesta medarbetare
  • används av externa gäster som inte är inbjudna till evenemanget.

Välj organisatörer för rum

Uteslut användare från automatisk rumsavbokning som:
  • skapar möten för VIP-medarbetare
  • ofta bokar möten för andra men inte deltar
  • är chefer på hög nivå
  • skapar företagskritiska möten och möten med externa deltagare.

Relaterade ämnen