Hoe de facturering voor Essentials werkt

Deze informatie gaat over Google Workspace Essentials, Het is niet van toepassing op de Essentials Starter-, Enterprise Essentials- of Enterprise Essentials Plus-versies.

Als u zich aanmeldt voor Essentials, worden de kosten aan het begin van de volgende maand in rekening gebracht bij uw primaire betaalmethode. Als uw betaalde service bijvoorbeeld begint in mei, brengen we de kosten begin juni in rekening. Daarna worden de kosten automatisch aan het begin van elke maand in rekening gebracht.

Wanneer de betaalde service start, worden de kosten als volgt berekend.

Tarieven

Nadat de kosteloze proefperiode voorbij is, beginnen uw maandelijkse betalingen. Aan het begin van elke maand wordt het aantal actieve gebruikers van de vorige maand in rekening gebracht bij uw primaire betaalmethode. U betaalt het volgende:

• Het volledige bedrag van $ 8 voor een actieve gebruiker in die maand, zelfs als de gebruiker slechts één betaalde activiteit uitvoert in die maand (bijvoorbeeld als de gebruiker één bestand bekijkt op de 25e van de maand).
  • Het volledige bedrag van $ 8 voor elke actieve gebruiker als uw abonnement slechts geldt voor een deel van de maand, bijvoorbeeld als u halverwege de maand opzegt.
  • Minimaal $ 8 voor de service van een maand, zelfs als er tijdens die maand geen actieve gebruikers waren.

U betaalt voor de duur (het aantal uren) dat uw organisatie de service in de afgelopen maand had. U betaalt misschien een bedrag naar rato voor een gedeelte van de maand als de betaalde service tijdens de betalingscyclus wordt gestart of beëindigd.

Factureringsvaluta's

U kunt betalen in uw lokale valuta. Betalingen worden echter berekend in Amerikaanse dollars. Afhankelijk van de wisselkoers kan uw betaling dus van maand tot maand verschillen, zelfs als het aantal actieve gebruikers hetzelfde blijft.

Cloudopslag

• Maximaal 2 TB gecombineerde cloudopslag die wordt gedeeld door iedereen in uw organisatie.
  • Voor elke nieuwe gebruiker die u toevoegt, wordt er 100 GB opslag aan de gecombineerde opslag toegevoegd, tot een maximum van 2 TB.

Actieve gebruikers en opslaggebruik

Wat is een actieve gebruiker?

Een actieve gebruiker is een gebruiker die is toegevoegd aan uw account en die minstens één keer in de maand minimaal één betaalde activiteit uitvoert. Andere gebruikers, ongeacht of deze van binnen of buiten uw organisatie zijn, worden niet meegeteld als actieve gebruikers.

Dit zijn enkele voorbeelden van betaalde activiteiten:

• Een Drive-bestand bekijken, openen, afdrukken of er een voorbeeld van bekijken.
  • Een Drive-bestand downloaden.
  • Drive-content wijzigen, zoals:
    • Bestanden uploaden.
    • Bestanden maken, kopiëren, verwijderen, verplaatsen of de naam ervan wijzigen.
    • Bestanden toevoegen aan Mijn Drive.
  • Drive-bestanden delen of de rechten voor delen wijzigen.
  • Lidmaatschap van een gedeelde Drive beheren.
  • Gewijzigde bestanden synchroniseren.
  • Een videovergadering of livestream hosten met Google Meet.
  • Een chatbericht sturen naar een chatruimte of persoon met Google Chat.

De kosten voor actieve gebruikers worden in rekening gebracht voor de persoon die iets doet met het Drive-bestand, niet voor de eigenaar van het bestand. Als een bestand echter wordt geüpdatet door iemand die er niet de eigenaar van is, worden er ook kosten voor actieve gebruikers in rekening gebracht voor de eigenaar wanneer het bestand wordt gesynchroniseerd.

Voor sommige gebruikersacties worden geen kosten voor actieve gebruikers in rekening gebracht. Dit zijn enkele voorbeelden van activiteiten waarvoor geen kosten in rekening worden gebracht:

• Browse-activiteiten:
    • Gebruikers kunnen kosteloos browsen en bestanden zoeken, sorteren of filteren.
    • Gebruikers kunnen ook het venster Details weergeven bekijken en zien met wie een bestand is gedeeld.
  • Ongewijzigde bestanden synchroniseren.
  • Drive-instellingen wijzigen.
  • Toegang tot bestanden door gebruikers buiten uw organisatie.
  • Deelnemen aan een videovergadering of livestream als de gebruiker zich buiten uw organisatie bevindt of de gebruiker geen Essentials-gebruiker is.
  • Chatberichten vanuit Google Chat ontvangen of bekijken.
Welke opslag telt mee voor de limiet?

Uw opslaggebruik is de totale hoeveelheid GB's aan Drive-content voor alle gebruikers in uw organisatie.

Deze bestanden tellen mee voor de gebruikte opslag:

• Alle bestanden die niet zijn gemaakt met Google Editors van Documenten, zoals foto's, video's, audiobestanden, pdf's en Microsoft Office-bestanden, inclusief bestanden die niet zijn gemaakt met Google Editors van Documenten in gedeelde Drives.
  • Bestanden in de prullenbak van gebruikers.
  • Bestanden waarvan opgeschorte gebruikers de eigenaar zijn.
  • Bestanden die worden bewaard in Google Vault (alleen voor domeingeverifieerde klanten).

Deze bestanden tellen niet mee voor de gebruikte opslag:

• Drive-mappen.
  • Bestanden gemaakt met Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Formulieren, Tekeningen, Sites en My Maps.

Voorbeelden van facturen

Stel dat uw organisatie 3 gebruikers heeft: A, B en C. Hier ziet u een voorbeeld van hoe de kosten voor een maand van 30 dagen worden berekend voor activiteiten in Essentials.

Actieve gebruikers
Gebruiker Activiteit Actieve gebruiker? Kosten Opmerkingen
A Heeft dagelijks een Google-document bewerkt. Ja $ 8
B Heeft één keer de naam van een bestand gewijzigd, op de 25e dag van de maand. Ja $ 8 Voor actieve gebruikers wordt altijd het volledige bedrag van $ 8 in rekening gebracht, zelfs als de gebruikersactiviteit plaatsvond na de 1e van de maand.
C Heeft verschillende Drive-instellingen gewijzigd. Nee N.v.t. Als een gebruiker Drive-instellingen wijzigt, is deze nog geen actieve gebruiker.
Totale kosten

De totale kosten voor uw organisatie voor deze maand zijn $ 16,00 voor actieve gebruikers (2 x 8).

Zelfs als u in een andere valuta betaalt, worden de kosten berekend in Amerikaanse dollars. Het werkelijke bedrag hangt dus af van de huidige wisselkoers.

Stel dat u betaalt in euro's en de wisselkoers is $ 1 = € 0,85. De totale kosten zijn $ 16,00. U krijgt dus een factuur van € 13,60.

Het aantal gebruikers verminderen en uw abonnement opzeggen

Als u uw gebruikers of abonnement voor Essentials wijzigt, zijn de factureringsregels afhankelijk van uw klanttype en de actie die u uitvoert.

Een gebruikerslicentie verwijderen (domeingeverifieerde klanten)

Als u de Essentials-licentie van een gebruiker in een bepaalde maand verwijdert en de gebruiker in die maand een activiteit heeft uitgevoerd waardoor deze werd gezien als actieve gebruiker, wordt er voor die maand voor die gebruiker $ 8 in rekening gebracht. Daarna worden er geen gebruikerskosten meer in rekening gebracht voor die gebruiker. Als de gebruiker opslag gebruikt, wordt dit nog steeds meegeteld voor uw opslaglimiet, zelfs als u de Essentials-licentie van de gebruiker verwijdert. Dit geldt niet als u de opslag verwijdert. Meer informatie over wat er gebeurt met het account en de gegevens van een verwijderde gebruiker.

Een gebruiker verwijderen (domeingeverifieerde klanten)

Als u een Essentials-gebruiker in een bepaalde maand verwijdert en de gebruiker in die maand een activiteit heeft uitgevoerd waardoor deze werd gezien als actieve gebruiker, wordt er voor die maand voor die gebruiker $ 8 in rekening gebracht. Daarna worden er geen gebruikerskosten meer in rekening gebracht voor die gebruiker. Meer informatie over wat er gebeurt met het account en de gegevens van een verwijderde gebruiker.

Een gebruiker verwijderen uit een team (e-mailgeverifieerde klanten)

Als u een gebruiker in een bepaalde maand verwijdert uit een team en de gebruiker in die maand een activiteit uitvoerde waardoor deze werd gezien als actieve gebruiker, wordt er voor die maand voor die gebruiker $ 8 in rekening gebracht. Daarna worden er geen gebruikerskosten meer in rekening gebracht voor die gebruiker. Als de gebruiker gegevens heeft opgeslagen in gedeelde Drives, worden deze nog steeds meegeteld voor uw opslaglimiet, zelfs als u de gebruiker verwijdert. Dit geldt niet als u de gegevens verwijdert of als de gegevens worden verplaatst naar het persoonlijke account van de gebruiker. Meer informatie over wat er gebeurt met het account en de gegevens van een verwijderde gebruiker.

Essentials opzeggen (alle klanten)

Als u uw Essentials-abonnement in een bepaalde maand opzegt, betaalt u $ 8 per actieve gebruiker in die maand. Daarna worden er geen kosten meer in rekening gebracht.