Skapa en lista med godkända värdnamn för Google Workspace

När du konfigurerar Google Workspace måste du lägga till några värdnamn på godkännandelistan så att API:erna för Google Workspace fungerar som de ska.

Viktigt!

• Informationen här kan ändras utan föregående meddelande.
  • Produktspecifik information om API:er finns i hjälpcentret för den aktuella produkten.

Steg 1: Öppna anslutningsportar

Öppna följande portar:

Port Syfte
TCP-port 443 (HTTPS) Öppna huvudadresserna för autentisering och API-anrop
TCP-port 80 (HTTP) Tillåt CRL- och OCSP-kontroller (steg 4 nedan)

Obs!

• Beroende på konfigurationen och appen kan du behöva tillåta ytterligare regler.
  • Om du använder en Microsoft Windows-klient kan du behöva tillåta dessa regler per app. Mer information finns i Microsoft-dokumentationen.

Steg 2: Webbadresser som ska tillåtas

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Nyheter
  • 17 januari 2023 – webbadress för inbäddade YouTube-videor i Google Workspace for Education-tjänster har lagts till

Den här funktionen har återställts. Om du har lagt till www.youtube.com på godkännandelistan eller blockeringslistan måste du återgå till www.youtube.com för att organisationen ska kunna fortsätta använda YouTube-videor i Google Workspace for Education-tjänster som Classroom och Presentationer.

• May 2, 2022—Added URLs for Google Chat
  • 31 mars 2021: Webbadresser för Google Meet har lagts till och Google Kontakter har markerats som utfasat.
Webbläsare på högsta nivå

Tillåt följande webbadresser för API:er för Google Workspace:

Syfte Webbadress
Verifiering

Mer information finns i Använda OAuth 2.0 för webbserverappar.

https://accounts.google.com/o/oauth2
https://www.googleapis.com/oauth2
https://oauth2.googleapis.com/token
Huvudingångspunkt för API https://*.googleapis.com

(där * är en sträng som inte innehåller en punkt)

E-post Utöver den huvudsakliga startpunkten för API:
https://mail.google.com/mail
Kontakter och global adresslista (GAL) https://www.google.com/m8
Google Workspace Admin Settings API https://apps-apis.google.com/a
Konton och inloggningar https://www.google.com/accounts/ClientLogin
https://www.google.com/accounts/

Tips! Du kanske även vill tillåta https://www.googleapis.com/generate_204 som kan användas för att kontrollera HTTP-statuskoden (204).

(Valfritt) Webbadresser för ytterligare kontroll

För ytterligare kontroll kan du även tillåta följande webbadresser:

Syfte Webbadress
Fler autentiseringsadresser

Beroende på din konfiguration kanske du inte behöver alla dessa webbadresser.

https://accounts.google.com/o/oauth2/auth
https://accounts.google.com/o/oauth2/token
https://accounts.google.com/o/oauth2/v2/auth
https://oauth2.googleapis.com/token
https://www.googleapis.com/oauth2/v3/token
https://www.googleapis.com/oauth2/v4/token
https://www.googleapis.com/oauth2/v2/tokeninfo
https://www.googleapis.com/oauth2/v3/tokeninfo
https://accounts.google.com/o/oauth2/revoke
https://accounts.youtube.com
https://www.google.com
https://fonts.gstatic.com
https://ssl.gstatic.com
https://www.gstatic.com
https://*.googleusercontent.com/*
Gmailföljt avGmail API https://mail.google.com/mail https://www.googleapis.com/gmail https://www.googleapis.com/upload/gmail
Google Calendar API https://www.googleapis.com/calendar
Google Chat https://chat.google.com
https://mail.google.com/chat
Google Classroom API https://classroom.googleapis.com
Google Contacts API

(Utfasad. People API rekommenderas.)

https://www.google.com/m8/feeds
Global adresslista (GAL)

Google Workspace Admin SDKföljt avDomain Shared Contacts API

https://www.google.com/m8/feeds/gal
Google Drive API:er https://www.googleapis.com/drive https://www.googleapis.com/upload/drive
Google Drive Activity API https://www.googleapis.com/appsactivity
Google Meet https://*.googlevideo.com/*
https://*.youtube-nocookie.com/*
https://*.ytimg.com/*
Google Sheets API https://sheets.googleapis.com
Google Slides API https://slides.googleapis.com
Google Tasks API https://www.googleapis.com/tasks
Google Workspace Admin SDKföljt avData Transfer API https://www.googleapis.com/admin/datatransfer
Google Workspace Admin SDKföljt avDirectory API https://www.googleapis.com/admin/directory
Google Workspace Admin SDKföljt avEnterprise License Manager API https://www.googleapis.com/apps/licensing
Google Workspace Admin SDKföljt avGroups Migration API https://www.googleapis.com/upload/groups
Google Workspace Admin SDKföljt avGroups Settings API https://www.googleapis.com/groups
Google Workspace Admin SDKföljt avReports API https://www.googleapis.com/admin/reports
People API https://people.googleapis.com

Steg 3: Granska Googles IP-adressintervall

Läs om hur du hittar Googles IP-adressintervall. Alla Google-webbadresser som anges i steg 2 kan använda Googles IP-adresser.

Du kan även testa anslutningen från Google Admin Toolbox.

Steg 4: Tillåt kontroller

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

CRL-kontroll

En lista för certifikatåterkallande är en lista över digitala certifikat som har återkallats av certifikatutfärdaren (CA) före det planerade utgångsdatumet. Du bör inte lita på dessa certifikat.

En HTTP-webbadress (inte HTTPS) på CA-webbplatsen skickar vanligtvis en CRL. Distributionspunkterna för CRL visas i certifikatets X509v3-detaljer.

Här är de nuvarande CRL-distributionspunkter som används för Googles tjänster:

• http://crl.pki.goog
  • http://crls.pki.goog

Mer information finns i Google Trust Services.

OCSP-kontroll

Online Certificate Status Protocol (OCSP) är ett internetprotokoll som används för att erhålla status för återkallande för ett digitalt X.509-certifikat.

Aktuell OCSP-distributionspunkt som används för Googles tjänster: http://ocsp.pki.goog

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.