Melding

Duet AI heet nu Gemini voor Google Workspace. Meer informatie

Een toelatingslijst met hostnamen instellen voor Google Workspace

Als u Google Workspace instelt, moet u enkele hostnamen op de toelatingslijst zetten, zodat Google Workspace API's correct werken.

Belangrijk:

• Deze informatie kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.
  • Ga voor productspecifieke informatie over API's naar het Helpcentrum van het betreffende product.

Stap 1: Connectiviteitspoorten openen

Open de volgende poorten:

Poort Doel
TCP-poort 443 (HTTPS) Toegang tot de belangrijkste URL's voor verificatie en API-aanroepen
TCP-poort 80 (HTTP) CRL- en OCSP-controles toestaan ​​(stap 4 hieronder)

Opmerkingen:

• Afhankelijk van de installatie en de app moet u wellicht aanvullende regels toestaan.
  • Als u een Microsoft Windows-client gebruikt, moet u deze regels wellicht voor elke app afzonderlijk toepassen. Bekijk de Microsoft-documentatie voor meer informatie.

Stap 2: URL's die moeten worden toegestaan

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Wat is er nieuw?
  • 17 januari 2023: URL toegevoegd voor ingesloten YouTube-video's in Google Workspace for Education-services.

Deze functie is teruggezet. Als u www.youtubeeducation.com op de toelatingslijst of blokkeerlijst heeft gezet, moet u dit aanpassen naar www.youtube.com om te zorgen dat uw organisatie YouTube-video's kan blijven gebruiken in Google Workspace for Education-services, zoals Classroom en Presentaties.

• May 2, 2022—Added URLs for Google Chat
  • 31 maart 2021: URL's voor Google Meet toegevoegd, Google Contacten gemarkeerd als beëindigd.
URL's op het hoogste niveau

Sta de volgende URL's toe voor Google Workspace API's:

Doel URL
Verificatie

Zie Using OAuth 2.0 for Web Server Applications (OAuth 2.0 gebruiken voor webserver-apps) voor meer informatie.

https://accounts.google.com/o/oauth2
https://www.googleapis.com/oauth2
https://oauth2.googleapis.com/token
Belangrijkste API-toegangspunt https://*.googleapis.com

(waarbij * elke tekenreeks is die geen punt bevat)

E-mail Naast het belangrijkste API-toegangspunt:
https://mail.google.com/mail
Contacten en algemene adreslijst https://www.google.com/m8
Google Workspace Admin Settings API https://apps-apis.google.com/a
Accounts en inloggen https://www.google.com/accounts/ClientLogin
https://www.google.com/accounts/

Opmerking: We raden u aan ook https://www.googleapis.com/generate_204 op de toelatingslijst te zetten. Hiermee kan de HTTP-statuscode (204) worden gecontroleerd.

Optionele URL's voor meer controle

Voor meer controle kunt u ook de volgende URL's toestaan:

Doel URL
Meer verificatie-URL's

U heeft mogelijk niet al deze URL's nodig. Dit hangt af van uw installatie.

https://accounts.google.com/o/oauth2/auth
https://accounts.google.com/o/oauth2/token
https://accounts.google.com/o/oauth2/v2/auth
https://oauth2.googleapis.com/token
https://www.googleapis.com/oauth2/v3/token
https://www.googleapis.com/oauth2/v4/token
https://www.googleapis.com/oauth2/v2/tokeninfo
https://www.googleapis.com/oauth2/v3/tokeninfo
https://accounts.google.com/o/oauth2/revoke
https://accounts.youtube.com
https://www.google.com
https://fonts.gstatic.com
https://ssl.gstatic.com
https://www.gstatic.com
https://*.googleusercontent.com/*
Gmailand thenGmail API https://mail.google.com/mail https://www.googleapis.com/gmail https://www.googleapis.com/upload/gmail
Google Calendar API https://www.googleapis.com/calendar
Google Chat https://chat.google.com
https://mail.google.com/chat
Google Classroom API https://classroom.googleapis.com
Google Contacts API

(Beëindigd. We raden u aan de People API te gebruiken.)

https://www.google.com/m8/feeds
Algemene adreslijst

Google Workspace Admin SDKand thenDomain Shared Contacts API

https://www.google.com/m8/feeds/gal
Google Drive API's https://www.googleapis.com/drive https://www.googleapis.com/upload/drive
Google Drive Activity API https://www.googleapis.com/appsactivity
Google Meet https://*.googlevideo.com/*
https://*.youtube-nocookie.com/*
https://*.ytimg.com/*
Google Sheets API https://sheets.googleapis.com
Google Slides API https://slides.googleapis.com
Google Tasks API https://www.googleapis.com/tasks
Google Workspace Admin SDKand thenData Transfer API https://www.googleapis.com/admin/datatransfer
Google Workspace Admin SDKand thenDirectory API https://www.googleapis.com/admin/directory
Google Workspace Admin SDKand thenEnterprise License Manager API https://www.googleapis.com/apps/licensing
Google Workspace Admin SDKand thenGroups Migration API https://www.googleapis.com/upload/groups
Google Workspace Admin SDKand thenGroups Settings API https://www.googleapis.com/groups
Google Workspace Admin SDKand thenReports API https://www.googleapis.com/admin/reports
People API https://people.googleapis.com

Stap 3: Het IP-adresbereik van Google bekijken

Bekijk hoe u het IP-adresbereik van Google kunt vinden. Alle Google-URL's uit stap 2 kunnen de IP-adressen van Google gebruiken.

U kunt de verbinding ook testen via de Google Admin Toolbox.

Stap 4: Sta controles toe

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

CRL-controle

Een Certificate Revocation List (CRL) is een lijst met digitale certificaten die vóór de geplande vervaldatum zijn ingetrokken door de uitgevende certificeringsinstantie (CA). Deze certificaten moeten niet worden vertrouwd.

CRL's worden meestal verstuurd via een HTTP-URL (geen HTTPS-URL) op de CA-website. De CRL-distributiepunten staan in de X509v3-gegevens van het certificaat.

Dit zijn de CRL-distributiepunten die momenteel worden gebruikt voor Google-services:

• http://crl.pki.goog
  • http://crls.pki.goog

Zie Google Trust Services voor meer informatie.

OCSP-controle

Het Online Certificate Status Protocol (OCSP) is een internetprotocol waarmee de intrekstatus van een digitaal X.509-certificaat kan worden opgehaald.

Het huidige OCSP-distributiepunt dat wordt gebruikt voor Google-services: http://ocsp.pki.goog