Ta bort administratörsbehörigheter för Google Workspace

Du kan ta bort en användares administratörsbehörigheter och återställa kontot till ett vanligt användarkonto. Användaren kan fortsätta att använda sina andra Google Workspace-tjänster, men har inte åtkomst till administratörskonsolen.

Ta bort administratörsbehörigheter (användarens konto finns kvar)

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Klicka på användarens namn (den administratör vars behörighet du vill återkalla) så att kontosidan öppnas.
  4. Klicka på Administratörsroller och behörigheter.

Pekar på länken Administrativa roller.

5. Klicka på reglaget för att återkalla en roll.
  6. Längst ned i avsnittet klickar du på Spara.
    Du ser ett kort popup-bekräftelsemeddelande om att rollen har uppdaterats och administratörerna får ett bekräftelsemeddelande.

Relaterade ämnen