Ta bort ett administratörskonto

När en administratör lämnar organisationen kan du följa metodtipsen för att radera administratörskontot utan att påverka säkerheten för ditt Google Workspace-konto.

För användare som har ett administratörskonto och ett separat användarkonto kan du bara radera administratörskontot. Om personen lämnar organisationen raderar du båda kontona. Läs mer om att återkalla administratörsbehörigheter.

Radera ett administratörskonto

Rekommendera steg för att radera ett administratörskonto och upprätthålla säkerheten i organisationens Google Workspace-konto:

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

1. Stäng av användarens administratörskonto.
    Medan kontot är avstängt kan användaren inte få åtkomst till administratörskonsolen och Googles tjänster.
  2. Följ metodtipsen för att upprätthålla datasäkerheten innan du raderar kontot.
  3. (Valfritt) Gå igenom administratörsrapporten i kategorin Granskning i Googles administratörskonsol och filtrera efter administratörens namn för att hitta potentiella obehöriga åtgärder. Läs mer
  4. Ta bort administratörsrollen från användaren.
  5. Följ stegen för att radera användarens konto från organisationen.

Information för avancerade administratörskonton

Om du raderar en användares konto utan att ta bort rollen som avancerad administratör visar inställningen för roller som avancerad administratör > administratörslista det gamla kontot som odefinierat.

Så här tar du bort odefinierade roller:

1. Klicka på Hantera uppgifter.
  2. Klicka på Ta bort raderade konton.

Relaterade ämnen