Oväntade ändringar av gruppmedlemskap

Den här sidan är till för administratörer. Om du vill hantera grupper för ditt eget konto besöker du hjälpen om Google Grupper.

När användarna ändrar sina personliga kontouppgifter kan du se oväntade ändringar i gruppmedlemskapet.Till exempel kan en medlem försvinna eller också kan hans eller hennes e-postadress byta från en alternativ till primär adress.

Om du till exempel lägger till en gruppmedlem med e-postadressen john.doe@yahoo.com (den alternativa e-postadressen för Gmail-kontot johnnyd@gmail.com):

• När John Doe tar bort det Google-konto som är kopplat till johnnyd@gmail.com försvinner den alternativa adressen john.doe@yahoo.com från gruppen.
  • När John Doe tar bort john.doe@yahoo.com som alternativ e-postadress för johnnyd@gmail.com visas johnnyd@gmail.com (kontots primära e-postadress) som gruppmedlem. Meddelanden som skickas till gruppen levereras nu till johnnyd@gmail.com, inte till john.doe@yahoo.com.
  • Om Johan Karlsson tillhörde grupper som använder hans alternativa e-postadress och du skapar ett användarkonto för honom med den adressen, behåller han medlemskapet i sina grupper, men det visas med hans primära adress. Meddelanden till gruppen levereras till johnnyd@gmail.com, inte john.doe@yahoo.com.

Undersök e-post som tagits bort eller ersatts

Hanteringen av medlemskap via konton i Google Grupper påverkar inte medlemmar utan anslutna Google-konton. För dem kan enbart administratörer eller ansvariga för Google Workspace-organisationer ändra sina gruppmedlemskap.

Om du vill granska ändringar i grupper använder du granskningsloggen för grupper.

Undersök grupptyp

Medlemskap i dynamiska grupper baseras på en medlemsfråga som du eller en annan administratör konfigurerar. Om sökfrågan ändras, förändras medlemskapet i gruppen automatiskt. Om en medlems profil ändras så att den inte längre uppfyller villkoren för en dynamisk grupps sökfråga tar systemet automatiskt bort medlemmen från gruppen.

Mer information finns i Hantera medlemskap automatiskt med dynamiska grupper.