Onverwachte wijzigingen aan groepslidmaatschap

Deze pagina is voor beheerders. Als u groepen voor uw eigen account wilt beheren, gaat u naar het Helpcentrum van Google Groepen.

Als gebruikers hun persoonlijke accountgegevens wijzigen, ziet u mogelijk onverwachte wijzigingen aan het groepslidmaatschap. Een lid verdwijnt bijvoorbeeld of diens e-mailadres kan worden gewijzigd van een alternatief in het primaire adres.

Als u bijvoorbeeld een groepslid toevoegt met het e-mailadres jan.jans@yahoo.com (het alternatieve e-mailadres van het Gmail-account janjanssen@gmail.com), gebeurt het volgende:

• Als Jan Janssen het Google-account verwijdert dat is gekoppeld aan janjanssen@gmail.com, verdwijnt het alternatieve adres jan.jans@yahoo.com uit de groep.
  • Als Jan Janssen jan.jans@yahoo.com verwijdert als het alternatieve e-mailadres voor janjanssen@gmail.com, wordt janjanssen@gmail.com (het primaire e-mailadres van het account) weergegeven als groepslid. Berichten die naar de groep worden gestuurd, worden nu bezorgd bij janjanssen@gmail.com, niet bij jan.jans@yahoo.com.
  • Als Jan Janssen bij een groep hoort met zijn alternatieve e-mailadres en u een gebruikersaccount voor hem maakt met dat adres, behoudt hij zijn lidmaatschap voor zijn groepen, maar wordt het weergegeven met zijn primaire adres. Berichten aan de groep worden bezorgd op janjanssen@gmail.com, niet op jan.jans@yahoo.com.

Verwijderde of vervangen e-mailadressen onderzoeken

De manier waarop Google Groepen het lidmaatschap van groepen beheert via accounts, heeft geen invloed op leden zonder gekoppeld Google-account. Alleen beheerders of groepsbeheerders van Google Workspace-organisaties kunnen het groepslidmaatschap wijzigen voor deze gebruikers.

Bekijk wijzigingen aan groepen in het controlelogboek Groepen.

Groepstype onderzoeken

Lidmaatschap van dynamische groepen is gebaseerd op een lidmaatschapsquery die u of een andere beheerder instelt. Als de query wordt gewijzigd, wordt het lidmaatschap van de groep ook automatisch gewijzigd. Als het profiel van een lid wordt gewijzigd zodat dit niet meer voldoet aan de voorwaarden voor de query van een dynamische groep, wordt het lid door het systeem automatisch verwijderd uit de groep.

Zie Lidmaatschap automatisch beheren met dynamische groepen voor meer informatie.

Heb je meer hulp nodig?

Neem contact op met Google Workspace-support.