Welke gegevens vallen onder een beleid voor gegevensregio's?

Bij Enterprise Plus, Education Standard en Education Plus krijgt u Enterprise-gegevensregio's. Bij Frontline Starter en Frontline Standard, Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus krijgt u Fundamental-gegevensregio's.

Als beheerder kunt u ervoor kiezen bepaalde gegevens op te slaan in een specifieke geografische locatie (in de Verenigde Staten of Europa) door een beleid voor gegevensregio's te gebruiken.

Welke services en gegevens vallen onder een beleid voor gegevensregio's?

Primaire gegevens

Beleid voor gegevensregio's geldt voor het primaire exemplaar van data at rest (inclusief back-ups) van de volgende Google Workspace-kernservices:

Google Workspace-service Betreffende gegevens
AppSheet

Ga naar Welke gegevens worden opgeslagen in de EU-regio? voor een lijst met gegevens die onder het beleid vallen.

De vereisten en stappen voor het aanzetten van AppSheet-gegevensregio's verschillen van de vereisten en stappen die we in dit gedeelte beschrijven. Ga naar AppSheet-gegevenslocaties beheren voor meer informatie.

Agenda Titels, beschrijvingen, datums, tijden, frequenties, genodigden en locaties van afspraken
Drive Alle content die wordt geüpload naar Drive, zoals de tekst, ingesloten afbeeldingen, ingesloten tekeningen en bijbehorende door de gebruiker gemaakte reacties
Formulieren Tekst, ingesloten afbeeldingen, reacties en conceptreacties
Gmail Onderwerpen, hoofdteksten, bijlagen, afzenders, ontvangers van berichten
Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties Tekst, ingesloten afbeeldingen, ingesloten tekeningen en bijbehorende door de gebruiker gemaakte reacties
Google Chat Berichten, bijlagen
Google Keep Tekst en titel van notities, afbeeldingen, tekeningen en audio-opnamen
Google Meet Meet-opnamen, inclusief chats (.sbv-bestanden), in Drive. Andere gegevens zijn deelnamerapporten, pollresultaten, transcripts, vragen, de indiener van een vraag en Jamboards.
Nieuwe versie van Sites Tekst, ingesloten afbeeldingen, ingesloten sitegegevens, ingesloten HTML/css/JavaScript
Vault Exports

Back-ups

Google Workspace onderhoudt back-ups van primaire gegevens voor rampherstel en bedrijfscontinuïteit. In zeldzame gevallen gebruikt Google Workspace back-ups om gegevens te herstellen en een hoog betrouwbaarheidsniveau te garanderen.

Deze back-ups zijn niet beschikbaar om gegevens op verzoek van de klant te herstellen. Back-ups verlopen (worden overschreven) volgens bepaalde tijdlijnen.

Indexen

Veel kernservices van Google Workspace stellen gebruikersindexen samen op basis van informatie in de gebruikersaccounts. Dit is vergelijkbaar met een index in een bibliotheek waarin informatie wordt weergegeven over alle boeken die beschikbaar zijn in de bibliotheek. Deze index wordt gebruikt tijdens zoekopdrachten van gebruikers in de kernservices van Google Workspace. Dit zijn enkele gebruikersindexen waarvoor beleid voor gegevensregio's geldt:

• Gmail
  • Agenda
  • Drive (alleen in de gegevensregio VS)
  • Documenten, Spreadsheets en Presentaties (alleen in de gegevensregio VS)

Welke regio's kan ik selecteren?

De regio-opties zijn Geen voorkeur, Verenigde Staten en Europa. Bekijk onze locaties met datacenters voor meer informatie.

Als u een gegevensregio wilt instellen, gaat u naar Een geografische locatie kiezen voor uw gegevens.

Hoe zit het met andere services en gegevenstypen?

Op dit moment kan het beleid voor gegevensregio's niet worden toegepast op klantgegevens of gegevenstypen die hierboven niet specifiek worden vermeld (zoals logboeken of content in het cachegeheugen).

Beleid voor gegevensregio's is niet beschikbaar voor andere versies of services dan hierboven genoemd.