Release-opmerkingen voor Google Drive voor desktop

In deze release-opmerkingen staan de toevoegingen en verbeteringen in elke versie van Google Drive voor desktop (voorheen Drive File Stream). Als u een nummer ziet tussen de vermelde releases, is die versie niet significant anders dan de versie ervoor.

We wachten meestal tot een nieuwe versie van Drive voor desktop volledig is uitgerold voor bestaande klanten voordat we de nieuwe app beschikbaar stellen om te downloaden. Totdat we 100% zijn uitgerold, verwijst de downloadlink voor Drive voor desktop naar de vorige versie.

Opmerking: We raden u aan een versie van Drive voor desktop te gebruiken die Google in de afgelopen 12 maanden heeft vrijgegeven, om compatibiliteitsproblemen en serviceonderbrekingen te voorkomen. Ga naar Drive voor desktop-updates beheren voor uw gebruikers voor meer informatie.

15 april 2024: Bugfixes

Windows en macOS: Versie 90.0

• Bugfixes en prestatieverbeteringen

25 maart 2024: Bugfixes

Windows en macOS: Versie 54.0

• Bugfixes en prestatieverbeteringen

4 maart 2024: Bugfixes

Windows en macOS: Versie 88.0

• Bugfixes en prestatieverbeteringen

14 februari 2024: bugfixes

Windows en macOS: Versie 87.0

• Bugfixes en prestatieverbeteringen

25 januari 2024: bugfixes

Windows en macOS: Versie 86.0

• Bugfixes en prestatieverbeteringen

7 december 2023: bugfixes

Windows en macOS: Versie 85.0

• Er is een probleem opgelost waarbij een klein aantal gebruikers van versie 84 problemen had met toegang tot lokale bestanden die nog niet waren gesynchroniseerd met Drive.
  • Bugfixes en prestatieverbeteringen

13 november 2023: bugfixes

Windows en macOS: Versie 84.0

• Er is een probleem opgelost waarbij de app voor een klein aantal gebruikers herhaaldelijk crashte bij het opstarten.
  • Wanneer u back-ups maakt in Google Foto's, worden DNG-bestanden nu beschouwd als RAW-bestanden
  • Bugfixes en prestatieverbeteringen

23 oktober 2023: Bugfixes

Windows en macOS: versie 83.0

• Er is een probleem opgelost waarbij een klein aantal macOS 14-gebruikers de Drive-app maar één keer per macOS-inlogsessie kon starten.
  • Bugfixes en prestatieverbeteringen

Opmerking: Voor de beste macOS-compatibiliteit raden we je aan te wachten tot macOS Sonoma 14.1 voordat je upgradet naar macOS Sonoma.

2 oktober 2023: Bugfixes

Windows en macOS: versie 82.0

• De meeste nieuwe gebruikers in Google Workspace-organisaties zien nu een introductieproces. Als u het introductieproces wilt uitzetten voor de organisatie, stelt u de sleutel DisableOnboardingDialog in de register- of plist-instellingen in. Ga voor instructies naar Geavanceerde instellingen voor Drive voor desktop.
  • Bugfixes en prestatieverbeteringen

Opmerking: Voor de beste macOS-compatibiliteit raden we je aan te wachten tot macOS Sonoma 14.1 voordat je upgradet naar macOS Sonoma.

11 september 2023: Nieuw warm welkom en introductieproces

Windows en macOS: Versie 81.0

• Alle nieuwe gebruikers krijgen een nieuw 'warm welkom' bij het opstarten
  • Er is een nieuw introductieproces beschikbaar voor sommige nieuwe consumenten (geen gebruikers van Goolge Workspace). Opmerking:
    • Nieuwe gebruikers in Google Workspace-organisaties krijgen het introductieproces niet eerder dan in versie 82. Als u het nieuwe proces wilt uitzetten voor de organisatie, stelt u de sleutel DisableOnboardingDialog in de register- of plist-instellingen in. Ga voor instructies naar Geavanceerde instellingen voor Drive voor desktop
    • Voor testdoeleinden staat het nieuwe proces momenteel aan in het Canary-programma voor alle klanten.
  • Voor Windows: het zijbalkicoon van Verkenner is gewijzigd in het Drive-logo
  • Voor macOS is het app-icoon een vierkant met ronde hoeken
  • Aanvullende bugfixes en prestatieverbeteringen.

We hebben op 18 september 2023 versie 81.0.5 uitgebracht om een probleem op te lossen dat zich voordoet in versie 81.0.0 tot en met 81.0.4 voor Windows en waarbij Drive voor desktop soms crasht bij het opstarten. Update naar de nieuwste versie (Windows) om dit probleem te voorkomen.

22 augustus 2023: Bugfixes

Windows en macOS: Versie 80.0

• Verbeterde beperking van de bandbreedte wanneer een lage bandbreedtelimiet is ingesteld.
  • Voor gedeelde bestanden is een nieuw bestandstype (.gdrive) toegevoegd dat de gebruiker niet mag downloaden. Deze bestanden worden geopend in de webversie van Drive via de systeembrowser.
  • Voor Windows is de grootte van het installatieprogramma met 50% verkleind.
  • Voor macOS is het zijbalkicoon van Finder gewijzigd in het Drive-logo.
  • Aanvullende bugfixes en prestatieverbeteringen.

31 juli 2023: Bugfixes

Windows en macOS: versie 79.0

• Aanvullende bugfixes en prestatieverbeteringen.
Dit is de laatste release die wordt ondersteund op Windows 8/8.1, Windows Server 2012 en alle 32-bits versies van Windows.
  • Windows-gebruikers moeten upgraden naar Windows 10 (64-bits) of hoger om releases daarna uit te voeren.
  • Gebruikers van niet-ondersteunde versies van Windows hebben nog toegang tot Drive via een ondersteunde browser.

12 juli 2023: Bugfixes

Windows en macOS: versie 78.0

• Aanvullende bugfixes en prestatieverbeteringen.

20 juni 2023: Bugfixes

Windows en macOS: versie 77.0

• Verbeterde prestaties en nauwkeurigheid van zoekopdrachten
  • Aanvullende bugfixes en prestatieverbeteringen.

31 mei 2023: Bugfixes

Windows en macOS: versie 76.0

• Aanvullende bugfixes en prestatieverbeteringen.

8 mei 2023: Bugfixes

Windows en macOS: versie 75.0

• Er is een probleem opgelost waarbij opslaggebruik voor sommige gebruikers ten onrechte als 0 werd gemeld.
  • Aanvullende bugfixes en prestatieverbeteringen.

26 april 2023: Bugfixes

Windows en macOS: versie 74.0

• Aanvullende bugfixes en prestatieverbeteringen.

30 maart 2023: Bugfixes

Windows en macOS: versie 73.0

• Aanvullende bugfixes en prestatieverbeteringen.

7 maart 2023: Bugfixes

Windows en macOS: versie 72.0

• Aanvullende bugfixes en prestatieverbeteringen.

13 februari 2023: Bugfixes

Windows en macOS: versie 71.0

• Aanvullende bugfixes en prestatieverbeteringen.

30 januari 2023: Bugfixes

Windows en macOS: Versie 70.0

• Er is een probleem voor macOS-gebruikers opgelost waarbij Drive voor desktop meldde dat het was verbonden met een netwerk, zelfs als een gebruiker de verbinding niet had geverifieerd.
  • Aanvullende bugfixes en prestatieverbeteringen.

9 januari 2023: Verbeteringen in versleuteling aan de clientzijde

Windows en macOS: Versie 69.0

• Gebruikers kunnen nu Versleuteling aan de clientzijde voor Google Workspace gebruiken om lokale mappen te versleutelen en te uploaden met Drive voor desktop.
  • Verbeterde foutmeldingen
  • Aanvullende bugfixes en prestatieverbeteringen

Belangrijk: In deze release worden Windows 7- en macOS-versies lager dan 10.15.7 niet meer ondersteund. Ga als volgt te werk om support en updates te blijven krijgen voor Drive voor desktop:

• Windows-gebruikers moeten upgraden naar Windows 8 of hoger
  • macOS-gebruikers moeten upgraden naar macOS 10.15.7 of hoger

1 december 2022: Bugfixes

Windows en macOS: versie 68.0

• Bugfixes en prestatieverbeteringen.

16 november 2022: Bugfixes

Windows en macOS: versie 67.0

• Er is een probleem opgelost waarbij gebruikers konden proberen meer foto's te uploaden naar hun cloudopslag dan was toegestaan.
  • Support toegevoegd voor macOS-gebruikers die gebruikmaken van File Provider (hoe u weet of u FileProvider gebruikt) om gedeelde Drives te maken. Andere gebruikers krijgen een verbeterde workflow voor het maken van een gedeelde Drive.
  • Gebruikers kunnen nu zien of een account een probleem heeft en dit makkelijker oplossen in Instellingen.
  • Aanvullende bugfixes en prestatieverbeteringen.

27 oktober 2022: Bugfixes

Windows en macOS: versie 66.0

• De opmaak van het accountstatusmenu is verbeterd.
  • Aanvullende bugfixes en prestatieverbeteringen.

Ondersteuning voor macOS 10.13 is beëindigd. Upgrade naar een ondersteund OS om Drive voor desktop te kunnen blijven gebruiken.

11 oktober 2022: Bugfixes

Windows en macOS: Versie 65.0

• Verbeterde toegankelijkheid. U kunt statusmenu's nu sluiten door op de Escape-toets te drukken. Ook wordt er meer content voorgelezen door schermlezers.
  • Verbeterde foutafhandeling tijdens het installeren en instellen van de app.
  • Aanvullende bugfixes en prestatieverbeteringen.
macOS 10.13 wordt na oktober 2022 niet meer ondersteund. Als u Drive voor desktop wilt blijven gebruiken, moet u vóór 31 oktober 2022 upgraden naar een ondersteund OS.

15 september 2022: Bugfixes

Windows and macOS: versie 64.0

• Er is een probleem opgelost waarbij het zoekvenster na meerdere zoekopdrachten werd gesloten.
  • Gebruikers kunnen Drive voor desktop nu sluiten door op de Escape-toets te drukken.
  • Er is een probleem opgelost waarbij gebruikers specifieke meldingsbanners niet konden sluiten.
  • Verbeterde upload van bewerkte foto's in Apple-fotobibliotheken.
  • Beveiligingskwetsbaarheid CVE-2022-3421 opgelost.
  • Aanvullende bugfixes en prestatieverbeteringen.

Update op 20 september 2022:

We hebben 64.0.4.0 uitgebracht op 20 september 2022 om een probleem met versie 63.0 en 64.0 op te lossen, waarbij in Drive voor desktop het bericht 'Kan e-mailadres account niet weergeven' wordt getoond. Update naar de nieuwste versie om dit probleem te voorkomen.

30 augustus 2022: Updates aan versleuteling aan de clientzijde

Windows and macOS: Versie 63.0

We hebben veel verbeteringen aangebracht in versleuteling aan de clientzijde voor Google Workspace (CSE), zoals:

• CSE aangezet voor gedeelde Drives.
  • Support toegevoegd voor macOS-gebruikers die gebruikmaken van File Provider.
  • Mogelijkheid toegevoegd om lokale bestanden te versleutelen en uploaden naar Google Drive.
  • Verbeterde foutafhandeling en meldingen voor versleutelingsproblemen.

Zie Over versleuteling aan de clientzijde voor meer informatie over CSE.

Andere updates zijn onder andere:

• Er is een probleem opgelost waarbij realtime aanwezigheid niet meer werd weergegeven voor Office-documenten.
  • Er is een probleem opgelost waarbij sommige gebruikers Microsoft Excel-bestanden niet konden opslaan in Google Drive voor desktop.
  • Verbeterde foutafhandeling voor uploads van USB-drives.
  • Aanvullende bugfixes en prestatieverbeteringen voor gebruikers op File Provider.
  • Aanvullende bugfixes en prestatieverbeteringen.

4 augustus 2022: Release vanwege bugfixes

Windows en macOS: Versie 62.0

• De link Meer informatie is geüpdatet om door te sturen naar het tabblad Opslag in Drive als een gebruiker bijna geen opslagruimte meer heeft.
  • Aanvullende bugfixes en prestatieverbeteringen.

14 juli 2022: release vanwege bugfixes

Windows en macOS: versie 61.0

• Er is een probleem opgelost waarbij gebruikers van FileProviders geen gemirrorde snelkoppelingen konden openen.
  • Er zijn problemen opgelost waarbij op zoek- en Help-pagina's de verkeerde tekst werd voorgelezen door schermlezers.
  • Aanvullende bugfixes en prestatieverbeteringen.

Oudere versies

Ga naar het release-opmerkingenarchief van Google Drive voor desktop voor meer informatie over oudere versies dan de versies die hier worden vermeld.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.