Godkänna, blockera, avblockera eller radera en enhet

Om du vill hantera enheterna som du använder på jobbet eller i skolan går du hit istället.

Utgåvor som stöds för dessa funktioner (förutom det som anges): Frontline Starter och Frontline Standard, Business Starter, Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade, Education Plus och Endpoint Education Upgrade, Essentials, Enterprise Essentials och Enterprise Essentials Plus, G Suite Basic, G Suite Business, Cloud Identity-gratisversion och Cloud Identity-premiumversion.  Jämför utgåvor

Som administratör kan du styra vilka enheter användarna kan få åtkomst till jobbdata från genom att godkänna, blockera eller radera en enhet på administratörskonsolen. Vilka åtgärder som är tillgängliga för en enhet och vad åtgärden gör beror på typen av enhet (mobil eller slutpunkt) och typen av hantering.

Enhetsstatus och hanteringsalternativ

Hanterings- eller enhetstyp Standardstatus och alternativ
Grundläggande mobilhantering Godkänt som standard. Om du vill förhindra att en enhet synkroniserar data kan du blockera den. Du kan ta bort enheten om du vill kräva att användaren loggar in igen.
Grundläggande hantering Godkänt som standard. Du kan ta bort enheten om du vill kräva att användaren loggar in igen.
Avancerad mobilhantering

Godkänd som standard om du inte kräver administratörsgodkännande. När administratörsgodkännande krävs blockeras enheter som standard och läggs till på listan över enheter som väntar på godkännande. Om du vill förhindra att en enhet synkroniserar data kan du blockera den. Du kan ta bort enheten om du vill kräva att användaren loggar in igen.

Om din utgåva har stöd för det kan du konfigurera en regel för enhetshantering som automatiskt godkänner och blockerar enheter.

Verifiering av slutpunkt

Godkänd som standard om du inte kräver administratörsgodkännande. När godkännande väntar eller att en enhet blockeras kan enheter fortfarande synkronisera data om du inte skapar nivåer för kontextkänslig åtkomst för att blockera åtkomst baserat på enhetens statustagg.

Google Drive för datorn Godkänd som standard om du inte begränsar Drive för datorn till företagsägda enheter. Om du vill blockera åtkomsten till Drive för daton kan du blockera enheten.
GCPW (Googles autentiseringsprovider för Windows) Godkänt som standard. Det finns inte stöd för att blockera och avblockera.
Hantering av Windows-enhet Godkänd som standard om du inte kräver administratörsgodkännande. När ett godkännande väntar eller en enhet har blockerats kan användarna inte registrera en enhet.
Smarta hemenheter Godkänt som standard. Blockering och avblockering stöds inte. Du kan ta bort enheten om du vill kräva att användaren lägger till sitt konto igen.

Obs! Om du raderar en enhet från enhetslistan tas vanligtvis inte jobbdata bort (förutom iOS). Om du vill ta bort all jobbdata från en enhet kan du rensa kontot från enheten eller rensa hela enheten.

Hoppa till anvisningarna

Godkänna en enhet

Stöds inte för mobila enheter med grundläggande mobilhantering eller slutpunkter med grundläggande hantering eller GCPW

När du godkänner en enhet får enheten synkronisera Google-data med följande undantag:

Hanteringstyp Godkänn beteende
Verifiering av slutpunkt Enheten godkänns och godkännandet lägger till en tagg som du kan använda för att konfigurera åtkomstnivåer med Kontextkänslig åtkomst.
Hantering av Windows-enhet Enheten får synkronisera enhetspolicyn. En enhet som väntar på godkännande kan fortfarande få åtkomst till Google-data.

Dessa anvisningar beskriver hur du godkänner enheter manuellt. Om din utgåva har stöd för det kan du konfigurera en regel för att automatiskt godkänna enheter.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avMobil och ändpunkterföljt avEnhetsgodkännanden.
  3. Granska listan över enheter som begärt åtkomst till företagsdata.

4. Välj ett alternativ:
    • Om du vill tillåta enheter att få åtkomst till jobbdata och tagga enheter för slutpunktsverifiering väljer du enheterna och klickar på Mer  följt av Godkänn enheter.
    • Om du vill hindra enheter från att få åtkomst till jobbdata väljer du enheterna och klickar på Blockera enhet .

Blockera en enhet

Inte tillgängligt för slutpunkter med grundläggande hantering eller GCPW

När du blockerar en enhet hindras enheten från att synkronisera Google-data med följande undantag:

Hanteringstyp Blockeringsbeteende
Verifiering av slutpunkt Enheten kan fortfarande synkronisera Google-data om inte policyn för Kontextkänslig åtkomst blockerar åtkomsten.
Google Drive för datorn Användaren är utloggad från Drive för datorn och kan inte logga in på Drive för datorn från enheten.
Hantering av Windows-enhet

Användaren kan inte återregistrera en enhet. Om en enhet redan är registrerad har blockeringen ingen effekt om inte enheten också har GCPW.

Om enheten har GCPW blockeras den tills användaren loggar in och är ansluten till internet.

Dessa anvisningar beskriver hur du blockerar enheter manuellt. Om din utgåva har stöd för det kan du konfigurera en regel för att automatiskt blockera enheter.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avMobil och ändpunkterföljt avEnheter.
  3. Peka på enheten i listan och klicka på Blockera enhet .
  4. Klicka på Ändra.

Blockerade enheter finns på enhetslistan tills du tar bort dem. Du kan se ett meddelande om att en enhet inte kan blockeras. Klicka på meddelandet om du vill ha mer information. Om du vill försöka blockera enheten igen klickar du på Försök igen.

Avblockera en enhet

Inte tillgängligt för slutpunkter med grundläggande hantering eller GCPW

Avblockering är tillgänglig för enheter som har blockerats av en administratör eller automatiskt av en säkerhetsregel. Avblockera har samma beteende som Godkänn.

När en enhet blockeras kan du se hur den har blockerats (av en administratör eller regel) på administratörskonsolen via enhetens informationssida. Mer information om när enheten blockerades och vilken administratör eller regel som blockerade den finns i granskningsloggen för enheter.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avMobil och ändpunkterföljt avEnheter.
  3. Peka på enheten i listan och klicka på Avblockera enhet . Enhetens status ändras från Blockerad till Följer policyn eller Följer inte policyn, beroende på hur den motsvarar organisationens policyer.

Radera en enhet

Om du tillfälligt vill sluta synkronisera jobbdata med en enhet kan du radera den från listan Enheter. Enheten tas bort från enhetslistan och i de flesta fall kan den inte synkronisera jobbdata förrän användaren loggar in igen.

Obs! Om du tar bort en enhet från enhetslistan tas i allmänhet inte jobbdata bort. Om du vill ta bort all jobbdata från en enhet kan du rensa kontot från enheten eller rensa hela enheten.

Effekten på användare beror på enhetsplattform och hanteringstyp:

Hanterings- eller enhetstyp Raderingsbeteende
Grundläggande mobilhantering

Befintlig jobbdata finns kvar på enheten och användarens profil tas bort. Data synkroniseras inte förrän användaren har lagt till sitt konto igen.

Avancerad mobilhantering (Android) Användaren måste återregistrera sig. När användaren har loggat in synkroniseras enheten igen om du inte kräver enhetsgodkännande.
Avancerad mobilhantering (iOS) Användarens Google-konto som hen använder för jobbet eller skolan tas bort från enheten och befintlig jobbdata raderas.

Obs! Ta inte bort företagsägda iOS-enheter direkt från listan Enheter. Om du gör det kan enheten hamna i oövervakat läge och inte respektera några inställningar för kontrollerat läge. I stället öppnar du Apple Business Manager eller Apple School Manager och tar bort enheten. Vid nästa synkronisering med Google uppdateras listan över enheter på administratörskonsolen och enheten tas bort. Läs mer

Google Sync (iOS) Användarens Google-konto tas bort från enheten men befintlig jobbdata finns kvar på enheten. Data synkroniseras inte förrän användaren har lagt till sitt konto igen.
Grundläggande hantering

Befintlig jobbdata finns kvar på enheten. Användaren loggas ut från sitt jobbkonto på enheten. Enheten läggs tillbaka automatiskt på listan igen efter nästa synkronisering även om användaren inte har loggat in. Om enheten är inaktiv i 180 dagar tas den bort från listan.

Verifiering av slutpunkt Enheten läggs tillbaka på listan efter nästa synkronisering om du inte ställer in en policy för kontextkänslig åtkomst. I så fall kan enheten behöva godkännas för att synkronisera data igen.
Google Drive för datorn Enheten läggs till på listan igen efter nästa synkronisering.
GCPW- och Windows-enhetshantering Enheten läggs till på listan igen efter nästa synkronisering.
Smarta hemenheter Användarens Google-konto som han eller hon använder på jobbet tas bort från enheten och andra tillhörande smarta hemenheter.

Så här tar du bort en enhet från listan Enheter:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avMobil och ändpunkterföljt avEnheter.
  3. Om du vill ta bort en enhet pekar du på enheten och klickar på Mer följt avRadera enhet. Om du vill ta bort många enheter väljer du de enheter du vill ta bort och klickar på Mer följt avTa bort enheter. Borttagna enheter försvinner från listan över hanterade enheter.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.