Administratörsbehörighet för säkerhetscentret

Vilka funktioner som är tillgängliga beror på din utgåva av Google Workspace eller Cloud Identity (mer information finns nedan på den här sidan).

Som avancerad administratör kan du få åtkomst till funktioner i säkerhetscentret, däribland säkerhetsöversikten, säkerhetsstatussidan och verktyget för säkerhetsutredningar. Du kan ge andra administratörer åtkomst till en specifik funktion i säkerhetscentret (till exempel bara säkerhetsöversikten) genom att ge dem de behörigheter som krävs för funktionen.

Bevilja behörighet för säkerhetscentret till en administratör

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Kontoföljt avAdministratörsroller.
  3. Peka på en anpassad administratörsroll.
    Tips! Om du behöver skapa en administratörsroll går du till Skapa en anpassad roll.
  4. Klicka på Visa behörigheterföljt avÖppna behörigheter.
  5. Markera de behörigheter för säkerhetscentret som du vill ge åtkomst till.
    Granska Behörigheter för säkerhetscenter nedan på den här sidan.
  6. Klicka på Spara.

Behörigheter för säkerhetscenter

Vissa funktioner i säkerhetscentret – till exempel data som rör Gmail och Drive – är inte tillgängliga med Enterprise Standard, Frontline Standard och Cloud Identity-premiumversion.

Säkerhetsområde Behörighet krävs

Säkerhetssida

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Standard, Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Standard och Education Plus, Enterprise Essentials Plus.  Jämför utgåvor

Säkerhetföljt avSäkerhetsinställningar

På startsidan för administratörskonsolen klickar du på Säkerhet.

Säkerhetsöversikt

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Standard; Enterprise Standard och Enterprise Plus; Education Standard och Education Plus; Enterprise Essentials Plus. Jämför utgåvor

Tjänsterföljt avSäkerhetscenterföljt avDen här användaren har fullständiga administrativa rättigheter för säkerhetscentretföljt avÖversikter

Obs! Vissa administratörer med behörigheten Rapporter kan få åtkomst till säkerhetsöversikten. För säkerhetscenteret har behörigheten Översikter ersatt behörigheten Rapporter. (Behörigheten Rapporter för rapporter som inte rör säkerhetscentret på Googles administratörskonsol ändras inte.)

Säkerhetsstatus

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Standard; Enterprise Standard och Enterprise Plus; Education Standard och Education Plus; Enterprise Essentials Plus. Jämför utgåvor

En administratör behöver samtliga nedanstående behörigheter för att få åtkomst till säkerhetsstatussidan:

• Tjänsterföljt avSäkerhetscenterföljt avDen här användaren har fullständiga administrativa rättigheter för säkerhetscentretföljt avSäkerhetsstatus
  • Organisationsenheterföljt avLäs
  • Användareföljt avLäs

Administratören behöver dessutom inställningsspecifika behörigheter för inställningen eller gruppen av inställningar som du vill ge åtkomst till. Kontrollera tabellen nedan: Inställningsreferens för sidan för säkerhetsstatus.

Utredningsverktyget

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Standard; Enterprise Standard och Enterprise Plus; Education Standard och Education Plus; Enterprise Essentials Plus. Jämför utgåvor

Tjänsterföljt avSäkerhetscenterföljt avDen här användaren har fullständiga administrativa rättigheter för säkerhetscentretföljt avGranskning och utredning

Mer information finns i Administratörsbehörighet för utredningsverktyget.

Inställningsreferens för sidan Säkerhetsstatus

Avancerade administratörer har åtkomst till inställningar för säkerhetsstatus. För andra administratörer måste en avancerad administratör bevilja de ytterligare behörigheter som anges nedan för varje inställning (eller grupp med inställningar). Om en administratör inte har de behörigheter som krävs för specifika inställningar visas inte dessa inställningar på sidan Säkerhetsstatus.

Obs! Det är enbart avancerade administratörer som kan få åtkomst till inställningarna för säkerhetsstatus för tvåstegsverifiering och tillämpning av säkerhetsnyckel för användare. Det samma gäller för att skapa och hantera grupper.

Inställningen Säkerhetsstatus Nödvändig behörighet
  • Automatisk vidarebefordran av e-post
  • Stort lagringsutrymme för e-post
  • Stäng av skräppostsfilter för interna avsändare
  • POP- och IMAP-åtkomst för användare
  • DKIM
  • SPF-post
  • DMARC
  • Godkända avsändare utan autentisering
  • Godkända domänavsändare
  • IP-adresser på lista över godkända e-postadresser
  • Lägg till inställningen för skräppostrubriker i alla standardregler för dirigering
  • Konfiguration av MX-poster
  • Säkerhet för bilaga
  • Säkerhet för länkar och externa bilder
  • Identitetsförfalskning och autentisering
  • MTA-STS-konfiguration

Utgåva som stöds: Enterprise Plus

inställningar för Gmailföljt av
  • Skapa grupper och medlemskap

Utgåva som stöds: Enterprise Plus

Endast tillgängligt för avancerade administratörskonton

• Delningspolicy för Sites
  • Användning av Google Workspace Marketplace-appar
  • Varning för kontakter utanför domänen i Hangouts

Utgåva som stöds: Enterprise Plus

Tjänsterföljt avTjänstinställningar

Tilldelning av behörigheten Tjänstinställningar:

• Markerar automatiskt rutan Inställningar för Gmail, Google Drive och Google Kalender
  • Gör inställningarna för säkerhetsstatus synliga för den tilldelade administratören
  • Policy för kalenderdelning

Utgåva som stöds: Enterprise Plus

Tjänsterföljt avKalenderföljt avAlla inställningar

• Publicera filer på nätet
  • Åtkomstkontroll
  • Varning för delning utanför domänen
  • Delningsinställningar för Drive
  • Inloggning på Google krävs för externa användare med skrivbehörighet
  • Åtkomst till offlinedokument
  • Tillägg för Drive
  • Skrivbordsåtkomst till Drive

Utgåvor som stöds: Enterprise Plus och Enterprise Essentials Plus

Tjänster följt av Drive och Dokument följt av Inställningar

• Mobilhantering
  • Blockering av mobila enheter som är utsatta för obehörig åtkomst
  • Rapporter för inaktivitet för mobila enheter
  • Krav för mobillösenord
  • Enhetskryptering
  • Appverifiering
  • Installation av mobilappar från okända källor
  • Lagring på extern media
  • Typ av kontorensning

Utgåvor som stöds: Enterprise Standard och Enterprise Plus, Enterprise Essentials Plus och Cloud Identity-premiumversion

Tjänster följt av Hantering av mobila enheter följt av Hantera enheter och inställningar

• Tvåstegsverifiering för administratörer
  • Tvåstegsverifiering för användare
  • Tillämpning av säkerhetsnyckel för administratörer
  • Tillämpning av säkerhetsnyckel för användare

Utgåvor som stöds: Enterprise Standard och Enterprise Plus, Enterprise Essentials Plus och Cloud Identity-premiumversion

Endast tillgängligt för avancerade administratörskonton

Relaterade ämnen