Visa rolltilldelningar och behörigheter

Som administratör för organisationens Google Workspace- eller Cloud Identity-konto kan du se en lista över alla administratörsroller och behörigheter som har tilldelats en användare eller grupp. Du kan också se en lista över alla direkta tilldelningar för en viss roll. Denna information kan hjälpa dig att snabbt avgöra användarens eller gruppens åtkomstnivå till administrativ åtkomst till organisationens Google Workspace-konto och -tjänster.

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

Visa en användares roller och behörigheter

På en användares sida kan du se roller som direkt tilldelats en användare och roller som en användare tar emot indirekt som medlem i en grupp som har tilldelats rollen.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Sök reda på användaren i listan. Läs Söka efter ett användarkonto om du behöver hjälp.
  4. Klicka på användarens namn för att öppna kontosidan.
  5. Klicka på Administratörsroller och behörigheter

Pekar på länken Administrativa roller.

6. I listan Roller kontrollerar du vilka roller som tilldelats användaren i kolumnen Tilldelad status.
  7. Bläddra till Behörigheter för att granska alla användarens behörigheter. För varje behörighet kan du se vilken roll den ärvts från och i vilka organisationsenheter den gäller.
  8. (Valfritt) Om du vill återgå till användarens kontosida för Administratörsroller och behörigheter klickar du på uppåtpilen  .

Visa en grupps roller och behörigheter

På en gruppsida kan du se roller som har tilldelats en grupp direkt och roller som en grupp indirekt får som medlem i en annan grupp som har tilldelats rollen.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avGrupper.
  3. Leta upp gruppen i listan.
  4. Klicka på gruppens namn för att öppna kontosidan.
  5. Klicka på Administratörsroller och behörigheter
  6. I listan Roller kontrollerar du vilka roller som har tilldelats gruppen i kolumnen Tilldelad status.
  7. Bläddra till Behörigheter för att granska alla gruppens behörigheter. För varje behörighet kan du se vilken roll den ärvts från och i vilka organisationsenheter den gäller.
  8. (Valfritt) Om du vill återgå till gruppens kontosida klickar du på uppåtpilen för Administratörsroller och behörigheter.

Visa direkta tilldelningar för en roll

På sidan Roller kan du se alla användare och grupper som har tilldelats en roll direkt. Du kan inte se roller som är indirekt tilldelade till användare eller grupper som är medlemmar i en grupp som får rollen.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Kontoföljt avAdministratörsroller.
  3. Klicka på den roll som du vill granskaföljt avAdministratörer.

Ändra en rolltilldelning

Mer information om hur du ändrar en användares eller grupps rolltilldelning finns i Tilldela specifika administratörsroller.