Visa en användares roller och behörigheter

Som administratör för organisationens G Suite- eller Cloud Identity-tjänst kan du ta fram en lista över alla administrativa roller och behörigheter som har tilldelats en användare. Denna information kan hjälpa dig att snabbt avgöra användarens administrativa åtkomstnivå till företagets G Suite-konto och tjänster.

Läs mer om att tilldela roller och behörigheter till en användare

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

Visa en lista över användarens roller och behörigheter

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Användare på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Leta reda på användaren i listan Användare. Läs Söka efter ett användarkonto om du behöver hjälp.
  4. Klicka på användarens namn för att öppna kontosidan.
  5. Klicka på Roller och behörigheter för administratörer

Pekar på länken Administrativa roller

6. Klicka någonstans under Roller för att se vilka roller som tilldelats användaren.

Under Behörigheter kan du visa alla användarens behörigheter. För varje behörighet kan du se vilken roll den ärvts från och i vilka organisationsenheter den gäller.

7. (Valfritt) Om du vill återgå till användarens kontosida klickar du på uppåtpilen uppåtpil högst upp till höger.