Problemen met berichtbezorging oplossen door te zoeken in e-maillogboeken

Met 'Zoeken in e-maillogboeken' (ZEL) kunt u problemen met de bezorging van berichten oplossen.

Check voordat u begint of de persoon met ontbrekende berichten deze aanbevolen stappen heeft afgerond.

Stap 1: De bezorging bevestigen

• Van een Google Workspace-gebruiker naar een e-mailprovider die niet van Google is: Controleer of het bericht verschijnt in ZEL, wat betekent dat het bericht is verstuurd. Neem contact op met het ontvangende domein om te zien of er problemen zijn met de netwerk- of e-mailbezorging. Als het bericht niet verschijnt in de locatieservice voor noodgevallen, traceren we het bericht beginnend met de afzender.

• Van de ene Google Workspace-gebruiker naar een andere: Controleer of het bericht wordt weergegeven in ZEL. Als u het bericht niet ziet in ZEL, controleert u de MX-records van het domein van de ontvanger.

• Van een andere e-mailprovider dan Google naar een Google Workspace-gebruiker: Het bericht zoeken met ZEL. Neem contact op met de afzender als het bericht niet in ZEL staat. Vraag ze de gebruiker de e-mailfilters en firewallinstellingen te bekijken.

Stap 2: De berichtstatus na de bezorging bevestigen

Als u heeft bevestigd dat een ontvanger in uw domein het bericht heeft ontvangen, controleert u het bericht De berichtstatus na de bezorging zodat u het bericht kunt vinden in de mailbox van de gebruiker.

Ouder dan 30 dagen: Als het bericht meer dan 30 dagen geleden is ontvangen, zijn er geen bezorgingslogboeken beschikbaar. Als u een periode langer dan 30 dagen geleden selecteert, kunt u zoeken met een bericht-ID en de gegevens van de ontvanger om de status van het bericht in het postvak van een gebruiker te zien.

Stap 3: Resultaten voor Zoeken in e-maillogboeken evalueren

Houd deze tips in gedachten bij het evalueren van ZEL-resultaten:

• Als een bericht waarvan u weet dat het bestaat en naar een geregistreerde gebruiker is gestuurd, niet wordt weergegeven in ZEL, komt het bericht waarschijnlijk nooit in het Google-netwerk. Controleer de route naar Google om het probleem te identificeren. Neem contact op met het verzendende of ontvangende domein om het probleem op te lossen.

• Als een vertraagd bericht een Google-verzendtijd van minder dan 10 minuten toont, wordt de vertraging waarschijnlijk veroorzaakt door de andere provider. Gebruik de analyser voor berichtkoppen om de route die een bericht heeft afgelegd te onderzoeken en te bepalen waar het bericht vertraging heeft opgelopen.

• Berichten die worden teruggestuurd met Het e-mailaccount dat u probeert te bereiken, bestaat niet, worden niet weergegeven in ZEL, tenzij u het bericht doorstuurt naar een verzamelserver of een oude server.