Lägg till fler domäner på G Suite- eller Cloud Identity-kontot

Om du äger andra domäner kan du lägga till dem på G Suite- eller Cloud Identity-kontot. Du kan även lägga till en underdomän, till exempel partner.ditt-företag.net.

ditt-företag.net
Används för registrering för G Suite eller Cloud Identity
(din primära domän)

+

annat-företag.com
En annan domän som du äger

När du lägger till ytterligare en domän kan du ge befintliga användare e-postadresser på domänen eller skapa nya användare på domänen.

Följ de här stegen om du vill byta din primära domän till en annan domän.

STEG 1. Välj hur du vill använda din domän med G Suite eller Cloud Identity

Bestäm om du vill lägga till domänen som ett domänalias eller som en ytterligare domän.

Alternativ 1: Ge befintliga användare en e-postadress på domänen

Lägg till domänen som ett domänalias.

Varje användare får en e-postadress både på din primära domän och ditt domänalias
Varje grupp (t.ex. @info eller @support) får också en e-postadress på domänaliaset
Alla kan skicka och ta emot e-post från båda adresserna
Alla meddelanden levereras till användarens aktuella inkorg
Ingen ytterligare kostnad per användare eller grupp. Lägg till upp till 20 domänalias.

Exempel: Ann har registrerat sig för G Suite eller Cloud Identity med ditt-företag.net.Hon äger också annat-företag.com och lägger till den som ett domänalias. Hon och hela hennes team får automatiskt e-postadresser på båda domänerna. De hanterar alla meddelanden från inkorgen på ditt-företag.net.

ann@ditt-företag.net
ann@annat-företag.com

matteo@ditt-företag.net
matteo@annat-företag.com

Alternativ 2: Skapa nya användare på domänen

Om du har den gamla versionen av G Suite uppgraderar du till G Suite Basic för att få den här funktionen.

Lägg till domänen som en extra domän.

Bra för hantering av separata användarteam eller företag på olika domäner
Skapa användarkonton för den extra domänen
Varje domän har olika användaruppsättningar
Användarna har egna G Suite- eller Cloud Identity-konton, e-postadresser och postlådor för domänen
Betala för varje användarkonto på den ytterligare domänen

Exempel: Ann hanterar två separata team. Båda har egna domäner. Hon lägger till annat-företag som en extra domän i G Suite eller Cloud Identity.

Varje teammedlem har sin egen e-postadress, postlåda och sitt eget användarkonto för domänen. Hon hanterar alla domäner och användare i sin administratörskonsol på ditt-företag.net (hennes primära domän).

Teamet på ditt-företag.net   Teamet på annat-företag.com
  ann@ditt-företag.net
nguyen@ditt-företag.net
lyle@ditt-företag.net
  aditya@annat-företag.com
coraline@annat-företag.com
vincent@annat-företag.com

Mer information om begränsningar finns i Begränsningar med flera domäner.

STEG 2. Lägg till domänalias eller ytterligare domän

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Domäner på startsidan för administratörskonsolen.

Du måste kanske klicka på Fler kontroller längst ned för att Domäner ska visas.

3. Klicka på Lägg till/ta bort domäner följt av Lägg till en domän eller ett domänalias.
  4. Välj hur du lägger till domänen:
    • Lägg till domänaliaset primärt-domän-namn: Detta ger alla på din primära domän en e-postadress på aliasdomänen. (Obs! Om du vill lägga till ett domänalias på ytterligare en domän måste du använda Domain Aliases API.)
    • Lägg till ytterligare en domän: Lägger till en separat, ytterligare domän med egna användare.

Om du har den gamla versionen av G Suite uppgraderar du till G Suite Basic för att få den här funktionen.

5. Ange namnet på domänen eller underdomänen som ska läggas till. Du måste äga domännamnet och det får inte användas med något annat Google-konto. Om domänen redan används visas ett felmeddelande. Läs felsökningstipsen.
  6. Klicka på Fortsätt och verifiera domänägarskap.
    Följ anvisningarna och verifiera att du äger domänen. Om du behöver hjälp kontaktar du domänvärden (normalt där du köpte domänen) eller G Suites support
  7. Klicka på Kontrollera och fortsätt att konfigurera e-postleverans.
  8. Uppdatera domänens MX-poster för att konfigurera Gmail (endast G Suite) för domänen du lagt till.
  9. Klicka på Jag har slutfört de här stegen.

För stora organisationer: Det kan ta mer än 24 timmar innan alla användare får sina aliasadresser för e-post.

När din domän är aktiv fortsätter du med steg 3 nedan för att konfigurera dina användare med deras nya e-postadress eller konto.

STEG 3. Konfigurera användarna med den nya domänen

För ett domänalias

När ditt domänalias är aktivt hamnar meddelanden som skickas till adresser på ditt domänalias automatiskt i användarnas inkorgar. Testa genom att skicka ett meddelande från ett annat konto (inte ditt G Suite-konto) till din nya adress.

Användare som vill skicka skicka meddelanden från sin nya adress måste lägga till adressen i sitt Gmail-konto. Dela exempelmeddelandet och anvisningarna med G Suite-användarna.

För en ytterligare domän

När din ytterligare domän är aktiv:

1. Lägg till varje användare på domänen i administratörskonsolen.
  2. Till höger om @-tecknet väljer du användarens domän på rullgardinsmenyn.

Vi rekommenderar att du läser Begränsningar med flera domäner om du vill ha hjälp med hantering av användarkonton.