Använda säkerhetsöversikten

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Standard; Enterprise Standard och Enterprise Plus; Education Standard och Education Plus; Enterprise Essentials Plus. Jämför utgåvor

Som administratör kan du använda säkerhetsöversikten för att få överblick över olika säkerhetsrapporter. Som standard visar varje ruta i säkerhetsrapporten data från den senaste månaden. Anpassa rapporten översikten för att visa data från i dag, i går, den här veckan, förra veckan, den här månaden, förra månaden eller dagar sedan (upp till 180 dagar).

Obs! Tillgängligheten för varje enskild rapport i säkerhetsöversikten beror på din vilken utgåva av Google Workspace du har. Därför har du kanske inte tillgång till alla rapporter som beskrivs nedan.

Visa och använda översikten

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt avSäkerhetföljt avSäkerhetscenterföljt avÖversikt.
  3. Om du vill visa mer information om någon av rapporterna klickar du på Visa rapport i det nedre högra hörnet av en ruta.

Mer information om datalagring och tillgänglighet finns i Tider för datalagring och fördröjning för säkerhetsöversikten.

Tillgängliga rapporter med Google Workspace

Följande rapporter är tillgängliga när du visar säkerhetsöversikten med ditt Google Workspace-konto:

Rapport Rapporten visar ...
Filexponering Hur ser extern fildelning ut för domänen?
Autentisering Hur många meddelanden autentiserades?
Anpassade inställningar Hur många meddelanden påverkades av dina anpassade inställningar?
DLP-överträdelser Hur ofta överträds DLP-reglerna i förhållande till allvarlighetsgraden?
Flesta policyöverträdelserna Vilka policyer har det varit flest överträdelser av?
Kryptering Hur många meddelanden krypterades?
Meddelandeleverans Hur stor är volymen inkommande meddelanden?
Skräppostfilter – Allt Hur dirigeras inkommande meddelanden?
Skräppostfilter – Nätfiske Hur dirigeras e-post som potentiellt är nätfiske?
Skräppostfilter – Skadlig programvara När markeras meddelanden som skadlig programvara?
Användarrapporter Hur markerar användarna sin e-post?
Misslyckade lösenordsinmatningar på enhet Hur många misslyckade försök att ange lösenordet har gjorts på enheterna?
Händelser om intrång på enheten Vilka händelser om intrång har upptäckts på enheten?
Misstänkta aktiviteter på enheten Vilka misstänkta aktiviteter har upptäckts på enheten?
OAuth-omfattningsbeviljande per produkt (endast betakunder) Hur ser OAuth-omfattningsbeviljanden ut per produkt?
Aktivitet för OAuth-beviljande Vilka appar har haft störst förändring av aktivitet för OAuth-beviljande?
OAuth-beviljande till nya appar Vilka nya appar har beviljats OAuth-token?
Misstänkta bilagor Vilka meddelanden innehåller misstänkta bilagor?
Identitetsförfalskning Vilka meddelanden uppvisar tecken på möjlig identitetsförfalskning?
Inloggningsförsök av användare Vilka metoder för inloggningsfråga har använts?
Inloggningsförsök av användare Hur många gånger misslyckades försök till användarinloggningar?
Inloggningsförsök av användare Hur många gånger har misstänkta användarinloggningar skett?
Kryptering på klientsidan Hur många filer har krypterats på klientsidan?
Dekryptering på klientsidan Hur många filer som har krypterats på klientsidan har laddats ned och dekrypterats?

Inte tillgängligt med Frontline Standard eller Enterprise Standard

Se även tillgängliga rapporter med Cloud Identity

Tillgängliga rapporter med Cloud Identity

Följande rapporter är tillgängliga när du visar säkerhetsöversikten med ditt Cloud Identity-konto:

Rapport Rapporten visar ...
Misslyckade lösenordsinmatningar på enhet Hur många misslyckade försök att ange lösenordet har gjorts på enheterna?
Händelser om intrång på enheten Vilka händelser om intrång har upptäckts på enheten?
Misstänkta aktiviteter på enheten Vilka misstänkta aktiviteter har upptäckts på enheten?
OAuth-omfattningsbeviljande per produkt (endast betakunder) Hur ser OAuth-omfattningsbeviljanden ut per produkt?
Aktivitet för OAuth-beviljande Vilka appar har haft störst förändring av aktivitet för OAuth-beviljande?
OAuth-beviljande till nya appar Vilka nya appar har beviljats OAuth-token?
Inloggningsförsök av användare Vilka metoder för inloggningsfråga har använts?
Inloggningsförsök av användare Hur många gånger misslyckades försök till användarinloggningar?
Inloggningsförsök av användare Hur många gånger har misstänkta användarinloggningar skett?
Översikt över hot i Chrome Hur många hotaktiviteter i Chrome har ägt rum?
Översikt över dataskydd i Chrome Hur många överträdelser för varje dataskyddsregel?
Högriskanvändare i Chrome Vilka användare har stött på flest hot?
Högriskdomäner i Chrome Vilka domäner är mest riskfyllda för Chrome-användare?

Se även tillgängliga rapporter med Google Workspace.

Visa trender

I översikten kan du även snabbt se trender, till exempel snabbt se om extern fildelning har ökat eller minskat under en viss tidsperiod.

Varje panel i översikten visar procentuell förändring över tid för data. Om datumintervallet på instrumentpanelen är inställt på de senaste 10 dagarna och antalet autentiserade meddelanden har ökat med 25 % under de senaste 10 dagarna, ser du 25 % under Autentiserat. (Ibland visas inte denna procentandel på grund av otillräcklig data.)

Jämför aktuell och historisk data

Jämför aktuell och historisk data genom att välja Percentil högst upp på menyn Statistisk analys (inte tillgängligt för alla diagram i säkerhetsöversikten). Du ser en överlagring på diagrammet som visar den 10:e, 50:e och 90:e percentilen med historisk data (180 dagar för huvuddelen av data och 30 dagar för Gmail-data). Ändra analysen genom att ändra överlagringslinjen via menyn uppe till höger om diagrammet.

Tider för datalagring och fördröjning för säkerhetsöversikten

Datalagring

Beroende på säkerhetsrapportens typ sparas data i 30 eller 180 dagar.

Dessa rapporter har data från de senaste 30 dagarna:

• Misstänkta bilagor
  • Verifiering
  • Anpassade inställningar
  • Kryptering
  • Meddelandeleverans
  • Skräppostfilter
  • Identitetsförfalskning
  • Användarrapporter

Dessa rapporter har data från de senaste 180 dagarna:

• Händelser om intrång på enheten
  • Filexponering
  • Misslyckade lösenordsinmatningar på enhet
  • Beviljade OAuth-omfattningar efter produkt
  • Aktivitet för OAuth-beviljande
  • OAuth-beviljande till nya appar
  • Misstänkta aktiviteter på enheten
  • Inloggningsförsök av användare
  • Hotöversikt i Chrome
  • Chrome-dataskydd
  • Högriskanvändare i Chrome
  • Högriskdomäner i Chrome
  • Kryptering på klientsidan
  • Dekryptering på klientsidan

Fördröjningstider

Det tar tid innan data finns tillgänglig för de olika översiktsrapporterna. För alla fördefinierade översiktsrapporter är fördröjningstiden cirka fyra timmar. För anpassade rapporter är fördröjningstiden mindre än en timme.

Hur ser extern fildelning ut för domänen?

I den här panelen får du en översikt över antalet delningshändelser till användare utanför din domän under en viss tidsperiod samt antalet visningar. Du kan se följande detaljer genom att klicka på flikarna högst upp i rutan:

• Delningar – Antal delningar av externt synliga filer
  • Visningar – Antal visningar av externt synliga filer

Du öppnar rapporten Filexponering genom att klicka på Visa rapport. Mer information om rapporten finns i Filexponeringsrapport

Om externt synliga filer

Externt synliga filer är filer som delas med dessa metoder:

• Offentligt på webben – alla på Internet kan hitta och få åtkomst. Ingen inloggning krävs.
    I fönstret Länkdelning väljer användaren: På – offentligt på webben.
  • Alla med länken – Alla som har länken kan få åtkomst. Ingen inloggning krävs.
    I fönstret Länkdelning väljer användaren: På – alla med länken.
  • Delas externt med specifika personer – Användarna finns utanför domänen.
    I fönstret Länkdelning väljer användaren: Av – specifika personer och delar filen med en specifik användare utanför domänen.

Obs!

• För det externa fildelningsdiagrammet visar data en jämförelse med det sista tidsintervallet. Om du till exempel väljer ett tidsintervall under de senaste 7 dagarna, är delta som visas i diagrammet en jämförelse med föregående vecka.
  • Det kan uppstå en fördröjning på en timme eller mer innan Drive-data visas i säkerhetscentret för vissa domäner.

Hur många meddelanden autentiserades?

Autentiseringsstandarder för e-post som DKIM och SPF kan skydda din domän från vissa typer av e-posthot som nätfiske. Detta diagram visar meddelanden uppdelade efter autentiserat och ej autentiserat.

• Autentiserat – Meddelanden som uppfyller standarder för e-postautentisering som DKIM och SPF
  • Ej autentiserat – Meddelanden som inte har e-postautentisering

Du öppnar autentiseringsrapporten genom att klicka på Visa rapport. Mer information om rapporten finns i Autentiseringsrapport.

Hur många meddelanden påverkades av dina anpassade inställningar?

Åtgärden för meddelanden som skickas till din domän (exempelvis om meddelanden avvisas, omdirigeras, vitlistas eller karantänplaceras) avgörs av hur Gmails anpassade inställningar konfigureras för domänen. Dessa inställningar kan ibland åsidosätta Gmails skräppostfilter, vilket avgör om ett meddelande markeras som godkänt eller skräppost.

I rapporten Anpassade inställningar kan du snabbt se hur många meddelanden på domänen som påverkas av skillnader mellan skräppostfilter och anpassade Gmail-inställningar.

• Allt – Antal meddelanden vars åtgärd avgjorts av din Gmail-konfiguration.
  • Överensstämmer inte – Antal meddelanden där domänens Gmail-konfiguration och Gmails skräppostfilter inte överensstämmer gällande resultatet.

Du öppnar rapporten Anpassade inställningar genom att klicka på Visa rapport. Mer information om rapporten finns i Anpassade inställningar.

Hur ofta överträds DLP-reglerna i förhållande till allvarlighetsgraden?

Du kan använda DLP-regler (Data Loss Prevention) för att styra vilken känslig information användarna kan dela.

Från panelen med DLP-överträdelser kan du bevaka antalet DLP-överträdelser under det angivna datumintervallet. Överträdelserna är organiserade i 3 allvarlighetsgrader: hög, medel och låg. Det totala antalet överträdelser efter svårighetsgrad visas under diagrammet.

Om du vill se mer information om DLP-överträdelser i organisationen klickar du på Visa rapport. Mer information om rapporten finns i Rapport över DLP-överträdelser.

Vilka policyer har det varit flest överträdelser av?

Från panelen med Flest policyöverträdelser kan du bevaka antalet för de policyer som haft flest överträdelser under det angivna datumintervallet.

I diagrammet kan du se antalet överträdelser för varje policy som organiseras efter tjänst (till exempel Google Drive). Överträdelserna rangordnas efter det högsta antalet policyöverträdelser under ett angivet datumintervall. Längst ned i diagrammet visas det totala antalet överträdelser för de bästa policyerna för Drive.

Om du vill se mer information om policyer med flest överträdelser i organisationen klickar du på Visa rapport. Mer information om rapporten finns i Rapport över policyer med flest överträdelser.

Hur många meddelanden krypterades?

Du kan övervaka säkerheten för domänen genom att se hur många meddelanden som krypterats med Transport Layer Security (TLS).

TLS är ett protokoll som krypterar och levererar e-post säkert för både inkommande och utgående e-posttrafik. Detta bidrar till att förhindra avlyssning mellan e-postservrar. Använd krypteringsrutan för att visa statistik som rör TLS och för att se trender över en viss tidsperiod – till exempel om användningen av TLS ökar eller minskar:

• TLS — Meddelanden som skickats med TLS-protokollet (Transport Layer Security)
  • Ej TLS – Meddelanden som skickats med TLS-protokollet (Transport Layer Security)

Du öppnar krypteringsrapporten genom att klicka på Visa rapport. Mer information om rapporten finns i Krypteringsrapport.

Hur stor är volymen inkommande meddelanden?

Skräppostfiltret i Gmail skyddar domänen genom att automatiskt avvisa den mest uppenbara skräpposten och meddelanden med skadlig programvara. Dessutom kan vissa avancerade Gmail-inställningar störa skräppostfiltret och antingen godkänna eller avvisa meddelanden. Använd rutan Meddelandeleverans för att visa hur många meddelanden som godkänts och avvisats under en viss tidsperiod.

• Godkända – Antal meddelanden som godkänts på domänen till följd av dina Gmail-inställningar eller skräppostfiltret i Gmail
  • Avvisade – Antal meddelanden som blockerats från domänen till följd av dina Gmail-inställningar eller skräppostfiltret i Gmail.

Du öppnar rapporten Meddelandeleverans genom att klicka på Visa rapport. Mer information om rapporten finns i Meddelandeleverans.

Hur dirigeras inkommande meddelanden?

Meddelanden kan markeras som skräppost i Gmails skräppostfilter och placeras i användarnas skräppostmappar. Med rutan Skräppostfilter – Allt kan du se hur många meddelanden som markerats som skräppost, nätfiske eller skadlig programvara under en viss tidsperiod.

Om ett meddelande betraktas som misstänkt men även har positiva egenskaper, som att meddelandets avsändare är godkänd, kan meddelandet placeras i en användares inkorg. Inkommande meddelanden placeras på någon av dessa två platser:

• Skräppostmapp – Meddelanden som har bekräftats vara skräppost, nätfiske eller skadlig programvara placeras i användarens skräppostmapp.
  • Inkorg – Meddelanden som har markerats som rena eller misstänkta men som även har positiva egenskaper placeras i användarens inkorg.

Obs! Filtreringssystem för inkommande e-post från tredje part kan ibland påverka skräppostresultat och påverkar därför data i rutan Skräppostfilter – Allt. Dessutom kan vissa anpassade Gmail-inställningar störa skräppostfiltret och antingen godkänna eller avvisa meddelanden.

Du öppnar rapporten Skräppostfilter genom att klicka på Visa rapport i rutan Skräppostfilter – Alla. Mer information om rapporten finns i Skräppostfilter.

Hur dirigeras e-post som potentiellt är nätfiske?

Meddelanden kan markeras som nätfiske i Gmails skräppostfilter och placeras i användarnas skräppostmappar. Med hjälp av rutan Skräppostfilter – Nätfiske kan du se hur många meddelanden som markerats som nätfiske under en viss tidsperiod.

Om ett meddelande betraktas som misstänkt men även har positiva egenskaper, som att meddelandets avsändare är godkänd, kan meddelandet placeras i en användares inkorg. Inkommande meddelanden som identifieras som potentiella nätfiskehot placeras på någon av de följande två platserna:

• Skräppostmapp – Antal meddelanden som har bekräftats vara nätfiske placeras i användarens skräppostmapp.
  • Inkorg – Meddelanden som har markerats som rena eller misstänkta men som även har positiva egenskaper placeras i användarens inkorg.

Obs! Filtreringssystem för inkommande e-post från tredje part kan ibland påverka skräppostresultat och påverkar därför data i rutan Skräppostfilter – Nätfiske. Dessutom kan vissa anpassade Gmail-inställningar störa skräppostfiltret och antingen godkänna eller avvisa meddelanden.

Du öppnar rapporten Skräppostfilter genom att klicka på Visa rapport i rutan Skräppostfilter – Nätfiske. Mer information om rapporten finns i Skräppostfilter.

När markeras meddelanden som skadlig programvara?

Meddelanden kan markeras som skräppost i Gmails skräppostfilter och placeras i användarnas skräppostmappar. I rutan Skräppostfilter – Skadlig programvara kan du se hur många meddelanden som identifierats som skadlig programvara under en viss tidsperiod.

Inkommande meddelanden kan identifieras som skadlig programvara innan eller efter att de levererats till en användares inkorg:

• Före leverans – Meddelanden med bilagor som har bekräftats vara skadlig programvara placeras i användarens skräppostmapp och bilagorna inaktiveras.
  • Efter leverans – Meddelanden med bilagor som godkänns vid sökning efter skadlig programvara placeras i användarens inkorg, men kan senare identifieras som skadlig programvara i längre genomsökningar. Bilagor inaktiveras när de har klassificerats som skadlig programvara.

Du öppnar rapporten Skräppostfilter genom att klicka på Visa rapport i rutan Skräppostfilter – Skadlig programvara. Mer information om rapporten finns i Skräppostfilter.

Hur markerar användarna sin e-post?

Användarna kan anmäla meddelanden i sina inkorgar som skräppost, inte skräppost eller nätfiske. I Gmail tränar detta systemet för att identifiera liknande meddelanden som skräppost, inte skräppost eller nätfiske i framtiden. I rutan Användarrapporter på sidan Överblick ser du snabbt denna statistik för en viss tidsperiod:

• Ej skräppost – Antal meddelanden som har markerats som Inte skräppost
  • Skräppost – Antal meddelanden som markerats som Skräppost
  • Nätfiske – Antal meddelanden som har markerats som Nätfiske

Du öppnar rapporten Användarrapporter genom att klicka på Visa rapport. Mer information om rapporten finns i Användarrapporter.

Hur många misslyckade försök att ange lösenordet har gjorts på enheterna?

Det är enbart mobila Android-enheter med avancerad hantering som ingår i denna rapport.

En misslyckad lösenordsinmatning definieras som 6 inmatningar av fel lösenord i följd från en enhet. Varje misslyckat försök i följd därefter räknas som ytterligare ett misslyckat försök.

Exempelvis räknas 6 misslyckade försök i följd som 1 misslyckat försök, 7 misslyckade försök i följd räknas som 2, 8 misslyckade försök i följd räknas som 3 och så vidare.

I rutan Misslyckade lösenordsinmatningar på enhet kan du se antalet misslyckade försök över tid.

Du öppnar rapporten Misslyckade lösenordsinmatningar på enhet genom att klicka på Visa rapport. På det här sättet kan du visa mer information om händelserna, inklusive enhetens id och ägare. Mer information om rapporten finns i Misslyckade lösenordsinmatningar på enhet

Vilka enheter har utsatts för obehörig åtkomst?

Det är enbart mobila enheter med Android och iOS med avancerad hantering som ingår i denna rapport.

En enhet kan anses vara utsatt för intrång om ovanliga händelser upptäcks.

• Android-enheter – en Android-enhet anses vara utsatt för intrång om den är rootad. Om en enhet är rootad kan användarna ändra programvarukoden på enheten eller installera programvara som normalt inte tillåts av tillverkaren.
  • iOS-enheter – en iOS-enhet anses vara utsatt för intrång om enheten är jailbroken. En jailbreak kan möjliggöra installation av inofficiella appar, modifiering av tidigare begränsade inställningar eller kringgående av säkerhetskontroller.

I rutan Misstänkt enhetsaktivitet kan du se antalet enheter som utsatts för intrång enhet under det tidsintervall som du angav i säkerhetsöversikten.

Visa rapporten Händelser om intrång på enheten genom att klicka på Visa rapport. På det här sättet kan du visa mer information om händelserna, inklusive enhetens id och ägare. Mer information om rapporten finns i Händelser om intrång på enheten

Vilka misstänkta aktiviteter har upptäckts på enheten?

Det är enbart mobila Android-enheter med avancerad hantering som ingår i denna rapport.

Om enhetens egenskap uppdateras anses ändringen vara en misstänkt aktivitet. Enhetsegenskaper omfattar serienumret, enhetens modell, operativsystemets namn och mer.

I rutan Misstänkt enhetsaktivitet kan du se antalet aktiviteter för misstänkt enhet under det tidsintervall som du angav i säkerhetsöversikten.

Du öppnar rapporten Misstänkt enhetsaktivitet genom att klicka på Visa rapport. Mer information om rapporten finns i Misstänkt enhetsaktivitet.

Hur ser OAuth-omfattningsbeviljanden ut per produkt?

Du kan använda OAuth-omfattningar och låta appar begära väldefinierad, begränsad åtkomst till viss användardata. När du anger OAuth-omfattningar visar en app vilka behörigheter eller åtkomst som krävs för användaren. Åtkomst tillhandahålls till appen om användaren tillåter det.

Från panelen kan du se antalet OAuth-omfattningsbeviljanden över tid:

• Gmail
  • Drive
  • Kalender
  • Google Workspace-administratör
  • Kontakter
  • Cloud Identity
  • Alla andra produkter (till exempel Google+ och Google Chat)

Om du vill se mer klickar du på Visa rapport. Mer information om rapporten finns i OAuth-räckvidd per produkt.

Vilka appar har haft störst förändring av aktivitet för OAuth-beviljande?

OAuth (Open Authorization) är en öppen standard som ger externa tjänster åtkomst till användarens kontouppgifter utan att exponera användarens lösenord.

I rutan för aktivitet för OAuth-beviljande kan du övervaka aktiviteten för OAuth-beviljanden i organisationen.

Appar i rutan för aktivitet för OAuth-beviljande rangordnas med den högsta ändringen av aktivitet för OAuth-beviljande under en viss tidsperiod. I det här diagrammet jämförs den tidsperiod som du anger i översikten med föregående tidsperiod med samma varaktighet.

Diagrammet visar följande:

• appens namn
  • antal OAuth-beviljanden sedan senaste tidsperioden
  • procentuell förändring (ökning eller minskning) sedan senaste tidsperioden.

Om du vill se mer information om OAuth-beviljanden klickar du på Visa rapport. Mer information om rapporten finns i Aktivitet för OAuth-beviljande.

Vilka nya appar har beviljats OAuth-token?

I rutan OAuth-beviljanden till nya apppar kan du se vilka nya appar som har beviljats OAuth-token.

I det här diagrammet jämförs den tidsperiod som du anger i översikten med föregående tidsperiod med samma varaktighet.

Diagrammet visar följande:

• appens namn
  • antal OAuth-beviljanden.

Om du vill visa mer information om OAuth-beviljanden till nya appar klickar du på Visa rapport. Om du vill ha anvisningar om rapporten läser du mer om rapporten OAuth-beviljanden till nya appar.

Vilka meddelanden innehåller misstänkta bilagor?

I den här panelen kan du se antalet meddelanden med misstänkta bilagor.

Du öppnar rapporten om misstänkta bilagor genom att klicka på Visa rapport. Mer information om rapporten finns i rapporten Misstänkta bilagor.

Vilka meddelanden uppvisar tecken på möjlig identitetsförfalskning?

I rutan Identitetsförfalskning ser du hur många meddelanden som visar tecken på möjlig identitetsförfalskning. Meddelanden som uppvisar tecken på möjlig identitetsförfalskning kan innehålla försök till nätfiske.

Du öppnar rapporten Visa rapport genom att klicka på Visa rapport. Mer information om rapporten finns i Identitetsförfalskning.

Vilka meddelanden innehåller misstänkta bilagor?

I den här panelen kan du se antalet meddelanden med misstänkta bilagor.

Du öppnar rapporten om misstänkta bilagor genom att klicka på Visa rapport. Mer information om rapporten finns i rapporten Misstänkta bilagor.

Vilka meddelanden uppvisar tecken på möjlig identitetsförfalskning?

I rutan Identitetsförfalskning ser du hur många meddelanden som visar tecken på möjlig identitetsförfalskning. Meddelanden som uppvisar tecken på möjlig identitetsförfalskning kan innehålla försök till nätfiske.

Du öppnar rapporten Visa rapport genom att klicka på Visa rapport. Mer information om rapporten finns i Identitetsförfalskning.

Vilka metoder för inloggningsfråga har använts?

Det finns olika metoder för inloggningsfrågor som kan användas bland dina användare. I det här diagrammet visas metoderna för inloggningsutmaning i procent efter användningen på din domän.

Om du tillämpar en inloggningsfråga med tvåstegsverifiering (2SV), kallas även tvåfaktorsautentisering, tillför det ett extra skydd för användarkonton. Användare där 2SV tillämpas måste logga in med ett lösenord och en kod som skickas till deras mobil, till exempel.

Du öppnar rapporten Försök till användarinloggning genom att klicka på Visa rapport. Mer information om rapporten finns i Försök till användarinloggning.

Hur många gånger misslyckades försök till användarinloggningar?

Om en användare försöker logga in på sitt konto och inte lyckas räknas det som ett fel. Det här diagrammet hjälper dig att identifiera eventuella toppar eller misstänkta ändringar av antalet misslyckade inloggningar för din domän.

Du öppnar rapporten Försök till användarinloggning genom att klicka på Visa rapport. Mer information om rapporten finns i Försök till användarinloggning.

Hur många gånger har misstänkta användarinloggningar skett?

Ett inloggningsförsök betraktas som misstänkt om det har ovanliga egenskaper – exempelvis om användaren loggar in från en okänd IP-adress.

Du öppnar rapporten Försök till användarinloggning genom att klicka på Visa rapport. Mer information om rapporten finns i Försök till användarinloggning.

Hur många hotaktiviteter i Chrome har ägt rum?

Det här diagrammet ger en översikt över hotkategorier och relaterade aktiviteter. I hotkategorierna ingår överföring av skadlig programvara, besök på webbplats som inte är säker och återanvändning av lösenord. För varje kategori finns det fyra möjliga resultat: försök, förhindrade, överhoppade och överhoppade enheter.

Du öppnar rapporten Sammanfattning av hot i Chrome genom att klicka på Visa rapport. Mer information om rapporten finns i Sammanfattning av hotskydd i Chrome.

Hur många överträdelser för varje dataskyddsregel?

Diagrammet ger en översikt över antalet Chrome-relaterade incidenter för de viktigaste dataskyddsreglerna.

Du öppnar sammanfattningen av dataskydd i Chrome genom att klicka på Visa rapport. Mer information om rapporten finns i Sammanfattning av dataskyddsrapporten i Chrome.

Vilka Chrome-användare har stött på flest hot?

Diagrammet ger en översikt över de användare som har haft det högsta antalet osäkra Chrome-relaterade händelser. Användarna rangordnas efter antalet osäkra försök i alla hotkategorier.

Du öppnar rapporten Högriskanvändare i Chrome genom att klicka på Visa rapport. Mer information om rapporten finns i Rapport över högriskanvändare i Chrome.

Vilka domäner är mest riskfyllda för Chrome-användare?

Diagrammet ger en översikt över de domäner som är mest riskfyllda för organisationen, rangordnade efter antalet försök som inte är säkra.

Du öppnar rapporten Högriskdomäner i Chrome genom att klicka på Visa rapport. Mer information om rapporten finns i Rapport över högriskdomäner i Chrome.

Hur många filer har krypterats på klientsidan?

Detta diagram ger en översikt över antalet filer per filtyp på Drive som har krypterats med kryptering på klientsidan över tid:

• Dokument – dokument
  • Kalkylark – kalkylark
  • Presentationer – presentationer
  • Annat – Microsoft Office-filer, PDF med mera

Om du vill visa data för specifika filtyper markerar eller avmarkerar du rutorna under diagrammet.

Klicka på Visa rapport om du vill se mer information om filer som har krypterats med CSE och exportera data. Mer information om rapporten finns i Rapporter över kryptering och dekryptering på klientsidan.

Hur många filer som har krypterats på klientsidan har laddats ned och dekrypterats?

Det här diagrammet ger en översikt över antalet krypterade filer på klientsidan per filtyp på Drive som användarna har laddat ned och krypterat över tid:

• Dokument – dokument
  • Kalkylark – kalkylark
  • Presentationer – presentationer
  • Annat – Microsoft Office-filer, PDF med mera

Om du vill visa data för specifika filtyper markerar eller avmarkerar du rutorna under diagrammet.

Om du vill se mer information om dekrypterade filer och exportera data klickar du på Visa rapport. Mer information om rapporten finns i Rapporter över kryptering och dekryptering på klientsidan.

Relaterade ämnen