Problemen met e-mails oplossen

Google Workspace Migration for HCL Notes

Als u Google Workspace Migration for HCL Notes (GWMHN) gebruikt, kunnen er enkele problemen optreden tijdens de migratie van e-mailberichten. Gebruik de informatie hieronder om de problemen op te lossen.

E-mailberichten worden niet gemigreerd

Als dit probleem zich voordoet, worden e-mailberichten niet gemigreerd, ook al zijn de feederdatabases gemaakt en worden agenda-afspraken en contacten wel gemigreerd. De migratieprofielen blijven aan het einde van de migratiecyclus in de weergave 'Active users (Actieve gebruikers) staan. Daarnaast worden de e-mailaantallen weergegeven in de kolom 'In behandeling' en staan er geen fouten in de feederlogboeken.

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Stap 1: Het probleem controleren
  1. Open het originele e-mailbestand van de gebruiker.
  2. Open de weergave Migration Status/Mail (Migratiestatus/E-mail).

Als u e-mails ziet staan in de categorie Sent to Repository (Naar opslagplaats gestuurd) en de berichten niet in de categorie Migrated (Gemigreerd) zijn geplaatst in de weergave Status, heeft u last van dit probleem.

Stap 2: De Domino-server controleren

De Domino Router-taak stuurt het bericht van de database naar de feeder. Controleer of de Router-taak is geladen op de migratieserver. Als de router niet is geladen, voert u in de Domino-console de opdracht load router in. Na 24 uur wordt opnieuw geprobeerd de berichten te sturen die niet zijn verstuurd.

Doe het volgende als de Router-taak wel is geladen:

1. Kijk in de Domino-console wanneer de migratie wordt uitgevoerd of open het logbestand van de migratieserver (dit heet meestal Log.nsf).
  2. Zoek naar fouten wanneer GWMHN e-mails naar de feeder probeert te routeren.

Fouten als 'Remote Server is not a known TCP/IP Host' (Externe server is geen bekende TCP/IP-host) geven meestal aan dat de naam niet kan worden gevonden.

3. Bekijk de HCL Notes-documentatie voor informatie over hoe u fouten in het logboek kunt oplossen.
  4. Als het probleem hiermee is opgelost, controleert u of de mail.box-bestanden van de server niet groter zijn dan de opslaglimiet. Doe het volegnde als dit wel het geval is:
    1. Geef e-mails vrij of, als u denkt dat berichten zijn gedupliceerd, verwijder de mail.box-bestanden.

Belangrijk: Zorg dat u GWMHN niet op de productiemailserver heeft geïnstalleerd. Als dit wel het geval is en u verwijdert mail.box-bestanden, kunnen berichten worden verwijderd die geen onderdeel zijn van de migratie.

2. Start de Domino-server opnieuw op.

Als de server opnieuw is opgestart, worden nieuwe bestanden gemaakt en wordt opnieuw geprobeerd de berichten te migreren.

5. Als het probleem niet is opgelost, gaat u verder met stap 3.
Stap 3: De logboeken en taken controleren

Ga als volgt te werk als het probleem niet is opgelost met de bovenstaande stappen:

1. Controleer of er fouten staan in de logboeken en taken op de e-mailserver.
  2. Zorg ook dat er geen regels zijn die voorkomen dat e-mails worden doorgestuurd van de e-mailserver naar de migratieserver.

Het aantal e-mails lijkt onjuist

Na een migratie ziet u wellicht dat het aantal e-mailberichten in de bronomgeving groter is dan het aantal berichten dat is gemigreerd.

Dit kan worden veroorzaakt door het verschil tussen mappen in Notes en labels in Gmail. Als u in Notes een bericht aan een map toevoegt, wordt het zowel in de huidige map als in de doelmap weergegeven. In Gmail worden labels toegevoegd aan één bericht, het bericht wordt niet gedupliceerd.

Als u wilt controleren of alle berichten zijn gemigreerd, kijkt u of er fouten staan in de logboeken. Zie GWMHN-logboeken exporteren voor meer informatie.

Als u denkt dat er berichten ontbreken, controleert u of het volgende het geval is:

• Of het bericht, inclusief bijlagen, groter is dan 25 MB. U kunt geen berichten migreren die groter zijn dan 25 MB. Zie Bijlagen sturen bij je Gmail-bericht voor meer informatie.
  • Gmail blokkeert geen bijlage bij het bericht. Gmail blokkeert bepaalde typen bijlagen, zoals uitvoerbare bestanden. Zie Bestandstypen die worden geblokkeerd in Gmail voor meer informatie.
  • Of het bericht zich in een map bevindt of binnen een periode valt die geen onderdeel is van de migratie.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.