Om Kalenderinteroperatbilitet

Som administratör kan du använda Kalenderinteroperatbilitet för att tillåta Microsoft Exchange och Google Kalender att samarbeta. Användare i båda systemen delar sin tillgänglighetsstatus så att alla kan se varandras scheman.

Administratörer kan

• aktivera Kalenderinteroperatbilitet för en domän
  • låta kalenderanvändare boka Exchange-kalenderresurser, till exempel mötesrum, när de schemalägger ett möte
  • använda automatiska verktyg för att verifiera konfigurationen
  • Visa felmeddelanden och förslag för att lösa dessa fel.
  • Spåra användarbegäranden för information om tillgänglighet på Googles administratörskonsol.

Kalender- och Exchange-användare kan

• Visa information om tillgänglighet för användare, grupp- eller teamkalendrar och kalenderresurser (till exempel mötesrum) i system.
    • Sökningar efter både tillgänglighet och ytterligare händelseinformation stöds. Endast upptagna block visas för användarna för tillgänglighet. Det är bara händelsens titel och plats som visas för användarna.
    • Kalenderinformation kan visas för mötesdeltagare i olika system när du schemalägger händelser (till exempel med hjälp av alternativet Hitta en tid i Google Kalender eller Schemaläggningsassistenten i Exchange). Dessutom kan användare av Exchange 2016 eller senare lägga till kalendrar i Google Kalender i huvudvyn.
    • Viktigt! Kalenderinteroperatbilitet respekterar integritetsinställningar på händelsenivå. Om en händelse är markerad som privat i Exchange är händelsens detaljer inte synliga i Google Kalender. Om en händelse är markerad som privat i Google Kalender är detaljerna för den inte synliga i Exchange.
  • Boka Exchange-kalenderresurser (till exempel mötesrum) när du skapar händelser i Google Kalender.
  • Använda Kalenderinteroperatbilitet med Google Kalender på Android, Apple iOS och i webbklienter.
  • Använda Kalenderinteroperatbilitet med Microsoft Exchange 2013 eller senare eller Exchange Online (Microsoft 365)-klienter (inklusive dator-, mobil- och webbaserade Outlook-versioner).

Vill du komma igång nu?

Kom igång med Kalenderinteroperatbilitet

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.