Over agenda-interoperabiliteit

Als beheerder kunt u Agenda-interoperabiliteit gebruiken om Microsoft Exchange en Google Agenda te laten samenwerken. Gebruikers in beide systemen kunnen hun beschikbaarheidsgegevens delen, zodat iedereen elkaars planning kan zien.

Beheerders kunnen het volgende:

• Agenda-interoperabiliteit inschakelen voor een domein.
  • Agenda-gebruikers toestaan faciliteiten in Exchange-agenda's, zoals vergaderruimten, te boeken als ze een vergadering inplannen.
  • De installatie verifiëren met geautomatiseerde tools.
  • Foutmeldingen bekijken met suggesties om de problemen op te lossen.
  • Gebruikersverzoeken voor beschikbaarheidsgegevens in beide systemen volgen vanuit de Google-beheerdersconsole.

Agenda- en Exchange-gebruikers kunnen het volgende:

• Beschikbaarheidsgegevens bekijken van gebruikers-, groeps- of teamagenda's en agendafaciliteiten (zoals vergaderruimten) in verschillende systemen.
    • Opzoeken van zowel beschikbaarheid als aanvullende afspraakgegevens. Voor gebruikers is alleen zichtbaar dat mensen niet kunnen. Voor aanvullende afspraakgegevens zijn alleen de titels en locaties van afspraken zichtbaar voor gebruikers.
    • U kunt agendagegevens voor deelnemers aan de vergadering bekijken als u een afspraak plant (bijvoorbeeld met de optie 'Tijdstip zoeken' in Google Agenda of de 'Plannings-assistent' in Exchange). Daarnaast kunnen gebruikers van Exchange 2016 of hoger agenda's toevoegen aan Google Agenda vanuit de hoofdweergave.
    • Belangrijk: Agenda-interoperabiliteit volgt de privacyinstellingen op afspraakniveau. Als een afspraak als privé is gemarkeerd in Exchange, zijn de afspraakgegevens niet zichtbaar in Google Agenda. En als een afspraak als privé is gemarkeerd in Google Agenda, zijn de afspraakgegevens niet zichtbaar in Exchange.
  • Exchange-agendafaciliteiten (zoals vergaderruimten) boeken als u afspraken maakt in Google Agenda.
  • Agenda-interoperabiliteit gebruiken met Google Agenda op Android, Apple iOS en in webclients.
  • Gebruik Agenda-interoperabiliteit met Microsoft Exchange 2013 of hoger, of Exchange Online (Microsoft 365)-clients (inclusief Outlook-versies op computer, mobiel en het web).

Bent u klaar om aan de slag te gaan?

Aan de slag met Agenda-interoperabiliteit

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.