Installera och konfigurera GCCHN

6. Fylla i konfigurationsformuläret

När du har skapat databasen för anslutare uppmanas du att fylla i formuläret Systemkonfiguration när du konfigurerar Google Calendar Connector for HCL Notes (GCCHN).

Fyll i flikarna i konfigurationsformuläret

Utöka alla  |  Komprimera alla

Steg 1: Fliken Allmänt

Enkättjänst

Aktivera enkättjänsten på alla servrar.

Tjänsten Ledig/upptagen

Aktivera serverns webbtjänst. Om du installerar flera instanser av GCCHN aktiverar du tjänsten för endast en server.

Filnamn för Domino-katalogen

Ange namnet på HCL Domino-katalogen.

Leta upp Notes-användare som namnges i en förfrågan från Google till Notes

När en Google-användare begär tillgänglighetsinformation för en Notes-användare lokaliserar systemet användaren i Domino-katalogen innan förfrågan expedieras. Det finns två sätt att hitta Notes-användaren i systemet:

• Visa sökning – systemet letar upp alla Notes-användare med den angivna adressen genom att referera till katalogens ($Users)-vy.
  • Namngivet fält – detta alternativ bör endast användas om adresserna till Google Kalender-användaren inte visas i ($Users)-vyn. Om du väljer Namngivet fält anger du namnet på fältet som ska användas i rutan Sökfält.

Skapa Gmail-användarnamnet från persondokumentet

Fältet används av enkätagenten för att hitta rätt kalender för varje Google Kalender-användare som finns med i Domino-katalogen. Du kan ange ett fältnamn eller använda en formel.

• Ange fältnamn – ange fältnamnet från persondokumentet som innehåller Google Workspace-användarnamnet för varje användare som har flyttat till Google Workspace. Vanligtvis finns användarnamnet i fältet InternetAddress i persondokumentet, men alla fält kan användas.
  • Ange en formel – använd en formel för att skapa posten automatiskt.

Exempel: @Gementer(Kortnamn)+”@exempel.com”

I det här exemplet tar formuläret det första värdet i varje användares ShortName-fält för att skapa Gmail-användarnamnet. Värdet konverteras till små bokstäver och lägger till @exempel.com till i det.

Tips! Klicka på Kontrollera formel för att validera din formel innan du fortsätter.

Steg 2: Google Workspace fliken Domän

Domännamn

Ange ditt Google Workspace-domännamn.

Fullständig e-postadress till domänadministratör

Ange den fullständiga e-postadressen till en avancerad administratör för Google Workspace-domänen.

Auktorisera med ett tjänstkonto

Ladda upp JSON-filen:

1. Klicka på Ladda upp nyckelfil och ladda upp JSON-nyckelfilen (som skapades tidigare).

När uppladdningen är klar kan du visa och auktorisera tjänstkontots klient-id och omfattningar längst ned i formuläret.

2. Kopiera Klient-id.

Auktorisera klient-id:t:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna menyn på administratörskonsolen följt av Säkerhetföljt avÅtkomst och datakontrollföljt avAPI-kontrollerföljt avHantera domänomfattande delegering.
    Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.
  3. Klicka på Hantera domänomfattande delegering.
  4. Klicka på Lägg till ny och ange tjänstkontots klient-id.

Du hittar id:t (kallas även unikt id) i JSON-filen som du laddade ned när du skapade tjänstkontot eller i Google Cloud (klicka på IAM och adminföljt avTjänstkontonföljt avnamnet på ditt tjänstkonto).

5. För OAuth-omfattningar kopierar och klistrar du in följande omfattningar:

https://www.googleapis.com/auth/admin.directory.user
    https://www.googleapis.com/auth/calendar

6. Klicka på Authorize (Auktorisera).
  7. Välj det nya klient-id:t, klicka på Visa information och försäkra dig sedan om att varje omfattning visas.

Om en omfattning inte finns med klickar du på Redigera och anger den omfattning som saknas. Klicka sedan på Auktorisera. Det går inte att redigera klient-id:t.

Steg 3: Fliken Avancerat

Detaljerad händelseloggning

En loggdatabas skapas automatiskt från mallen gccin-log.ntf. Databasen finns i samma mapp som anslutardatabasen. Grundläggande enkätaktiviteter läggs till i databasen.

Under normala omständigheter ställer du in fältet på Inaktiverat. Om du senare behöver lösa konfigurationsproblem kan du ställa in fältet på Aktiverat för att se detaljerad enkätaktivitet och webbtjänsthändelser i loggen.

Om storleken på flödet för ledig/upptagen i Google

Ange antalet dagar som du vill samla in för varje användare i Google Kalender. Ett mindre värde går normalt snabbare att bearbeta.

Använda en godkännandelista

Om anslutarservern är tillgänglig från internet använder du en godkännandelista för att förhindra externa attacker. Om anslutarservern finns i ett internt nätverk behöver du inte använda en godkännandelista.

Ändra inte standardvärdena på godkännandelistan om du inte uppmanas att göra det av Google Workspace-supporten.

Reservprotokoll och reservwebbadress

Dessa inställningar är endast till för bakåtkompatibilitet. Ändra inte värdena om du inte uppmanas att göra det av Google Workspace-supporten.

OAuth-slutpunkter

Slutpunkterna är Google-webbadresserna som används av anslutaren. Ändra inte värdena om du inte uppmanas att göra det av Google Workspace-supporten.

Svarselement för tillgänglighet i Notes

Ändra inte värdena om du inte uppmanas att göra det av Google Workspace-supporten.

Googles support

Spårningstokens tillåter en högre nivå av felsökning i anslutaren. Ange inte ett värde om du inte uppmanas att göra det av Google Workspace-supporten.

Nästa steg

När du har slutfört stegen klickar du på Sparaföljt avAvsluta för att stänga formuläret.

Fortsätt till Skapa ett servergruppdokument.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.