Installera och konfigurera GCCHN

2. Förbered Domino-servrarna

Innan du installerar Google Calendar Connector for HCL Notes (GCCHN) måste du förbereda dina HCL Domino-servrar. Förbered först servern där du planerar att installera GCCHN (anslutarservern). Konfigurera sedan anslutarserverns åtkomst till var och en av dina e-postservrar.

Steg 1: Kontrollera systemkraven

Kontrollera att alla systemkrav är uppfyllda.

Steg 2: Läs in HTTP-uppgiften

Läs in Domino HTTP-uppgiften på Domino-servern där du planerar att installera anslutaren. Mer information om hur du konfigurerar Domino HTTP-uppgiften finns i Domino-dokumentationen.

Aktivera SSL-porten innan du fortsätter.

Steg 3: Aktivera samtidiga webbagenter

1. Öppna Domino-katalogen.
  2. På fliken Internetprotokoll i serverdokumentet klickar du på Domino Web Engine.
  3. På listan bredvid Kör webbagenter samtidigt väljer du Aktiverad.

Steg 4: Öka inställningen för maximalt antal samtidiga agenter

Öka inställningen Maximalt antal samtidiga agenter med 1 på anslutarservern. Genom att öka denna inställning säkerställer du att polling-agenten inte stör andra agenter som körs på servern.

Om pollning-agenten inte slutfördes under den tid som anslutarservern tillåter ökar du körningstiden för Max LotusScript/Java.

Så här ökar du dessa inställningar:

1. Öppna Domino-katalogen.
  2. På fliken Serveruppgifter i serverdokumentet klickar du på Agenthanterare.
  3. Öka värdet för maximalt antal samtidiga agenter eller körningstiden för maxLotusScript/Java.

Steg 5: Konfigurera alla e-postservrar som godkända servrar

Varje server som ansvarar för polling av Google Kalender och uppdatering av information om ledig/upptagen från Notes måste ha godkänd serveråtkomst till alla dess e-postservrar.

Så här kontrollerar du att anslutarservern är betrodd för varje e-postserver:

1. I Domino-katalogen öppnar du e-postserverns serverdokument.
  2. Klicka på fliken Säkerhet.
  3. I fältet Godkända servrar anger du namnet på anslutarservern eller lägger till den grupp som har anslutarservern som medlem.
  4. Upprepa dessa steg för varje e-postserver.

Steg 6: Signera installationsmallarna och kontrollera åtkomst

1. Öppna Domino Administrator-klienten.
  2. I installationspaketet kopierar du Notes-mallarna google-calconn.ntf och gccin-log.ntf till din anslutarserver.
  3. Signera mallen med serverns id.

Nästa steg

Konfigurera användare

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.