Innan du börjar med GCCHN

Om du vill använda Google Calendar Connector for HCL Notes (GCCHN) måste du uppfylla följande krav.

Systemkrav

Google Workspace

• En G Suite- eller Google Workspace-utgåva
  • Ett konto som avancerad Google Workspace-administratör för Googles administratörskonsol (exempelvis för att administrera användare och resurser och aktivera profiler)
  • (Valfritt) Ett Google Workspace-tjänstkonto för att autentisera HCL Domino-servern. Läs mer

GCCHN

Om du vill installera och köra GCCHN behöver du Microsoft Windows Server 2013 eller senare. Äldre versioner av Windows Server kan fungera, men kontrollera om du behöver uppdatera XML-tjänsterna till Microsoft Core XML Services 6-nivå. Läs Microsoft-dokumentationen om att kontrollera version och uppdatera.

HCL Notes och Domino

• E-postfiler kan finnas på alla operativsystem som har stöd för HCL Notes, men migreringen kräver HCL Domino Server version 6.5 eller senare.
  • Installera en HCL Notes-klient med Domino Administrator.
  • Administratörsåtkomst krävs till e-postfilerna som migreras via en betrodd användare eller ett server-id.
  • Servern som ansvarar för polling av Googles servrar måste ha internetåtkomst.
  • Anslutarserverns id måste ha redigeringsåtkomst eller högre åtkomst (med borttagningsrättigheter) till alla e-postfiler.
  • Varje användares persondokument måste finnas i Domino-katalogen.
  • Användare måste kunna identifieras som e-postanvändare i Notes. Om du
    • anger adresser för vidarebefordran returnerar Domino inte schemaläggningsinformation för dessa användare
    • måste tillämpa en regel för vidarebefordran ska det göras på e-postfilnivå för varje användare för att säkerställa att Domino fortsätter att svara på tillgänglighetsförfrågningar.

GCCHN och andra migreringsprodukter

Du kan även använda GCCHN med Google Calendar Resource Sync (GCRS). GCRS synkroniserar Notes-kalenderresurser och Google Kalender-resurser. Om du använder GCRS kan användare i ett system se resurser som bokats i det andra. Mer information finns i Jämför GCRS och GCCHN.

Använd inte GCCHN om du använder dessa migrerings- eller synkroniseringsprodukter:

Viktigt: Undvik dataförluster

När en användare migrerar till Google Workspace rensar GCCHN den befintliga Notes-kalendern och skriver över den med framtida Google Kalender-händelser. Så här undviker du att förlora data:

• Om du testar Google Workspace ska du inte använda GCCHN. Använd GCCHN när du vill gå över till ett Google Workspace-konto.
  • Ställ inte in en användares fältvärde för Kalender på Google  i följande fall:
    • Om du vill behålla Notes-kalendern
    • Tills användaren har migrerats helt till Google Workspace och inte längre använder Notes-kalendern

Nästa steg

Skapa ett tjänstkonto

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.