Voordat u aan de slag gaat met GCCHN

Als u Google Calendar Connector for HCL Notes (GCCHN) wilt gebruiken, moet u voldoen aan de volgende vereisten.

Systeemvereisten

Google Workspace

• Een versie van G Suite of Google Workspace.
  • Een Google Workspace-hoofdgebruikersaccount voor de Google Beheerdersconsole (bijvoorbeeld om gebruikers en faciliteiten te registreren en profielen te activeren).
  • (Optioneel) Een Google Workspace-serviceaccount om de HCL Domino-server te verifiëren. Meer informatie

GCCHN

Als u GCCHN wilt installeren en uitvoeren, moet u Microsoft Windows Server 2013 of hoger gebruiken. Het kan zijn dat oudere versies van Windows Server ook werken, maar in dat geval moet u nagaan of u de XML-services moet updaten naar Microsoft Core XML Services niveau 6. Bekijk de Microsoft-documentatie voor informatie over hoe u de versie kunt controleren en updaten.

HCL Notes en Domino

• Hoewel e-mailbestanden aanwezig kunnen zijn op elk besturingssysteem waarop HCL Notes wordt ondersteund, is voor de migratie HCL Domino-server versie 6.5 of hoger vereist.
  • Installeer één HCL Notes-client met Domino Administrator.
  • Toegang op beheerdersniveau is vereist voor de e-mailbestanden die worden gemigreerd middels een geautoriseerde gebruikers- of server-ID.
  • De server die de Google-servers oproept, moet toegang hebben tot internet.
  • De connectorserver-ID moet bewerkingsrechten of hoger (met verwijderingsrechten) hebben voor alle e-mailbestanden.
  • Het document Person (Persoon) van elke gebruiker moet in de Domino-directory blijven staan.
  • Gebruikers moeten kunnen worden geïdentificeerd als Notes-mailgebruikers. Hierbij geldt het volgende:
    • Als u doorstuuradressen instelt, retourneert Domino geen agendagegevens voor deze gebruikers.
    • Als u een doorstuurregel moet toepassen, past u deze toe op e-mailbestandsniveau voor al uw gebruikers om te zorgen dat Domino blijft reageren op beschikbaarheidsverzoeken.

GCCHN en andere migratieproducten

U kunt GCCHN ook gebruiken met Google Calendar Resource Sync (GCRS). GCRS synchroniseert Notes-agendafaciliteiten en Google Agenda-faciliteiten. Als u GCRS gebruikt, kunnen gebruikers in het ene systeem faciliteiten zien die in het andere systeem zijn geboekt. Zie GCRS en GCCHN vergelijken voor meer informatie.

Gebruik GCCHN niet als u deze migratie- of synchronisatieproducten gebruikt:

Belangrijk: Gegevensverlies voorkomen

Nadat een gebruiker is gemigreerd naar Google Workspace, wist GCCJN de bestaande Notes-agenda en overschrijft deze met toekomstige Google Agenda-afspraken. Zo kunt u gegevensverlies voorkomen:

• Als u een proefversie van Google Workspace gebruikt, moet u GCCHN niet gebruiken. Gebruik GCCHN pas als u zeker weet dat u gaat overstappen naar een Google Workspace-account.
  • Stel in de volgende situaties de waarde in het veld Agenda niet in op Google:
    • Als u de Notes-agenda wilt behouden
    • Totdat de gebruiker volledig is gemigreerd naar Google Workspace en de Notes-agenda niet meer gebruikt

Volgende stap

Een serviceaccount maken