Een lijst met gebruikers downloaden

U kunt een lijst met alle gebruikers in het account van uw organisatie downloaden. U kunt ook een lijst maken die is gefilterd op gebruikerskenmerk, zoals status (actief of opgeschort), of op organisatie. U kunt de gebruikerslijst downloaden als csv-bestand (door komma's gescheiden waarden) of een json-bestand, of u kunt de lijst exporteren naar een spreadsheet in Google Spreadsheets.

Een gebruikerslijst downloaden

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGebruikers.
  3. (Optioneel) U kunt de lijst Gebruikers filteren door een van de volgende acties uit te voeren:
    • Als u wilt filteren op gebruikerskenmerk, klikt u boven de lijst Gebruikers op Filter toevoegen en selecteert u een kenmerk.

Deze optie staat bovenaan de gebruikerslijst

• Als u wilt filteren op organisatie-eenheid, selecteert u een organisatie-eenheid. (U moet wellicht linksboven op klikken om de hele organisatiestructuur te zien.)
  4. (Optioneel) Als u alleen bepaalde kolommen wilt downloaden in de lijst, stelt u deze kolommen in de lijst Gebruikers in. Klik op Kolommen beheren  om kolommen toe te voegen of te verwijderen.

In een van de volgende stappen kunt u ervoor kiezen of u alleen deze kolommen of alle kolommen wilt downloaden.

5. Klik bovenaan de lijst Gebruikers op Gebruikers downloaden.
  6. Selecteer een optie in het gedeelte Kolommen selecteren:
    • Momenteel geselecteerde kolommen: Alleen de kolommen toevoegen die worden weergegeven in de lijst Gebruikers.
    • Alle kolommen met gebruikersgegevens en momenteel geselecteerde kolommen: Alle beschikbare kolommen toevoegen aan het gedownloade bestand.
  7. Selecteer een optie in het gedeelte Kies indeling.
    • Google Spreadsheets: De gebruikerslijst exporteren naar Google Spreadsheets.
    • Door komma's gescheiden waarden (.csv): De gebruikerslijst downloaden als csv-bestand.
    • JSON (.json): De gebruikerslijst downloaden als json-bestand.
  8. Klik op Downloaden.

De download van het bestand wordt toegevoegd aan de lijst Taken. De lijst wordt automatisch geopend en de voortgang van de download wordt getoond.

9. Nadat het bestand is verwerkt, klikt u op de link in de taak om het bestand te downloaden of te openen, afhankelijk van de optie die u heeft gekozen.