Een lijst met gebruikers downloaden

U kunt een lijst met alle gebruikers in het account van uw organisatie downloaden. U kunt ook een lijst maken die is gefilterd op gebruikerskenmerk, zoals status (actief of opgeschort), of op organisatie. U kunt de gebruikerslijst downloaden als csv-bestand (door komma's gescheiden waarden) of exporteren naar een Google-spreadsheet.

Een gebruikerslijst downloaden

1. Log in op uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Gebruikers.
  3. (Optioneel) Voer een van de volgende handelingen uit om de lijst Gebruikers te filteren:
    • Als u wilt filteren op gebruikerskenmerk, klikt u boven de lijst Gebruikers op Filter toevoegen en selecteert u een kenmerk.

Find this option at the top of the user list

• Als u wilt filteren op organisatie-eenheid, selecteert u een organisatie-eenheid. (U moet wellicht linksboven op Openen klikken om de hele organisatiestructuur te zien.)
  4. (Optioneel) Als u alleen bepaalde kolommen wilt downloaden in de lijst, stelt u deze kolommen in de lijst Gebruikers in.Klik op Kolommen beheren Manage columns om kolommen toe te voegen of te verwijderen.

In een van de volgende stappen kunt u ervoor kiezen of u alleen deze kolommen of alle kolommen wilt downloaden.

5. Klik bovenaan de lijst Gebruikers op Gebruikers downloaden.
  6. Kies of u een gefilterde lijst of een lijst met alle gebruikers wilt downloaden.
  7. Kies of u alleen de kolommen wilt downloaden die worden weergegeven in de lijst Gebruikers of alle beschikbare kolommen.
  8. Kies ervoor om de gebruikerslijst te downloaden als CSV-bestand of om deze te exporteren naar Google Spreadsheets.
  9. Klik op Downloaden.

De download van het bestand wordt toegevoegd aan de lijst Taken. De lijst wordt automatisch geopend en toont de voortgang van de download.

10. Nadat het bestand is verwerkt, klikt u op de link in de taak om het bestand te downloaden of te openen, afhankelijk van de optie die u heeft gekozen.