Duet AI is now Gemini for Google Workspace. Learn more

Gegevensbeleid beheren voor specifieke gedeelde Drives

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Business Standard en Business Plus; Enterprise Standard en Enterprise Plus; Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade en Education PlusEssentials, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus; Nonprofits; G Suite Business.  Versies vergelijken

Als beheerder bepaalt u het beleid van uw organisatie voor bestanden in Google Drive, inclusief bestanden in gedeelde Drives. Het beleid dat u instelt voor de organisatie-eenheid op het hoogste niveau, geldt standaard voor alle gedeelde Drives. U kunt gedeelde Drives wel toewijzen aan onderliggende organisatie-eenheden, zodat het beleid ervan wordt toegepast. U kunt ook de standaardorganisatie-eenheid instellen waarin gedeelde Drives worden gemaakt.

Waarom gedeelde Drives toewijzen aan organisatie-eenheden?

Als u gedeelde Drives toewijst aan organisatie-eenheden, heeft u meer controle over het delen van gegevens, beveiliging en opslag. Voorbeeld:

• Als de instellingen voor het delen van Drives delen met externe gebruikers of content verplaatsen naar externe Drive-locaties niet toestaan voor de organisatie-eenheid op het hoogste niveau, maar wel voor onderliggende organisatie-eenheden die samenwerken met externe mensen. Als u gedeelde Drives toewijst aan deze onderliggende organisatie-eenheden, kunnen deze teams gedeelde Drives effectief gebruiken, terwijl het algemene beleid strenger kan zijn.
  • Als u wilt dat de regels voor gegevensbescherming voor een organisatie-eenheid worden toegepast op bepaalde gedeelde Drives, wijst u de gedeelde Drives toe aan die organisatie-eenheid, zodat dezelfde regels voor gegevensbescherming van toepassing zijn.
  • Als u beleid voor gegevensregio's instelt voor organisatie-eenheden en u wilt dat dit beleid wordt toegepast op gegevens in gedeelde Drives die ze gebruiken. Wijs de gedeelde Drives toe aan deze organisatie-eenheden. De gegevens in die gedeelde Drives voldoen dan aan het beleid voor gegevensregio's.
  • Als u verschillende opslaglimieten voor gedeelde Drives wilt instellen per organisatie-eenheid, wijst u gedeelde Drives toe aan organisatie-eenheden en stelt u vervolgens opslaglimieten in voor elke organisatie-eenheid.

Een gedeelde Drive toewijzen aan een organisatie-eenheid

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documenten.
  3. Klik op Gedeelde Drives beheren.
  4. Zoek een of meer gedeelde Drives die u wilt verwijderen.
    • Klik op de kolomkop Gebruikte opslag om te sorteren op opslaggebruik.
    • Klik op Een filter toevoegen om de lijst te filteren. U kunt filteren op Naam gedeelde Drive, Status, Datum gemaakt, Geen leden en Geen beheerders.
    • Klik links op Geselecteerde organisatie-eenheden om gedeelde Drives te zoeken per organisatie-eenheid. Selecteer van welke organisatie-eenheden u de gedeelde Drives wilt zien.
  5. Als u één gedeelde Drive wilt verplaatsen, plaatst u de muisaanwijzer op de rij en klikt u op Meerand thenOrganisatie-eenheid wijzigen. Als u meerdere gedeelde Drives tegelijk wilt verplaatsen, vinkt u het vakje aan naast elke gedeelde Drive en klikt u bovenaan op Organisatie-eenheid wijzigen.
  6. Selecteer de organisatie-eenheid waarnaar u de gedeelde Drives wilt verplaatsen en klik op Doorgaan.
  7. Klik op Verplaatsen.

De standaardorganisatie-eenheid instellen voor nieuwe gedeelde Drives

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documenten.
  3. Klik op Instellingen voor delen.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  5. Klik op Gedeelde Drives maken.
  6. Selecteer bij Organisatie-eenheid voor nieuwe gedeelde Drives aan welke organisatie-eenheid u nieuwe gedeelde Drives wilt toewijzen.
  7. Klik op Opslaan. Als je een onderliggende organisatie-eenheid hebt geconfigureerd, kun je mogelijk de instellingen van de bovenliggende organisatie-eenheid Overnemen of Overschrijven.