domaindiscount24: MX-records van G Suite instellen

Belangrijk: Als u uw domein heeft aangeschaft bij Google toen u zich aanmeldde voor G Suite, hoeft u Gmail niet in te stellen. U kunt Gmail gewoon gebruiken. Als u bent ingelogd op uw G Suite-account, klikt u rechtsboven op de App Launcher Appsen vervolgens Gmail Gmail.

U kunt Gmail nu instellen als zakelijke e-mail voor uw domein (en uw domein verifiëren als u dit nog niet heeft gedaan).

Hiervoor moet u inloggen bij uw domeinhost en de e-mails voor uw domein laten doorsturen naar de G Suite-servers. Het is net zoiets als een adreswijziging doorgeven bij PostNL wanneer u gaat verhuizen, zodat uw post op het juiste adres wordt bezorgd. U wordt stapsgewijs door het proces geleid.

Voordat u begint

• Verifieer dat u de eigenaar bent van uw domein.

U kunt ook nu verifiëren met een MX-record. We laten u zien hoe dit moet wanneer u de MX-records instelt.

• Maak gebruikersaccounts in G Suite voor uw team.

Als uw teamleden al gebruikmaken van e-mail in uw domein (als hun e-mailadres eindigt op uw domeinnaam), moet u hun gebruikersaccounts maken in G Suite voordat u de MX-recordinstellingen wijzigt. Anders kunnen ze geen berichten verzenden of ontvangen met hun zakelijke adres in Gmail.

• Als u zich in de instelwizard bevindt, gaat u naar de instructies onder MX-records van G Suite toevoegen. Als u de wizard nog niet heeft geopend, logt u in bij de G Suite-instelwizard. De wizard helpt u Google te laten weten dat uw nieuwe MX-records kunnen worden gevonden en e-mails kunnen worden doorgestuurd naar Gmail.

MX-records wijzigen om G Suite te gaan gebruiken

Stap 1: Inloggen bij uw domeinhost

1. Sluit de G Suite-instelwizard niet af.
  2. Open een nieuw browservenster en ga naar de site van DomainDiscount24®.
  3. Voer de klant-ID of het e-mailadres en het wachtwoord in die u heeft gemaakt toen u uw domein aanschafte bij DomainDiscount24.
  4. Klik op Login (Inloggen).

Als u uw accountgegevens niet weet, kunt u uw wachtwoord resetten of contact opnemen met DomainDiscount24-ondersteuning.

Stap 2: Naar uw DNS-records gaan

1. Klik links op Domains (Domeinen) en vervolgens My domains (Mijn domeinen).

Domains > My domains is selected.

2. Klik op de domeinnaam die u wilt verifiëren voor een Google-service.
  3. Scroll op het tabblad 'DNS settings' (DNS-instellingen) naar het gedeelte 'Subdomain overview' (Overzicht subdomein). Klik naast het domein dat u wilt verifiëren op Edit (Bewerken).

The Edit button is to the right of the Domain and Details fields.

Stap 3: Bestaande MX-records verwijderen

1. Scroll op de pagina 'DNS settings' (DNS-instellingen) naar het gedeelte 'Mail settings' (E-mailinstellingen).

In dit gedeelte staan uw oude MX-records. Deze zien eruit als: mx-record.uwdomeinnaam.com.

The content of the Server field is selected.

2. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Als er slechts één MX-record is, selecteert u de record en overschrijft u het in de volgende stappen.
    • Als er meerdere records zijn, plaatst u de cursor in het veld Server. Boven het veld verschijnt het woord Remove (Verwijderen). Klik erop.

The Remove button above an old MX record is selected.

3. Herhaal stap 2 om alle bestaande MX-records te verwijderen.

In de volgende stap voegt u nieuwe records toe.

Stap 4: De MX-records van G Suite toevoegen

Als u uw e-mails naar uw G Suite-account wilt laten doorsturen, moet u nieuwe MX-records aan uw domein toevoegen. U moet de volgende records toevoegen:
MX-serveradres Prioriteit
ASPMX.L.GOOGLE.COM. 1
ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 5
ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 5
ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 10
ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 10
Opmerking: Deze waarden zijn van de e-mailservers van G Suite. We hebben vijf servers vermeld, voor het geval er een niet werkt of onderhoud nodig heeft.
  1. Selecteer op de pagina 'DNS settings' (DNS-instellingen) de optie A mail exchanger record (MX record) defines the mail server which should be used to process mails for the domain (Een mail exchanger record (MX record) bepaalt welke e-mailserver e-mails verwerkt voor het domein) in het dropdownmenu.

The "A mail exchanger record . . . " option is selected on the drop-down list.

2. Voer 1 in het veld Priority (Prioriteit) in.
  3. Voer aspmx.l.google.com in het veld Server in. Voeg geen punt toe aan het einde van de record.
  4. Klik boven de record die u zojuist heeft ingevoerd op de knop Add (Toevoegen) om nieuwe MX-recordvelden te maken.

The Add button above the MX record is selected.

5. Herhaal stap 1-4. Voer de resterende MX-serveradreswaarden uit de tabel hierboven in en stel de prioriteitswaarden in.
  6. Sla deze stap over als u uw domein al met een andere methode heeft geverifieerd (bijvoorbeeld met een TXT-record, HTML-bestand of metatag).

Ga als volgt te werk om uw domein te verifiëren:

1. Zoek de unieke MX-verificatierecord in de G Suite-instelwizard.
    2. Kopieer de hele record (deze eindigt op mx-verification.google.com) en plak deze in de kolom Waarde/Antwoord/Bestemming/Doel.
    3. Zorg dat de prioriteit van de record is ingesteld op Laag of op 15 of hoger.

MX records table with the verification record at the top.

7. Klik onderaan de pagina 'DNS settings' op Save (Opslaan).

All 5 MX records are entered.

U gaat terug naar het 'Subdomain overview', waar de MX-records worden weergegeven.

All 5 MX records are shown in the Subdomain overview section.

Stap 5: Google laten weten dat uw nieuwe MX-records kunnen worden gevonden

1. Ga terug naar de G Suite-instelwizard in het eerste tabblad of venster.
  2. Klik verder door de rest van de stappen in de wizard.
  3. Klik op Verifiëren of Ik heb de procedure voltooid om Google te laten weten dat er kan worden gezocht naar de nieuwe MX-records.

Gefeliciteerd. De zakelijke e-mails voor uw domein worden nu doorgestuurd naar de e-mailservers van G Suite.

Opmerking:

• Het kan enkele uren duren voordat de records zijn geüpdatet. U ontvangt nieuwe e-mailberichten mogelijk niet meteen in Gmail. Tot die tijd blijft u berichten ontvangen via uw oude e-mailprovider.
  • Als u het bericht Validatie voor het instellen van MX-records wordt uitgevoerd langer dan een paar uur ziet in de beheerdersconsole, moet u controleren of u de MX-adresrecords en -prioriteiten juist heeft ingevoerd in de DNS-records bij uw host.
  • Neem contact op met G Suite-ondersteuning als u hulp nodig heeft bij het wijzigen van uw MX-records.