Meddelande levererades inte på grund av en policyregel

Den här funktionen är endast tillgänglig med G Suite Enterprise och G Suite for Education.

Om en användare i din organisation skickar ett e-postmeddelande som bryter mot en policyregel avvisas det. Användaren får ett felmeddelande om en regelöverträdelse. Som G Suite-administratör kan du använda felmeddelandet för att lösa och förhindra överträdelser av policyn.

Policyöverträdelser och lösningar

Efterlevnad, dirigering eller anpassat felmeddelande

Du kan ha en policyregel som gör att användare inte kan skicka meddelanden som innehåller kreditkortsnummer. Du kan även ha en policy som gör att användarna inte kan skicka meddelanden med .zip-bilagor. Om ett meddelande avvisas på grund av att det inte följer en regel om rutt, efterlevnad eller stötande innehåll visas ett av följande meddelanden:

• Standardmeddelande om avvisning – till exempel Avvisades på grund av policy som är kopplad till avsändaren.
  • Ett anpassat meddelande – Du kan ange ett anpassat meddelande när du ställer in regeln.

Hur åtgärdar jag problemet?

Om det finns ett anpassat meddelande följer du anvisningarna för att åtgärda problemet. Om det inte finns något anpassat meddelande måste du granska loggarna. Mer information finns i Visa information om aktiverade inställningar.

Relaterade ämnen

Felmeddelande om kryptering

Om du har en policyregel som kräver att utgående meddelanden, är S/MIME-krypterade eller signerade och Gmail kan inte erhålla en mottagares offentliga nyckel misslyckas krypteringen. När krypteringen misslyckas visas En policy kräver kryptering men det gick inte att kryptera meddelandet.

Hur åtgärdar jag problemet?

Kontrollera att S/MIME-nycklar utväxlas innan regeln tillämpas. Mer information finns i Aktivera värdbaserad S/MIME för ökad meddelandesäkerhet.