ClouDNS: uw domein verifiëren

Belangrijk! Gebruik dit artikel om een nieuw domein in te stellen met Google Workspace. Als u Google Workspace al meer dan 3 dagen gebruikt met uw domein, is uw domein al geverifieerd.

Waarom verifiëren?

We willen niet dat iemand anders uw -domein gebruikt om zich aan te melden voor Google Workspace. U kunt ons helpen uw domein veilig te houden door te laten zien dat u de eigenaar bent.

Hoe verifieer ik mijn domein?

Wanneer u zich aanmeldt voor uw Google-service, krijgt u een verificatierecord. U moet deze kopiëren en in de domeininstellingen plakken (die meestal zijn opgeslagen bij uw domeinhost).

Heeft u hulp nodig bij de verificatie? Neem contact op met Google Workspace-support voor snelle, persoonlijke hulp die is inbegrepen bij uw Google Workspace-abonnement. Google Cloud-support is beschikbaar voor klanten met een Zilver-, Goud- of Platina-supportpakket.

Stap 1: Uw verificatiecode van Google Workspace ophalen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Klik op Doorgaan om uw domein te verifiëren met een TXT-record.

3. Zoek uw verificatiecode in de installatietool en klik op Kopiëren.

De knop Kopiëren wordt weergegeven naast de Google Workspace-verificatiecode.

Stap 2: Inloggen bij uw domeinhost

1. Klik in de instelwizard, op de pagina Uw domein verifiëren en e-mail instellen, op de link om de inlogpagina van uw domeinhost te openen in een nieuw tabblad.
    Opmerking: Als in de instelwizard geen link naar uw domein wordt gegeven, klikt u hier om de site van ClouDNS® te openen in een nieuw tabblad. De instelwizard blijft openstaan in het eerste tabblad.
  2. Log in bij ClouDNS.

Als u uw gebruikersnaam en wachtwoord niet weet, kunt u uw wachtwoord resetten of contact opnemen met ClouDNS-ondersteuning.

Stap 3: De verificatierecord toevoegen aan de DNS-records van uw domein
  1. Ga terug naar het tabblad met de ClouDNS-site dat u in stap 1.3 heeft geopend.
  2. Klik onder DNS Zones op de domeinnaam die u wilt verifiëren voor uw Google-service.
  3. Klik op het tabblad TXT
  4. Klik op Add New Record (Nieuwe record toevoegen).
  5. Laat het veld Host leeg.
  6. Plak de verificatierecord die u eerder heeft gekopieerd in het veld Points To (Verwijst naar).
  7. Klik op Save (Opslaan).

Volgende stappen

1. Ga terug naar de Google Workspace-installatietool, waar u het volgende kunt doen:
    • Andere gebruikers toevoegen aan uw account.
    • Gmail activeren voor uw organisatie.
  2. Bekijk de snelstartgidsen om door te gaan met Google Workspace instellen voor uw organisatie.

Volgende stappen

1. Ga terug naar de Google Workspace-installatietool, waar u het volgende kunt doen:
    • Andere gebruikers toevoegen aan uw account.
    • Gmail activeren voor uw organisatie.
  2. Bekijk de snelstartgidsen om door te gaan met Google Workspace instellen voor uw organisatie.