MX-records van Cloudflare

Belangrijk: Als u uw domein heeft aangeschaft bij Google toen u zich aanmeldde voor G Suite, hoeft u Gmail niet in te stellen. U kunt Gmail gewoon gebruiken. Als u bent ingelogd bij de Google-beheerdersconsole, klikt u rechtsboven op de App Launcher Apps en dan Gmail Gmail.

MX-records wijzigen om G Suite te gaan gebruiken

U bent nu klaar om uw domein te verifiëren (indien u dit nog niet heeft gedaan) en Gmail in te stellen als zakelijke e-mailprogramma voor uw domein (uwbedrijf.com).

Hiervoor moet u inloggen bij uw domeinhost en de e-mails voor uw domein laten doorsturen naar de G Suite-servers. Het is net zoiets als een adreswijziging doorgeven bij PostNL wanneer u gaat verhuizen, zodat uw post op het juiste adres wordt bezorgd. U wordt door het proces geleid.

Voordat u begint

U moet het volgende al hebben gedaan:
  • U moet hebben geverifieerd dat u de eigenaar bent van uw domein.

U kunt ook nu verifiëren met een MX-record. We laten u zien hoe dat moet.

• U moet gebruikersaccounts hebben gemaakt in G Suite voor uw team.

Als uw teamleden al gebruikmaken van e-mail in uw domein, moet u hun gebruikersaccounts maken in G Suite voordat u de instellingen voor MX-records van uw domein wijzigt. Anders kunnen ze geen berichten verzenden of ontvangen met hun zakelijke adres in Gmail. U kunt later accounts maken voor nieuwe gebruikers.

Als u de instelwizard heeft geopend (u ziet dan onderstaande pagina), start u bij Stap 1 van de instructies onder MX-records van G Suite toevoegen.

Create new MX records for G Suite step

Als u bovenstaande instelwizard nog niet heeft geopend, volgt u deze stappen om de instelwizard te openen:

1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Domeinen.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Domeinen te zien.

3. Klik op Domeinen toevoegen/verwijderen.
  4. Klik op Google MX-records instellen voor uw domein.

Set up Google MX records link

5. Voltooi Stap 1 van het gedeelte MX-records van G Suite toevoegen. Wanneer u alle MX-records van G Suite heeft toegevoegd, klikt u op Ik heb de procedure voltooid om Google te laten weten dat er kan worden gezocht naar de nieuwe MX-records.

Aan de slag

In deze instructies leest u hoe u de MX-records van uw Cloudflare-domein kunt updaten. Is Cloudflare niet uw domeinhost? Zie de instructies voor andere hosts.

Open de installatiewizard
  1. Ga verder naar stap 2 als u nog bij de beheerdersconsole bent ingelogd.

Als u niet meer bij de beheerdersconsole bent ingelogd, log dan opnieuw in via admin.google.com en voer uw Google Apps-e-mailadres (dit e-mailadres eindigt op @uwbedrijf.com en is geen @gmail.com-adres) en uw wachtwoord in.

2. Klik bovenaan de beheerdersconsole op Gmail installeren.

Set up Gmail button

Als de bovenstaande prompt voor instellen niet wordt weergegeven, kunt u uw MX-records rechtstreeks vanuit de beheerdersconsole instellen. Klik daarvoor eerst op Domeinen en vervolgens op Domeinen toevoegen/verwijderen. Klik vervolgens op Google MX-records instellen voor uw domein. Wanneer u klaar bent met het toevoegen van alle G Suite MX-records, klikt u op Ik heb de procedure voltooid om Google te laten weten dat het tijd is om de MX-records van uw domein te zoeken.

Set up Google MX records link

3. Klik op E-mail instellen om te bevestigen.

Set up email button

4. De stap Inloggen bij de website van uw domeinhost wordt nu weergegeven in de installatiewizard van G Suite. Ga naar stap 1 van de instructies van de installatiewizard.

Log in to your domain host’s website

Instructies voor de installatiewizard

1. Inloggen op uw Cloudflare-account
  1. Sluit de G Suite-installatiewizard niet af.
  2. Open een nieuw browservenster en ga naar de Cloudflare-website.

Two browser windows are shown. Window 1 is for the domain host site, and window 2 is for the Google Setup Wizard.

Wanneer het G Suite-pictogram in deze instructies wordt weergegeven, moet u die stap met de installatiewizard van G Suite voltooien.
  3. Log in bij Cloudflare.

Als u uw gebruikersnaam en wachtwoord niet weet, kunt u uw wachtwoord resetten of contact opnemen met Cloudflare-ondersteuning.

4. Vink in de installatiewizard van G Suite het selectievakje Ik ben ingelogd bij mijn domeinhost aan en klik eronder voor de volgende stap.

2. Naar de DNS-records van Cloudflare gaan
  1. Klik bovenaan de Cloudflare-site op Select Website (Website selecteren) (of klik op uw domeinnaam als deze staat weergegeven).
  2. Vink in de installatiewizard van G Suite het selectievakje Ik heb het dashboard voor mijn domein geopend aan en klik eronder voor de volgende stap.

I have opened the control panel for my domain checkbox

3. Bestaande MX-records verwijderen
  1. Klik op het verwijderpictogram naast alle bestaande MX-records.

2. Klik op OK om het verwijderen te bevestigen voor elke record.
  3. Vink in de installatiewizard van G Suite het selectievakje Ik heb bestaande MX-records verwijderd aan en klik eronder voor de volgende stap.

I have deleted existing MX record checkbox

4. Nieuwe MX-records toevoegen

Als u uw e-mailadres naar uw G Suite-account wilt laten verwijzen, moet u nieuwe MX-records aan uw domein toevoegen. U moet de volgende records toevoegen:

MX Serveradres Prioriteit
ASPMX.L.GOOGLE.COM. 1
ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 5
ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 6
ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 10
ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 10
Opmerking: dit zijn de e-mailservers van G Suite. We hebben 5 servers vermeld voor het geval er 1 niet werkt of onderhoud nodig heeft.
  1. Selecteer in het gedeelte DNS Records (DNS-records) de optie MX (MX) in het dropdownmenu Type (Type).

2. Voer @ in het veld Name (Naam) in.
  3. Klik op het veld Click to configure (Klik om te configureren).
  4. Voer ASPMX.L.GOOGLE.COM. in het veld Server (Server) in.
  5. Voer in het veld Priority (Prioriteit) de prioriteitswaarde 1 in.
  6. Klik op Save (Opslaan).

7. Klik op Add Record (Record toevoegen).
  8. Herhaal stap 1 t/m 7 en voer de overige MX-records en prioriteitswaarden voor serveradressen uit bovenstaande tabel in.
  9. Sla deze stap over als u uw domein al met een andere methode heeft geverifieerd (bijvoorbeeld met een TXT-record, HTML-bestand of metatag).

Ga als volgt te werk om uw domein te verifiëren:

1. Zoek de unieke MX-verificatierecord in de G Suite-instelwizard.
    2. Kopieer de hele record (deze eindigt op mx-verification.google.com) en plak deze in de kolom Waarde/Antwoord/Bestemming/Doel.
    3. Zorg dat de prioriteit van de record is ingesteld op Laag of op 15 of hoger.

MX records table with the verification record at the top.

10. Vink in de installatiewizard van G Suite het selectievakje Ik heb MX-records gemaakt met deze waarden. aan en klik eronder voor de volgende stap.

I created MX records with these values checkbox

5. Installatie van MX-records voltooien
  1. Ga terug naar de G Suite-instelwizard in het eerste tabblad of venster.
  2. Klik verder door de rest van de stappen in de wizard.
  3. Klik op Verifiëren of Ik heb de procedure voltooid om Google te laten weten dat er kan worden gezocht naar de nieuwe MX-records.

Gefeliciteerd. De zakelijke e-mails voor uw domein worden nu doorgestuurd naar de e-mailservers van G Suite.

Opmerking:

• Het kan enkele uren duren voordat de records zijn geüpdatet. U ontvangt nieuwe e-mailberichten mogelijk niet meteen in Gmail. Tot die tijd blijft u berichten ontvangen via uw oude e-mailprovider.
  • Als u het bericht Validatie voor het instellen van MX-records wordt uitgevoerd langer dan een paar uur ziet in de beheerdersconsole, moet u controleren of u de MX-adresrecords en -prioriteiten juist heeft ingevoerd in de DNS-records bij uw host.
  • Neem contact op met G Suite-ondersteuning als u hulp nodig heeft bij het wijzigen van uw MX-records.