Innan du använder överföringsverktyget

Använd överföringsverktyget för ohanterade användare för att se om du har ohanterade Google-konton och migrera dem till domänen. Anvisningar finns i Migrera ohanterade användare med överföringsverktyget

Innan du kommer igång med överföringsverktyget

Vad händer när ett konto överförs?

Personliga Google-konton som överförs till Google Workspace-hanterade användarkonton:

• Det går inte att ändra tillbaka till ett personligt konto.
  • Läggs till rotorganisationsenheten. När kontot har överförts kan du flytta användaren till en annan organisationsenhet. Läs mer om organisationsenheter.
  • tilldelas en Cloud Identity Free-licens.

Överförda användarkonton får åtkomst till följande tjänster om deras administratör tilldelar dem en Google Workspace-licens och konfigurerar tjänsterna åt dem:

Det finns inga garantier för att tjänster som inte anges i ovanstående artiklar fungerar för ett personligt konto som överförs till ett hanterat konto.

Obs! Överförda personliga konton kan förlora data och innehåll för vissa Google-tjänster. Användarna kanske vill granska och ladda ned sina personliga kontouppgifter innan de överför sitt konto.

Vad händer när ett konto byter namn?

Användardata – när en användare byter namn på sitt personliga (ohanterade) konto mot en annan e-postadress, finns all data på användarens personliga konto kvar på kontot. Informationen på det personliga kontot är skyddad och endast tillgänglig för användaren.

E-postalias – vissa använder organisationens adress som en alternativ e-postadress (eller e-postalias) för sitt personliga (ohanterade) Google-konto. När en användare byter namn på sitt konto tas aliaset bort från det personliga kontot när du har skapat det hanterade Google-kontot. Användaren meddelas om ändringen nästa gång de loggar in på sina privata Google-konton.