Så här använder du fördefinierade innehållsdetektorer

Ange känsligt innehåll med fördefinierade innehållsdetektorer

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Standard, Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade och Education Plus, Enterprise Essentials Plus.  Jämför utgåvor

Drive DLP och Chat DLP är tillgängliga för Cloud Identity Premium-användare som också har en Google Workspace-licens. För Drive DLP måste licensen innehålla logghändelser för Drive.

Innehållsdetektorer, som används för förebyggande av dataförlust (DLP), anger känsliga innehållstyper som ska genomsökas och rapporteras. Vissa regelmallar använder fördefinierade innehållsdetektorer som automatiskt genomsöker och rapporterar känslig data. Hur innehållet genomsöks och rapporteras beror på typen av innehåll.

Innehållsdetektorer garanterar inte identifiering av känsligt innehåll. Det finns begränsningar för vissa appar och filtyper.

Fördefinierade innehållsdetektorer

Utöka alla  |  Komprimera alla

Globalt

Tips! Vissa av de globala detektorerna kanske inte är användbara för Gmail. Exempelvis matchar detektorer som datum och tid sannolikt för alla e-postmeddelanden, eftersom all e-post har datum och tid.

Detektor Beskrivning
Reklam-id Identifierare som används avutvecklare för att spåra användare i annonseringssyfte. De inkluderar annons-id:n för Google Play, annons-id:n för Amazon, Apples identifierForAdvertising (IDFA) och Apples identifierForVendor (IDFV).
Kreditkortsnummer

Kreditkortsnummer innehåller 12 till 19 siffror. De används för betalningstransaktioner globalt.

Spårningsnummer för kreditkort En alfanumerisk sträng med variabel längd som används för att lagra viktig information om kortinnehavaren.
Bankkontonummer (IBAN)

Ett internationellt bankkontonummer (IBAN) definieras som en internationellt godkänd metod för att identifiera bankkontot. Det definieras av ISO-standarden (International Standard of Organization) 13616:2007. ISO 13616:2007 har skapats av europeiska kommittén för bankstandarder ("ECBS"). IBAN består av upp till 34 alfanumeriska tecken inklusive element som landskod och kontonummer.

Bankkontonummer (SWIFT)

En SWIFT-kod är detsamma som en bankidentifieringskod (BIC). Det är en unik identifieringskod för en viss bank. Dessa koder används vid överföring av pengar mellan banker, i synnerhet för internationella banköverföringar. Bankerna använder också koderna för utbyte av andra meddelanden.

ICD 9-CM Lexicon

International Classification of Diseases, Clinical Modification (ICD-9-CM) används vid tilldelning av diagnostiska koder och procedurkoder som är kopplade med sjukhusvård, poliklinikvård och läkarmottagningar i USA. Den har skapats av amerikanska National Center for Health Statistics (NCHS). ICD-9-CM bygger på ICD-9 men ger ytterligare detaljer om morbiditet. Den uppdateras årligen den 1 oktober. Det uppdateras årligen den 1 oktober.

ICD 10-CM Lexicon

Liksom ICD-koderna är ICD 10-koderna en rad diagnostiska koder som publiceras av WHO för att beskriva orsakerna till morbiditet och mortalitet.

Födelsedatum

Ett datum då en person är född. Kallas även:

• födelsedag
  • född
  • född den
  • födelsedatum
  • födelseår
  • födelsedatum
  • född år
  • föddes år
  • född datum
  • föddes
Namnförekomst En persons namn.
Datum Ett datum. Inkluderar de flesta datumformat och namnen på världens helgdagar.
E-postadress En e-postadress. Den maximala längden på domännamnet är 255 tecken. Den lokala delens maximala längd är 64 tecken.
Telefonnummer Ett telefonnummer.
MAC-adress En adress för medieåtkomstkontroll (MAC-adress) som är en identifierare för en nätverksadapter.
Lokal MAC-adress En adress för lokal medieåtkomstkontroll (MAC-adress) som är en identifierare för en nätverksadapter.
IMEI-maskinvaruidentifierare (International Mobile Identity Identity) IMEI-maskinvaruidentifieraren används för att identifiera mobiltelefoner.
IP-adress

En IP-adress (Internet Protocol).  Formatet är IPv4 eller IPv6.

Grundläggande URL En webbadress.
Domännamn Ett domännamn som identifieras av DNS-standarden.
Tid En tidsstämpel för en viss tid på dagen.
Ålder En persons ålder, mätt i månader eller år.
Etnisk grupp En persons etniska grupp.
Könsidentitet En persons kön.
HTTP-cookie Ett standardsätt att lagra data per webbplats. Denna detektor hittar rubriker med dessa cookies.
Medicinsk kontext Eller medicinsk term. Ord som ofta hänvisar till personens medicinska tillstånd eller hälsa.
Pass Ett passnummer som matchar passnummer för följande länder: Australien, Kanada, Kina, Frankrike, Tyskland, Japan, Korea, Mexiko, Nederländerna, Polen, Singapore, Spanien, Sverige, Taiwan, Storbritannien och USA.
Signerat policydokument för lagring Ett HTML-formulär som används för att ladda upp objekt. Dessa uppladdningar kan skriva över befintliga objekt och kan innehålla många formulärfält (vissa av dem kan vara valfria) för ytterligare anpassning. Alla formulär använder *.googleapis.com och används för individuella filuppladdningar med ett POST-formulär för begäran. Formuläret måste vara UTF-8-kodat.
Signerad webbadress för lagring En webbadress som ger tidsbegränsad resursåtkomst till alla som har webbadressen, oavsett om de har ett Google-konto eller inte. Signerade webbadresser innehåller autentiseringsinformation i söksträngen, vilket gör att användare utan användaruppgifter kan utföra specifika åtgärder på en resurs.
VIN (Vehicle Identification Number) En unik 17-siffrig kod som tilldelas alla motorfordon som körs på allmän väg.
Användaruppgifter och hemligheter
Detektor Beskrivning
Autentiseringstoken Ett maskinläsbart sätt att avgöra om en viss begäran har auktoriserats för en användare. Denna detektor identifierar för närvarande token som uppfyller OAuth- eller Bearer-autentisering.
AWS-användaruppgifter Åtkomstnycklar för Amazon Web Services-konto.
Azure-autentiseringstoken Användaruppgifter för Microsoft Azure-certifikat för appautentisering.
Rubrik för grundläggande autentisering En HTTP-rubrik som används för att identifiera en användare på en server. Den är en del av HTTP-specifikationen i RFC 1945, avsnitt 11.
Krypteringsnyckel En krypteringsnyckel i en konfigurtionskod eller loggtext.
Google Cloud API-nyckel En krypterad sträng som används vid anrop till Google Cloud API:er som inte behöver åtkomst till privat användardata.
Användaruppgifter för Google Cloud Kontouppgifter för Google Cloud som kan användas för att autentisera med Google API-klientbibliotek och tjänstkonton.
HTTP-cookie Ett standardsätt att lagra data per webbplats. Denna detektor hittar rubriker med dessa cookies.
JSON-webbtoken (Kompakt form.) Representerar en uppsättning anspråk som ett JSON-objekt som signeras digitalt med JSON-webbsignatur.
Lösenord Rensa textlösenord i konfigurationer, kod och annan text.
Svagt hashlagrat lösenord En metod för att lagra lösenord som är lätt att bakåtkompilera. Förekomsten av sådana hashar indikerar ofta att ett systems säkerhet kan förbättras.
XSRF-token En HTTP-rubrik som ofta används för att förhindra webbplatsöverskridande skriptattacker. Webbplatsöverskridande skript är en typ av säkerhetshot som kan utnyttjas av skadliga webbplatser.
USA
Detektor Beskrivning
Personnummer (Social Security Number, SSN)

Ett SSN är ett niosiffrigt nummer som utfärdas till amerikanska medborgare och invånare. Personnummer är det nationella identifieringsnumret för beskattning.

Körkortsnummer

Körkortsnummer för USA. Formatet kan variera beroende på den utfärdande amerikanska delstaten.

DEA-nummer (Drug Enforcement Administration) (DEA) Number

Ett DEA-nummer tilldelas en vårdgivare av amerikanska Drug Enforcement Administration. Det ger dem möjlighet att skriva ut recept på reglerade läkemedel. DEA-nummer används ofta som ett generellt "förskrivarnummer" som är ett unikt id för alla som kan förskriva medicin.

ABA-ruttnummer (American Bankers Association)

ABA-ruttnumret (American Bankers Association), kallas även transitnummer, är en niosiffrig kod. Det används för att identifiera den ekonomiska institution som ansvarar för att kreditera eller har rätt att ta emot kredit för en check eller elektronisk transaktion.

National Provider Identifier (NPI)

The National Provider Identifier (NPI) är ett unikt id-nummer på 10 siffror som utfärdas till vårdgivare i USA av Centers for Medicare and Medicaid Services (CMS). NPI har ersatt UPIN (Unique Provider Identification Number) som obligatoriskt id för Medicare-tjänster. Det används av andra betalare, inklusive kommersiella vårdgivare.

CUSIP (Committee on Uniform Security Identification Procedures) CUSIP är en alfanumerisk kod på nio tecken som identifierar en nordamerikansk finanssäkerhet.
Food and Drug Administration (FDA) Approved Prescription Drugs Detta är ett läkemedel på listan över receptbelagda läkemedel som godkänts av United States Food and Drug Administration (FDA).

Pass

Ett amerikanskt passnummer.

Delstatsnamn En delstats namn.
ATIN (Adoption Taxpayer Identification Number)

ATIN-numret är en typ av TIN (Tax Identification Number) som utfärdas av Internal Revenue Service för personer som lagligen adopterar ett barn.

EIN (Employer Identification Number) EIN (även kallat Federal Tax Identification Number) används för att identifiera ett företag.
ITIN (Individual Taxpayer Identification Number)

Ett ITIN är en typ av TIN (Tax Identification Number) som utfärdas av Internal Revenue Service. Ett ITIN-nummer är ett skattebearbetningsnummer som endast är tillgängligt för personer som saknar personnummer.

Kostnadsfritt telefonnummer Ett amerikanskt kostnadsfritt telefonnummer.
VIN (Vehicle Identification Number)

Ett VIN-nummer är en unik 17-siffrig kod som tilldelas alla motorfordon som körs på allmän väg.

PTIN (Preparer Taxpayer Identification Number)

PTIN-numret är ett identifieringsnummer som används av dem som arbetar med förberedelser av underlag för återbetalning av skatt.

Storbritannien
Detektor Beskrivning
Scotland Community Health Index Number (CHI-nummer) En 10-siffrig sekvens som unikt identifierar en patient inom National Health Service Scotland (NHS Scotland).
Körkortsnummer

Körkortsnummer för Storbritannien och Nordirland (UK).

NHS-nummer (National Health Service)

NHS-nummer tilldelas till registrerade användare av de tre offentliga vårdgivarna i England, Wales och på Isle of Man.

NINO (National Insurance Number)

National Insurance Number är ett nummer som används i Storbritannien för administration av socialförsäkringssystemet.

Pass

Ett brittiskt passnummer (Storbritannien).

Identifieringsnummer för skattebetalare

Detta är en detektor för ett brittiskt (UK) Unique Taxpayer Reference Number (UTR). Detta tiosiffriga nummer är en identifierare som används av brittiska myndigheter för att hantera beskattningssystemet. Till skillnad från andra id:n som passnummer eller personnummer anges UTR inte på officiella id-kort.

Argentina
Detektor Beskrivning
DNI (Documento Nacional de Identidad)

Ett DNI är det nationella identitetskortet för Agentina. Det är huvudidentitetsdokumentet för medborgarna.

Australien
Detektor Beskrivning
Körkortsnummer Ett körkortsnummer från Australien.
Medicare-kontonummer

Ett 9-siffrigt Medicare-nummer utfärdas till personer med permanent uppehållstillstånd i Australien (förutom ön Norfolk). Huvudsyftet med detta nummer är att bevisa att personen är berättigad till Medicare och kan få subventionerad vård i Australien.

Pass Ett passnummer från Australien.
TFN (Tax File Number)

Ett nummer som utfärdas av den australiska skattemyndigheten för identifiering av skattebetalarna. Varje skattebetalande enhet, som en individ eller organisation, tilldelas ett unikt nummer.

Belgien
Detektor Beskrivning
Nationellt id-kortsnummer Ett 12-siffrigt belgiskt nationellt id-kortsnummer.
Brasilien
Detektor Beskrivning
CPF-nummer (Cadastro de Pessoas Físicas)

CFP, eller Natural Persons Register, är ett 11-siffrigt nummer som används för identifiering av skattebetalare.

Kanada
Detektor Beskrivning
Bankkontonummer Ett kanadensiskt bankkontonummer.
Quebec Health Insurance Number (HIN)

Quebec HIN (Health Insurance Number) utfärdas till medborgare, personer med permanent uppehållstillstånd, tillfälliga arbetare, studenter eller andra personer som har rätt till sjukvård i provinsen Quebec.

Ontario Health Insurance Plan (OHIP)

OCHIP-numret utfärdas till medborgare, personer med permanent uppehållstillstånd, tillfälliga arbetare, studenter eller andra personer som har rätt till sjukvård i provinsen Ontario.

British Columbia Personal Health Number (PHN)

British Columbia PHN utfärdas till medborgare, personer med permanent uppehållstillstånd, tillfälliga arbetare, studenter eller andra personer som har rätt till sjukvård i provinsen British Columbia.

Social Insurance Number (SIN)

Social Insurance Number (SIN) är den viktigaste identifieraren i Kanada för medborgare, bofasta och personer med visum för arbete eller studier. Med ett kanadensiskt SIN och en postadress kan medborgare ansöka om sjukvård, körkort och andra tjänster.

Pass

Ett kanadensiskt passnummer.

Körkortsnummer

Ett körkortsnummer för de tio provinserna i Kanada.

Chile
Detektor Beskrivning
Chilenskt CDI-nummer (Cédula de Identidad)

Ett CDI-kort, eller identitetskort, är det chilenska huvudidentitetsdokumentet för medborgarna.

Kina
Detektor Beskrivning
Pass

Ett kinesiskt passnummer.

Resident Identification Number (RIC)

Ett identifieringsnummer som utfärdas till varje medborgare i Kina på ett RIC (Resident Identity Card).

Colombia
Detektor Beskrivning
Cédula de Ciudadanía (CDC)

CDC, eller colombianskt medborgarskapskort, används som huvudidentitetsdokument för medborgarna.

Danmark
Detektor Beskrivning
Personligt id-nummer (CPR, Det Centrale Personregister) Ettnationellt id-nummer som används av offentliga instanser som hälso- och sjukvård och skattemyndigheter. Banker och försäkringsbolag använder det också som kundnummer. CPR-numret krävs för personer som bori Danmark, betalar skatt eller äger fastigheter där.
Finland
Detektor Beskrivning
Nationellt id-nummer En finsk personlig id-kod, ett nationellt myndighetsutfärdat id-nummer för finska medborgare som används på id-kort, körkort och pass.
Frankrike
Detektor Beskrivning
Carte Nationale d 'Identifice de Securisée (CNI)

CNI eller CNIS är det nationella identitetskortet och har ett tolvsiffrigt nummer. Detta nummer används ofta för att öppna ett bankkonto och vid betalning med check. Det kan ibland användas i stället för ett pass eller visum inom EU.

Numéro d'Inscription au Répertoire (NIR)

NIR är ett permanent identifieringsnummer som även kallas franskt personnummer.

Pass

Ett franskt passnummer.

Skatteidentifieringsnummer Ett myndighetsutfärdat id-nummer för alla personer som betalar skatt i Frankrike.
Tyskland
Detektor Beskrivning
Körkort Ett tyskt körkortsnummer.
Personalausweis Huvudidentitetsdokument för medborgare i Tyskland.
Pass

Ett tyskt passnummer. Formatet för ett tyskt passnummer är: 10 alfanumeriska tecken, valda bland siffrorna 0–9 och bokstäverna C, F, G, H, J, K, L, M, N, P, R, T, V, W, X , Y, Z.

Skatteregistreringsnummer Skatteregistreringsnummer som tilldelas till både personer som är födda i och inflyttade till Tyskland i syfte att registrera skatteinbetalningar.
Schufa-identifieringsnummer Schufa Holding AG är en tysk kreditbyrå vars mål är att skydda kunderna mot kreditrisker.
Hongkong
Detektor Beskrivning
HKIC (Hong Kong identity card) Huvudsakligt id-dokument för medborgare i Hongkong.
Indien
Detektor Beskrivning
Aadhaar Individual Number

Ett tolvsiffrigt id-nummer som utfärdas av Unique Identification Authority i Indien på uppdrag av Indiens regering. Numret är ett bevis på identitet och adress.

GSTIN (GST-identifieringsnummer) Ett unikt id som krävs för beskattning av alla företag i Indien.
Personal Permanent Account Number (PAN)

PAN är ett unikt 10-siffrigt alfanumeriskt id som används för att identifiera individer, framför allt de som betalar inkomstskatt.

Indonesien
Detektor Beskrivning
Indonesiskt Single Identity Number (Nomor Induk Kependudukan eller NIK). Det nationella id-numret i Indonesien. NIK används för utfärdande av indonesiska id-kort för medborgare (Kartu Tanda Penduduk eller KTP), pass, körkort och andra id-handlingar.
Irland
Detektor Beskrivning
Körkortsnummer Irländskt körkortsnummer.
Eircode (postnummer) Ett irländskt postnummer som unikt identifierar en adress.
Pass Ett irländskt (IE) passnummer.
Irish Personal Public Service Number (PPS-nummer eller PPSN) Ett unikt nummer som ger tillgång till sociala förmåner, offentliga tjänster och information på Irland.
Israel
Detektor Beskrivning
Id-kortsnummer Utfärdas av inrikesministeriet till alla israeliska medborgare vid födseln. Tillfälligt boende tilldelas ett nummer när de får status som tillfälligt boende.
Italien
Detektor Beskrivning
Skattenummer En unik 16-siffrig kod som tilldelas italienska medborgare som identifiering.
Japan
Detektor Beskrivning
Pass

Ett japanskt passnummer. Passnumret består av två tecken följda av sju siffror.

Körkortsnummer  Ett japanskt körkortnummer.
Personligt nummer

Ett japanskt individuellt nummer, även kallat Mitt nummer. Detta började utfärdas i januari 2016.

Bankkontonummer Ett japanskt bankkontonummer.
Sydkorea
Detektor Beskrivning
Pass

Detta är en detektor för ett koreanskt pass. Det finns två olika format.

Passnummer före 2008 består av 9 tecken. De första 2 tecknen är den utfärdade lokala kod som motsvarar innehavarens gu eller distrikt. De återstående sju siffror är serienumret.

Passnummer efter 2008 består av nio tecken. Det första tecknet är bokstaven M, som betecknar PM-pass, eller bokstaven S för PS-pass. De återstående åtta siffrorna är serienumret.

RRN Ett sydkoreanskt personnummer.
Mexiko
Detektor Beskrivning
National Identification Number (CURP)

Detta är en detektor för numret Mexico Clave Única de Registro de Población (CURP). En förklaring av detta nummer är unik kod i befolkningsregistret eller personnummer. Det är ett nationellt utfärdat identifieringsnummer på 18 siffror som den mexikanska regeringen ger medborgare eller bosatta i Mexiko och det används för att identifiera skattebetalare.

Pass

Ett mexikanskt passnummer.

Nederländerna
Detektor Beskrivning
Burgerservicenummer (BSN)

BSN kallas även medborgarens servicenummer. Detta är ett statligt utfärdat identifikationsnummer som är tryckt på körkort, pass och internationella id-kort.

Pass Ett nederländskt passnummer.
Norge
Detektor Beskrivning
Fødselsnummer Nationellt id-nummer eller födelsenummer tilldelas vid födseln eller vid migrering till landet. Registreras hos den norska skattemyndigheten.
Paraguay
Detektor Beskrivning

CIC-nummer
(Cédula de identidad civil)

CIC-numret eller det civila identitetskortet är det viktigaste identitetsdokumentet för medborgare i Paraguay.

Peru
Detektor Beskrivning

DNI-nummer (Documento Nacional de Identidad)

DNI-numret, eller det nationella identitetskortet, är huvudidentitetsdokumentet för medborgarna.

Polen
Detektor Beskrivning

PESEL-nummer

Det nationella id-numret i Polen. Obligatoriskt för alla permanent bosatta i Polen samt för tillfälligt bosatta som vistas där längre än två månader.

Polens nationella id-nummer PESEL (polska Powszechny Electroniczny System Ewidencji Ludności, universellt elektroniskt system för befolkningsregistrering) är det nationella identifieringsnumret som används i Polen sedan 1979.
Pass Ett polskt passnummer.
Portugal
Detektor Beskrivning

CDC-nummer (Cardão de Cidadão)

CDC-kortet används som huvudidentitetsdokument, personnummer, för hälso- och sjukvård, skatt och vid röstning.

Singapore
Detektor Beskrivning
Nationellt registrerings-id En unik uppsättning alfanumeriska tecken på Singapore National Registration Identity Card.
Pass Ett passnummer från Singapore.
Spanien
Detektor Beskrivning
Código de Identificación Fiscal (CIF) Det skatteidentifieringssystem som användes i Spanien för juridiska enheter till 2008. Det ersattes sedan av Número de Identificación Fiscal (NIF) för privatpersoner och juridiska personer.
DNI (Documento Nacional de Identidad) DNI är id-numret för spanska medborgare. Samma nummer används på ett spanskt körkort.
Körkortsnummer Ett spanskt körkortsnummer.
Número de Identificación de Extranjeros
(NIE)

NIE-nummer siffror är statliga id-nummer för utländska medborgare som bor eller bedriver verksamhet i Spanien. Ett NIE-nummer behövs för transaktioner som att öppna ett bankkonto, köpa en bil eller teckna ett mobilabonnemang.

Número de Identificación Fiscal (NIF)

NIF-nummer är statliga id-nummer för spanska medborgare. Ett NIF-nummer behövs för viktiga transaktioner som att öppna ett bankkonto, köpa en bil eller teckna ett mobiltelefonavtal.

Pass

Det finns 4 olika typer av pass i Spanien. Denna detektor är till för vanligt pass (Pasaporte Ordinario) som utfärdas för vanliga resor, som semester- och affärsresor.

Social Security Number En 10-siffrig sekvens som identifierar en person i Spanien för alla interaktioner med landets personnummersystem.
Sverige
Detektor Beskrivning
Personnummer Ett nationellt myndighetsutfärdat id-nummer för svenska medborgare.
Pass

Representerar ett svenskt passnummer. Svenskt pass utfärdas till medborgare i Sverige för internationella resor och fungerar som bevis på svenskt medborgarskap.

Taiwan
Detektor Beskrivning
Pass Ett taiwanesiskt passnummer.
Thailand
Detektor Beskrivning
Thailändskt identitetskort (บัตรประจำตัวประชาชนไทย) Huvudsakligt id-dokument för medborgare i Thailand.
Turkiet
Detektor Beskrivning
Turkiskt id-nummer Ett unikt id-nummer som tilldelas alla medborgare i Turkiet.
Uruguay
Detektor Beskrivning
Cédula de Identidad  (CDI)

Ett CDI, eller id-kort, är det huvudsakliga identitetsdokumentet för medborgarna.

Venezuela
Detektor Beskrivning
Cédula de Identidad  (CDI)

Ett CDI, eller id-kort, är det huvudsakliga identitetsdokumentet för medborgarna.

Dokument
Detektor Beskrivning
Tomt juridiskt formulär eller tom mapp Den här dokumenttypen har vanligen flera områden eller rutor tomma. De fylls i av den som skickar in formuläret till en juridisk institution.
Domstolsbeslut Ett dokument som skapas av domstolen och som begär en viss handling från de berörda parterna.
Juridiskt dokument Innehåller texten i en lag eller regel.
Juridisk information Ett dokument som förespråkar ett visst resultat i ett ärende, presenterar stödjande punkter, lagtolkningar och rekommendationer.
Åberopande En formell skriftlig redogörelse för en parts anspråk eller försvar gentemot en annan parts anspråk. Bland exemplen finns ett besvär, en invändning eller ett svar.
Patent Ett patent eller en patentansökan.
Ekonomidokument Omfattar finansregler, skattelagar, regler och riktlinjer. De utfärdas vanligen av skattemyndigheter eller lagstiftare.
Återuppta

En resume eller ett CV (curriculum vitae).

SEC-registrering Ett formellt dokument som skickas till US Securities and Exchange Commission. De vanligaste SEC-formulär som registreras är 10-K och 10-Q.
Källkod En källkodfil.
Systemlogg En programvarulogg för ett system eller en app.
Säkerhetskopia av databas En säkerhetskopia av en databas.