Migrera ohanterade användare med CSV

Som ett alternativ till att använda överföringsverktyget för ohanterade användare kan du skicka och hantera överföringsbegäranden från en CSV-fil. Det här kan vara ett bra alternativ för att överföra ett stort antal ohanterade användarkonton samtidigt.

Du kan ladda ned listan över konton till ett kalkylark (CSV-fil) och

• enklare spåra användarnas inbjudningsstatus
  • skicka, skicka om eller avbryta flera inbjudningar samtidigt genom att uppdatera kalkylarket och sedan ladda upp det till administratörskonsolen
  • använda den för vidare analys, exempelvis för att jämföra den med konton på vår LDAP-server.

Anvisningar finns i avsnitten nedan.

Skicka och hantera överföringsbegäranden från en CSV-fil

Steg 1: Ladda ned listan över ohanterade användare
  1. Öppna överföringsverktyget för ohanterade användare. Mer information finns i Hitta användare med konfliktkonton.
  2. Klicka på Massuppdatera användare högst upp på sidan.
  3. Klicka på Ladda ned alla ohanterade användare i CSV-fil för att ladda ned en CSV-fil (kommaavgränsade värden).

Din uppgiftslista öppnas automatiskt och visar förloppet för nedladdningen

4. När bearbetningen är klar klickar du på Ladda ned CSV.
  5. Öppna CSV-filen i ett kalkylprogram, exempelvis Google Kalkylark eller Microsoft Excel.

Filen innehåller obligatoriska kolumner med information som du kan uppdatera samt skrivskyddade kolumner.

Steg 2: Uppdatera filen för att skicka eller avbryta inbjudningar
  1. Uppdatera informationen i någon av de obligatoriska kolumnerna i kalkylarket:
    • Användarens e-postadress – måste ha formatet användarnamn@exempel.com
    • (Ang.) Skicka överföringsbegäranden – måste vara Ja eller Nej
    • Avbryt överföringsbegäranden – måste vara Ja eller Nej
  2. Spara kalkylarket som en CSV-fil (.csv). Statusändringar bearbetas när du laddar upp filen.

Obs!

• Följande kolumner innehåller skrivskyddad information. Du kan antingen inkludera eller ta bort dem när du laddar upp den uppdaterade CSV-filen:
    • Begäranden har skickats
    • Status för begäranden
    • Ändrade begäranden
  • Om du lägger till andra kolumner i CSV-filen ignoreras de när du laddar upp filen.
  • Om du lägger till andra konton i CSV-filen ignoreras de när du laddar upp filen.
Steg 3: Ladda upp filen för att bearbeta uppdateringar
  1. Klicka på Massuppdatera användare högst upp på sidan Användare.
  2. Klicka på Bifoga CSV-fil.
  3. Bläddra till platsen på din dator och bifoga CSV-filen.
  4. Klicka på Ladda upp. Vid fel anger du informationen som saknas i kalkylarket och laddar upp filen igen. Mer information finns i Vanliga fel nedan.

Din uppgiftslista öppnas automatiskt och visar förloppet för uppladdningen. När förloppet är klart får du en e-postrapport.

Vid bearbetningsfel laddar du ned loggfilen i listan Uppgifter. Mer information finns i Vanliga fel nedan.

Vanliga fel vid uppladdning av CSV-filen

Ett av dessa fel kan visas när du laddar upp CSV-filen:

Fel Orsak/lösning
Filen är tom Filen innehåller ingen information.
Felaktigt filformat eller okänt kolumnnamn

Kolumnerna i filen ska heta Användarens e-postadress [Obligatoriskt], (Ang.) Skicka överföringsbegäranden [obligatoriskt]Avbryt överföringsbegäranden [Obligatoriskt].

Kontrollera att kolumnrubrikerna har rätt användning av versaler/gemener och har den ordning som visas ovan.

Filen måste ha kolumnen ”kolumnnamn En obligatorisk kolumn saknas.

Vanliga fel i loggfil:

Fel Orsak/lösning
Rad nn: INVALID_COLUMN NAME En obligatorisk kolumn innehåller ogiltiga tecken, exempelvis ett mellanslag i en användares e-postadress. En kolumn saknas för en viss rad.
Rad nn: INVALID_EMPTY En obligatorisk kolumn saknar information (som inställningen för Ja eller Nej).