Felsöka Meet-maskinvara

Så här felsöker du problem med och frågor om Google Meet-maskinvara.

Konfigurera och registrera

Jag ser ett felmeddelande om att min enhet har markerats för hantering av en domän.
Om det står Denna enhet har markerats för företagshantering av exempel.com innebär det att en administratör har angett att enheten ska återregistreras automatiskt på domänen.
Åtgärda problemet genom att välja ett alternativ:
  • Om domänen som visas för din organisation anger du kontouppgifterna på felskärmen för att registrera enheten igen.
  • Om enheten eller ditt konto inte tillhör domänen som visas ber du administratören att avregistrera den. Därefter kan du registrera enheten manuellt. Mer information finns i Återregistrera en enhet.
Behöver jag ett Google Workspace-konto för att använda Google Meet-maskinvara?
Ja, ett Google Workspace-konto, inklusive en verifierad domän, krävs för att använda Meet-maskinvara. Mer information finns i Krav på Workspace

Fjärrkontroll

Tangentbordet för fjärrkontrollen är felaktigt.
Beroende på din plats och tangentbordsspråket som du använde när du konfigurerade Meet-maskinvarupaketet, kanske det angivna fjärrkontrollspråket inte matchar det som enheten använder. Lös problemet efter konfigruationen med hjälp av den här engångslösningen:
  1. Anslut ett USB-tangentbord till enheten.
  2. Tryck på en tangent för att starta mötesdialogen.
  3. Tryck på Ctrl+Skift+blanksteg om du vill ändra tangentbordsspråket till amerikansk engelska
    Ett popup-fönster öppnas där du kan verifiera språket.
  4. Testa fjärrkontrollen.
    Nycklarna bör nu vara korrekta.
Hur kopplar jag fjärrkontrollen till min Chromebox på nytt?
  1. Anslut USB Ethernet-adaptern till en USB-port på Chromebox.
  2. Håll fjärrkontrollen nära USB Ethernet-adaptern (idealiskt avstånd är 18–24 cm).
  3. Tryck och håll ned knapparna Meny och Ljud av samtidigt på fjärrkontrollen i 4–5 sekunder.

Beställning och frakt

Vad händer om jag har frågor om min beställning?

Kontakta din Google-säljare eller återförsäljarens som du gjorde beställningen hos om du har frågor kring den. Google kan inte svara på frågor om din beställning.

Hur kan jag kontrollera statusen för eller ändra en beställning som bearbetas?

Skapa ett supportärende i Supportcenter för Google Cloud när du vill kontrollera statusen för eller göra ändringar i din beställning.

Fakturering

Vad händer om min faktura behöver justeras?

Granska din faktura så fort du får den. Om du tror att en korrigering eller justering krävs kontaktar du oss före det förfallodatum som anges på din faktura. Kontakta din Google-säljare eller skicka ett e-postmeddelande så snart som möjligt till cfm-billing@google.com.

Vad händer om jag har faktureringsfrågor?
Skicka alla faktureringsfrågor till cfm-billing@google.com.
Min tjänst har stängts av. Vad ska jag göra?

Om ditt konto har stängts av på grund av utebliven betalning av en faktura skickar du betalningen så snart som möjligt.

Om du vill återställa tjänsten efter en avstängning skickar du ett betalningsbevis som täcker alla utestående, obestridda fakturor till den e-postadress för fakturahantering som anges på din faktura. Följande betalningsbevis gäller:

• En bankbekräftelse på banköverföring med datum, värde och referensnummer
  • Ett checknummer och FedEx-nummer

Obs! En skärmbild av ditt ERP-system/interna bokföringssystem utgör inte ett betalningsbevis.

Licensiering

Jag ser inte licenserna för de enheter som jag har köpt.

Skapa ett supportärende i Supportcenter för Google Cloud om du behöver hjälp med problemet.

Maskinvarusupport

Finns det stöd för Chromebox?

Mer information finns i Kontakta support för Meet-maskinvara

Hur identifierar jag min enhet från listan på administratörskonsolen?
Om du inte är säker på vilket maskinvarualternativ för Google Meet för mötesrum du ska klicka på kan du identifiera rätt enhet efter serienummer. Du hittar enhetens serienummer på kortet som medföljde i lådan och på enhetens undersida.