Migreringstermer som du behöver känna till

Vanliga termer  |  Villkor för datamigreringstjänsten  |  GWMME-villkor  |  GWHHN-villkor

Öppna alla   |   Stäng alla

Allmänna termer

API

API:er (Application Programming Interfaces) är en uppsättning funktioner och verktyg som utvecklare kan använda för att få åtkomst till och ändra Google Workspace-data.

Gå till Google Developers.

API-kvot

API-kvoter skyddar Googles infrastruktur från stora mängder API-begäranden. Trafiken blockeras när antalet begäranden når den dagliga API-kvotnivån.

Gå till Bevaka API-kvoter.

Kalenderresurs

En kalenderresurs är allt du schemalägger som inte är event. Ett mötesrum eller en projektor är olika typer av kalenderresurser.

Gå till Hantera kalenderresurser.

CSV-fil

En fil med kommaseparerade värden (CSV) lagrar vanlig textdata i ett kommaseparerat format. Den används för att kartlägga information om din gamla miljö på ditt nya Google Workspace-konto. Med hjälp av en CSV-fil kan du mappa data för flera användare eller kalenderresurser i en enda fil.

Global adresslista

Den globala adresslistan (GAL) är en sökbar katalog i Microsoft Outlook med alla användare, grupper, delade kontakter och resurser som har definierats för Google Workspace-domänen. Globala adresser delas med alla i organisationen.

IMAP

Internet Message Access Protocol (IMAP) är ett protokoll som gör att en e-postklient får åtkomst till e-post på en e-postfjärrserver.  Med IMAP kan du få åtkomst till e-postdata från Gmail eller valfri RFC 3501-kompatibel IMAP-server, inklusive Exchange och Novell GroupWise.

Befintlig miljö

Din befintliga miljö (kallas ibland ”gammalt konto”) är platsen du migrerar data från, exempelvis Microsoft Office 365.

MSI

Ett MSI är ett Microsoft Windows-installationspaket i .msi-format. Det kan användas för att implementera till program från en server.

MX-poster

MX-poster (Mail Exchange) dirigerar en domäns e-post till servrarna där domänens användarkonton finns. Mer information finns i Hantera MX-poster.

PST-filer eller -mappar

PST (Personal Storage Tabell) är en typ av filformat som innehåller data i Microsoft Outlook, som e-post, kontakter eller kalendrar.

Toppnivåmappar

En mapp på toppnivån är en mapp på samma nivå som Inkorgen.

Termer för datamigreringstjänsten

Domänmigreringsrapport

En domänmigreringsrapport innehåller status för alla migrerade användare. Rapporten har CSV-filformat.

Gå till Bevaka en migrering.

EWS

Exchange Web Services (EWS) ger åtkomst till e-post-, kalender- och kontaktdata som lagras på en Microsoft Exchange-server.

Personifieringsrättigheter

Med personifieringsrättigheter kan du använda behörigheterna som är kopplade till en annan användares Exchange-konto istället för att använda de behörigheter som är kopplade till ditt eget konto.

Felrapport för objekt

Ett felrapport för objekt ger information om alla objekt som inte kunde migreras. Rapporten har CSV-filformat.

Gå till Bevaka en migrering.

Rollkonto

Ett rollkonto är ett konto på e-postservern som du migrerar från. Du anger rollkontot när du konfigurerar migreringen. Om du till exempel överför data mellan Google Workspace-konton är rollkontot administratörskontots e-postadress och lösenord för ditt gamla Google Workspace-konto.

Syftet beror på var du migrerar från:

• Om du migrerar från en Exchange Web Services-server (EWS) (Exchange 2010, Exchange 2013, Exchange 2016 eller Exchange Online), måste rollkontot ha personifieringsrättigheter för alla konton som migreras så att datamigreringstjänsten har åtkomst till uppgifterna.
  • Om du migrerar från en IMAP-server krävs att överföringsrollkontot endast används för att testa anslutningen till e-postservern.

Gå till Förbered källkontot.

TLS

TLS (Transport Layer Security) är ett protokoll som tillhandahåller säker kommunikation på internet för att exempelvis surfa på webben, skicka e-post och göra andra dataöverföringar. Om du vill använda TLS med datamigreringstjänsten måste din gamla server har ett TLS-certifikat.

Obs! TLS och dess föregångare, SSL (Secure Sockets Layer), kallas ofta båda "SSL".

Gå till Konfigurera TLS-certifikat.

GWMME-termer

Deltamigrering

En deltamigrering utförs efter bulkmigreringen, men innan alla användare blir aktiva och börjar använda Google Workspace-konton för dagliga aktiviteter. Syftet med en deltamigrering är att migrera e-post som kommer till användarnas gamla inkorg under bulkmigrationsperioden.

Gemensamma mappar

Gemensamma mappar i Exchange används för att dela information med alla eller grupper av användare i organisationen. Användarna kan utnyttja gemensamma mappar för att skicka meddelanden, kalenderhändelser, kontakter och så vidare.

Google Workspace har inte stöd för gemensamma mappar i avseendet att Exchange använder dem. Du kan dock implementera liknande funktioner genom att använda Google Grupper och skapa en gemensam inkorg eller genom att använda delade filer och mappar i Google Drive.

GWMHN-termer

Admindatabas

En admindatabas är en HCL Notes-databas som ingår i Google Workspace Migration for HCL Notes (GWMHN)-appen. En migreringsadministratör använder admindatabasen för att konfigurera en migrering för en HCL Domino-domän.

Domino-katalog

Administratörer använder en Domino-katalog för att hantera ett Domino-system. Den innehåller information om användare, servrar och grupper, samt eventuella anpassade poster som du har lagt till.

Om du registrerar en användare eller server på en domän skapar katalogen automatiskt motsvarande person och serverdokument i Domino-katalogen för domänen. Dessa dokument innehåller detaljerad information om varje användare och server.

Matningsdatabas

En matningsdatabas är en Notes-databas som ansvarar för alla migreringsuppgifter. En schemalagd agent körs i varje matningsdatabas, extraherar data och migrerar den till Google Workspace-kontot.

Notes-mallfil (NTF)

En Notes-mallfil (NTF) är en skelettfil som innehåller designelement men inga dokument. NSF-filer (Notes Storage Facility) skapas från NTF:er. GWMHN distribueras som en uppsättning av NTF:er.

Schemalagda agenter

Schemalagda agenter är uppgifter som utförs på Domino-servern med jämna mellanrum eller på specifika tider. Schemalagda agenter körs i ett Notes-program (eller i en databas). I GWMHN används schemalagda agenter för att migrera data från HCL Notes till Google Workspace.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.