Migratietermen die u moet kennen

Veelgebruikte termen  |  Termen voor de gegevensmigratieservice  |  GWMME-termen  |  GWMHN-termen

Alles openen   |   Alles sluiten

Veelgebruikte termen

API

Application Programming Interfaces (API's) zijn functies en tools die ontwikkelaars kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot en wijzigingen aan te brengen in Google Workspace-gegevens.

Zie Google Developers.

API-quota

API-quota beschermen de infrastructuur van Google tegen buitensporige API-verzoeken. Het verkeer wordt geblokkeerd als het aantal verzoeken het dagelijkse API-quotum heeft bereikt of het aantal verzoeken per gebruiker is bereikt.

Zie API-quota controleren.

Agendafaciliteit

Een agendafaciliteit is alles dat u inplant, dat geen afspraak of deelnemer is. Veelvoorkomende agendafaciliteiten zijn vergaderruimtes en projectors.

Zie Agendafaciliteiten beheren.

Csv-bestand

Een bestand met door komma's gescheiden waarden (csv-bestand) slaat gegevens in platte tekst op. Deze gegevens worden gescheiden door komma's. U gebruikt dit bestand om gegevens uit uw oude omgeving toe te wijzen aan uw nieuwe Google Workspace-account. Met een csv-bestand kunt u gegevens van meerdere gebruikers of agendafaciliteiten toewijzen met één bestand.

Algemene adreslijst

De algemene adreslijst is een doorzoekbare directory in Microsoft Outlook met alle gebruikers, groepen, gedeelde contacten en faciliteiten in uw Google Workspace-domein. Algemene adressen worden met iedereen in uw organisatie gedeeld.

IMAP

IMAP (Internet Message Access Protocol) is een protocol waarmee een e-mailclient toegang krijgt tot e-mails op een externe e-mailserver. Met IMAP heeft u toegang tot e-mailgegevens van Gmail of IMAP-servers die werken met RFC 3501, zoals Exchange en Novell GroupWise.

Oude omgeving

Uw oude omgeving (soms ook 'oude account' genoemd) is de plek waar u vandaan migreert, bijvoorbeeld Microsoft Office 365.

MSI

Een MSI is een Microsoft Windows-installatiepakket met een MSI-indeling. Het kan worden gebruikt om apps vanaf een server te implementeren.

MX-records

Mail Exchange-records (MX-records) sturen de e-mail van een domein naar de servers waarop de gebruikersaccounts van het domein worden gehost. Zie MX-records beheren voor meer informatie.

PST-bestanden of -mappen

Een PST-bestand (Personal Storage Table) bevat gegevens uit Microsoft Outlook, zoals e-mails, agenda's of contacten.

Mappen op het hoogste niveau

Een map op het hoogste niveau is een map in een e-mailservice op hetzelfde niveau als de inbox.

Termen voor de gegevensmigratieservice

Domeinmigratierapport

Een domeinmigratierapport bevat de status van alle gebruikers die worden gemigreerd. Het rapport is een csv-bestand.

Zie Een migratie controleren.

EWS

Exchange Web Services (EWS) biedt toegang tot e-mails, agenda's en contacten die zijn opgeslagen op een Microsoft Exchange-server.

Rechten voor nabootsing van identiteit

Met rechten voor nabootsing van identiteit kunt u de rechten gebruiken die zijn toegewezen aan het Exchange-account van een andere gebruiker, in plaats van de rechten van uw eigen account.

Itemfoutrapport

Een itemfoutrapport bevat informatie over items waarvan de migratie is mislukt. Het rapport is een csv-bestand.

Zie Een migratie controleren.

Rolaccount

Een rolaccount is een account op de mailserver waarvan u migreert. U geeft het rolaccount op als u de migratie instelt. Als u bijvoorbeeld gegevens overzet tussen Google Workspace-accounts, is het rolaccount het e-mailadres en wachtwoord van de beheerder van uw oude Google Workspace-account.

Het doel van het rolaccount hangt af van de plek waarvan u migreert:

• Als u migreert vanaf een Exchange Web Services-server (EWS) (Exchange 2010, Exchange 2013, Exchange 2016 of Exchange Online), moet het rolaccount rechten voor nabootsing van identiteit hebben voor alle accounts die worden gemigreerd, zodat de gegevensmigratieservice toegang heeft tot de gegevens.
  • Als u migreert vanaf een IMAP-server, wordt het migratierolaccount alleen gebruikt om de verbinding met de e-mailserver te controleren.

Zie Uw bronaccount voorbereiden.

TLS

TLS (Transport Layer Security) is een protocol dat zorgt voor beveiligde communicatie voor activiteiten op internet, zoals browsen, e-mail en andere gegevensoverdrachten. Als u TLS wilt gebruiken met de gegevensmigratieservice, moet uw oude server een TLS-certificaat hebben.

Opmerking: TLS en de voorganger ervan, SSL (Secure Sockets Layer), worden vaak allebei SSL genoemd.

Zie Het TLS-certificaat instellen.

GWMME-termen

Deltamigratie

Een deltamigratie wordt uitgevoerd na de bulkmigratie, maar voordat alle gebruikers actief worden en hun Google Workspace-account gaan gebruiken voor dagelijkse activiteiten. Het doel van een deltamigratie is om e-mails te migreren die tijdens de bulkmigratieperiode zijn ontvangen in de oude inbox van uw gebruikers.

Openbare mappen

Openbare mappen in Exchange worden gebruikt om informatie te delen met alle gebruikers of groepen gebruikers in uw organisatie. Gebruikers kunnen openbare mappen gebruiken om onder meer berichten, agenda-afspraken en contacten te posten.

Google Workspace ondersteunt geen openbare mappen zoals deze in Exchange worden gebruikt. U kunt echter vergelijkbare functies implementeren door met Google Groepen een gezamenlijke inbox te maken of door bestanden en mappen te delen in Google Drive.

GWMHN-termen

Beheerdersdatabase

Een beheerdersdatabase is een HCL Notes-database die deel uitmaakt van de Google Workspace Migration for HCL Notes (GWMHN)-app. Een migratiebeheerder gebruikt deze database om een migratie voor een HCL Domino-domein te configureren.

Domino-directory

Beheerders gebruiken een Domino-directory om een Domino-systeem te beheren. De directory bevat informatie over gebruikers, servers en groepen, en alle aangepaste gegevens die u heeft toegevoegd.

Als u een gebruiker of server registreert in een domein, worden automatisch de bijbehorende documenten van die persoon of server in de Domino-directory voor dat domein gemaakt. In deze documenten staat uitgebreide informatie over alle gebruikers en servers.

Feederdatabase

Een feederdatabase is een Notes-database die verantwoordelijk is voor alle migratietaken. In elke feederdatabase wordt een geplande agent uitgevoerd. Deze haalt gegevens op en migreert ze naar het Google Workspace-account.

Notes Template File (NTF)

Een NTF (Notes Template File) is een skeleton-bestand dat ontwerpelementen, maar geen documenten bevat. NSF-bestanden (Notes Storage Facility) worden gemaakt van NTF's. GWMHN wordt gedistribueerd als een set NTF's.

Geplande agents

Geplande agenten zijn taken die met bepaalde intervallen of op bepaalde tijden worden uitgevoerd op de Domino-server. Geplande agents worden uitgevoerd binnen een Notes-app (of -database). GWMHN gebruikt geplande agents om gegevens te migreren van HCL Notes naar Google Workspace.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.