E-postadresser skrivs om: användare@ghs.googlehosted.com

Problem: E-postadresserna skrivs om som användare@ghs.googlehosted.com istället för användare@din_domän.se.

Lösning: Problemet finns i din domäns DNS-poster. Domänen ska inte användas som en CNAME-post. Endast underdomäner ska vara CNAME-poster. När DNS-poster konfigureras korrekt ger en CNAME-sökning på din_domän.se inte några resultat.

Om du äger domänen exempel.se och du använder denna domän som en CNAME-post och låter den peka på ghs.googlehosted.com skrivs användarens e-postadress om som användare@ghs.googlehosted.com. I det här fallet ger en CNAME-sökning på exempel.se följande resultat:

Icke-auktoritativt svar: exempel.se kanoniskt namn = ghs.googlehosted.com

Om du får ghs.googlehosted.com som resultat på din CNAME-sökning, ska du återställa dina DNS-inställningar för att säkerställa att du inte använder ditt domännamn som en CNAME-post.

Observera att Google Workspace endast använder CNAME-poster vid verifiering av domänägarskap eller aktivering av anpassade webbadresser för de olika tjänsterna. När en anpassad webbadress har konfigurerats korrekt ska en CNAME-sökning efter den anpassade webbadressen ge "ghs.googlehosted.com" som resultat. Om du till exempel skapar den anpassade webbadressen mail.exempel.se för din e-posttjänst i Google Apps, ger en CNAME-sökning efter mail.exempel.se resultatet ghs.googlehosted.com. Resultatet visas så här:

Icke-auktoritativt svar: mail.exempel.se kanoniskt namn = ghs.googlehosted.com

Obs! Om du köpte ditt domännamn när du registrerade dig för Google Workspace behöver du inte skapa CNAME-poster. Detta är automatiskt konfigurerat för dig när du väljer en anpassad webbadress på Googles administratörskonsol.