E-mailadressen herschreven: user@ghs.googlehosted.com

Probleem: E-mailadressen worden herschreven als gebruiker@ghs.googlehosted.com in plaats van gebruiker@uw_domein.com.

Oplossing: Dit duidt op een probleem met de DNS-records van uw domein. U kunt uw domein niet gebruiken als CNAME-record. Alleen subdomeinen kunnen CNAME-records zijn. Als de DNS-records correct zijn ingesteld, worden er geen resultaten gevonden wanneer u een CNAME-zoekopdracht uitvoert voor 'uw_domein.com'.

Stel dat u de eigenaar bent van het domein 'example.com'. U gebruikt dit domein als CNAME-record en laat het naar 'ghs.googlehosted.com' wijzen. Het e-mailadres van de gebruiker wordt dan herschreven als 'gebruiker@ghs.googlehosted.com'. In dit geval leidt een CNAME-zoekopdracht naar 'example.com' tot het volgende resultaat:

Non-authoritative answer: example.com canonical name = ghs.googlehosted.com

Als u 'ghs.googlehosted.com' als resultaat krijgt voor een CNAME-zoekopdracht, reset u de DNS-instellingen zodat uw domeinnaam niet als CNAME-record wordt gebruikt.

Google Workspace gebruikt CNAME-records alleen om domeineigendom te bevestigen of aangepaste URL's te activeren voor de verschillende services. Als een aangepaste URL juist is ingesteld, wordt het resultaat 'ghs.googlehosted.com' gevonden bij een CNAME-zoekopdracht naar de aangepaste URL. Als u bijvoorbeeld de aangepaste URL 'mail.example.com' maakt voor uw e-mailservice, geeft een CNAME-zoekopdracht naar 'mail.example.com' het resultaat 'ghs.googlehosted.com', zoals hieronder te zien is:

Non-authoritative answer: mail.example.com canonical name = ghs.googlehosted.com

Opmerking: Als u een domeinnaam heeft gekocht toen u zich aanmeldde voor Google Workspace, hoeft u geen CNAME-records te maken. Ze worden automatisch voor u ingesteld als u een aangepaste URL selecteert in de Google Beheerdersconsole.