Åtgärda avvisade e-postmeddelanden

Det kan finnas flera skäl till att mottagarens e-postservrar avvisar e-postmeddelanden som du skickar. I Gmail returneras ett meddelande som speglar svaret från mottagarens server.

Nedan hittar du vanliga felmeddelanden som du kan stöta på. Förstå varför ditt meddelande avvisades och hur du åtgärdar problemet.

Tolka vanliga svar vid avvisning

E-postkontot du försöker skriva till finns inte

Varför avvisades meddelandet?

Det kan hända att mottagarens adress inte fungerar eller finns längre. Du kan även ha skrivit in adressen fel.

Vad du kan göra

1. Kontrollera om något av följande vanliga fel finns i adressen du försöker skicka till:
    • citationstecken
    • punkter i slutet av adressen
    • mellanslag före eller efter adressen
    • stavfel
  2. Sök i dina kontakter efter en annan adress som samma person använder.

Om felmeddelandet visas när du skickar ett meddelande till någon på arbetsplatsen, i skolan eller i organisationen kontaktar du administratören.

Meddelandets har markerats som skräppost eller Meddelandet har avvisats tillfälligt

Varför avvisades meddelandet?

• Meddelandetexten eller länken verkar misstänkt.
  • Du har lagt till en stor grupp mottagare i Kopia eller Hemlig kopia

Vad du kan göra

1. Du kan ta bort länkar till webbplatser där du uppmanas att ange personliga uppgifter.
  2. Om du ska skicka till en stor grupp kan du skapa en grupp i Google Grupper och sedan skicka till denna grupp.
    Ta reda på hur du skapar en grupp.

Mottagarservern godkände inte vår anslutningsbegäran

Varför avvisades meddelandet?

Det här felmeddelandet visas om Gmail inte kan ansluta till mottagarens e-postserver.

Vad du kan göra

Det här problemet försvinner vanligen snabbt, utan att du behöver göra något. Testa att skicka e-postmeddelandet igen efter en liten stund.

Om felmeddelandet fortfarande visas:

1. Kontrollera om det finns några fel i mottagarens e-postadress.
  2. Kontakta kundtjänsten för mottagarens e-postleverantör.

Om felmeddelandet visas när du skickar ett meddelande till någon på arbetsplatsen, i skolan eller i organisationen kontaktar du administratören.