Google Workspace instellen met een DNS-host van derden

U moet de DNS-records van uw domein updaten om uw domeineigendom te bevestigen en e-mail in te stellen met Google Workspace. Deze aangepaste DNS-records worden gewoonlijk gehost bij uw domeinhost (dit is meestal de plek waar u uw domein heeft gekocht).

Als het servicepakket van uw domeinhost u niet toestaat nieuwe DNS-records te maken, kunt u een DNS-host van derden gebruiken. Verschillende DNS-hostingservices, zoals ClouDNS.net en FreeDNS bieden kosteloze aangepaste DNS-hosting aan naast betaalde geavanceerde DNS-functies.

Hoe het werkt (optioneel)

Uw domeinhost gebruikt aangepaste DNS-records om websiteverkeer, e-mail en andere internetverzoeken naar uw domein door te sturen. MX-records sturen bijvoorbeeld de e-mails van uw domein via servers die worden gehost door een e-mailprovider.

U krijgt in Google Workspace een unieke DNS-record die u moet toevoegen aan uw domein. Google detecteert deze record en verifieert zo uw domeineigendom.

De DNS-records van uw domein worden gewoonlijk gehost bij uw domeinhost (dit is meestal de plek waar u uw domein heeft aangeschaft). Als u deze records niet kunt bewerken bij uw domeinhost, kunt u ze verplaatsen naar een DNS-host van derden. Dit heeft geen invloed op uw e-mails en websites, maar u moet wel al uw DNS-records verplaatsen naar de nieuwe DNS-host.

Uw DNS-records updaten

In deze stappen leest u hoe u uw DNS-records kunt verplaatsen naar een andere domeinhost en hoe u vervolgens uw domein verifieert en Gmail instelt.

De voorbeeldhost is ClouDNS.net. Deze host biedt verschillende DNS-services, waaronder beperkte kosteloze DNS-hosting. Verschillende andere domeinhosts bieden soortgelijke functies. De installatiestappen zijn ongeveer hetzelfde.

Stap 1. Uw ClouDNS-account maken
  1. Ga naar www.ClouDNS.net en maak een nieuw account.
  2. Log in bij uw dashboard.
  3. Klik naast DNS Zones op Add new (Nieuwe toevoegen).
  4. Klik op Master zone (Hoofdzone).
  5. Voer in het veld Domain name (Domeinnaam) in het vensterNew domain (Nieuw domein) de naam in van uw Google Workspace-domein, bijvoorbeeld uw-bedrijf.com, en klik op Create (Maken).

Er wordt een tabel weergegeven met de DNS-records van uw domein. Er zouden alleen NS-records (nameserver-records) in moeten staan. Laat dit venster openstaan.

Stap 2. DNS-records kopiëren naar ClouDNS

Zorg dat u de inloggegevens van uw domeinhost bij de hand heeft. U kunt uw domeinhost identificeren als u niet zeker weet wie uw domeinhost is.

1. Log in een nieuw venster in bij uw domeinhost.
  2. Ga naar de DNS-records van uw domein. U kunt deze vinden in het configuratiescherm of cPanel van uw domein. Ga naar de ondersteuningspagina van uw domeinhost voor hulp.

Als u bestaande DNS-records heeft die worden gehost bij uw domeinhost (niet bij ClouDNS), kopieert u deze vanuit uw domeinhost naar uw ClouDNS-account. Als u wilt dat uw domein volledig blijft werken, moet u alle DNS-records kopiëren.

3. Ga naar het venster met uw domeinhost en knip en plak eventuele aanvullende DNS-records van uw domeinhost in uw ClouDNS-account. Gebruik de tabbladen in de ClouDNS-tabel om te schakelen tussen DNS-recordtypen (A, AAAA, MX, TXT, CNAME etc.).
Stap 3. De NS-records van uw domeinhost wijzigen
  1. Als er in de lijst met records van uw domein bestaande NS-records staan, moet u deze allemaal verwijderen.
  2. Ga terug naar de ClouDNS-tabel in het vorige venster.
  3. Kopieer uit de kolom Points to (Wijst naar) de NS-record uit de eerste regel.

4. Ga terug naar het venster van uw domeinhost en plak de NS-record in uw DNS-records.
  5. Herhaal stap 3 en 4 voor alle NS-records en sla de wijzigingen op.

Uw DNS-records worden nu gehost bij ClouDNS (de tabel met NS-records bij uw domeinhost kan er anders uitzien).

6. Controleer of al uw services werken (het kan 24 uur duren voordat DNS-records zijn geüpdatet).
  7. Sluit het venster van de domeinhost, maar laat het ClouDNS-venster openstaan.
Stap 4. Domeinverificatie

Nadat de DNS-records zijn gekopieerd, verifieert u uw domein met Google Workspace.

1. Zoek de TXT-verificatierecord van Google Workspace.
  2. Maak in het ClouDNS-venster een nieuwe TXT-record en plak de Google Workspace-verificatierecord in het veld Points to (Wijst naar).
  3. Sla de record op.
  4. Klik in het venster met de Google Beheerdersconsole op Verifiëren.

Opmerking: De NS-records moeten beschikbaar blijven bij uw nieuwe domeinhost zolang u Google Workspace gebruikt. Als u de NS-records terugzet naar de oude domeinhost, kunt u geen MX-records instellen om Gmail te gebruiken met uw domein.

Stap 5. E-mail voor Google Workspace instellen
  1. Volg de algemene instructies om MX-records toe te voegen aan uw ClouDNS-account en e-mail van Google Workspace in te schakelen voor uw domein.
  2. Maak SPF-records van Google Workspace in uw ClouDNS-account om afzenders van e-mails te autoriseren en spam te helpen voorkomen.
  3. Voeg DKIM-records van Google Workspace toe aan uw ClouDNS-account om uw e-mail te verifiëren en spoofing te helpen voorkomen.

Opmerking: De NS-records moeten beschikbaar blijven bij uw nieuwe domeinhost zolang u Google Workspace gebruikt. Als u de NS-records terugzet naar de oude domeinhost, werkt de e-mail van uw domein niet meer met Google Workspace.

Heeft u hulp nodig?

Neem contact op met Google Workspace-support als u hulp nodig heeft bij het wijzigen van de DNS-records.