Vad händer om domänen upphör att gälla?

Du måste ha en registrerad domän för att kunna använda Google Workspace. Google använder denna primära domän för att konfigurera ditt Google Workspace-konto, inklusive användare, e-post och andra apptjänster.

Du registrerar äganderätten till en domän hos en värd under en viss tid, vanligtvis ett år eller mer. Ditt äganderätt till domänen upphör om du inte förnyar den i slutet av registreringsperioden.

Vad händer när domänregistreringen löper ut?

• Du äger inte längre domänen, vilket gör det möjligt för någon annan att köpa den.
  • Du kanske inte kan ta emot e-postmeddelanden om domänens MX-poster har återställts av värden eller en ny ägare. Dessa poster styr hur e-post skickas från din domän till ditt Google Workspace-konto.
  • Om din utgångna domän köps av någon annan kan du inte längre använda domänen med Google Workspace och måste ta bort den från kontot. Om domänen är din primära domän måste du ta bort kontot.

Hur skyddar jag mitt Google Workspace-konto?

Om du vill behålla äganderätten till domänen förnyar du domänregistreringen innan den löper ut eller anger att den ska förnyas automatiskt. Du gör detta på domänvärdens webbplats där du köpte domänen.

Obs! Förnya alla domäner som ingår i ditt Google Workspace-konto.

Hitta domänvärden
  1. Öppna sidan WHOIS lookup från ICANN, en ideell organisation som sammanställer domäninformation. (Du kan även söka efter "whois free" för att hitta ett företag som utför gratis sökningar.)
  2. Ange ditt domännamn i sökfältet och klicka på Sök.
  3. I avsnittet Registrar letar du efter domänvärdens namn och webbplats.
Förnya din domän
  1. Logga in på domänens värdkonto.
  2. Leta reda på domänen som du behöver förnya.
  3. Öppna faktureringsinställningarna för domänen.
  4. Förnya domänen i ett år eller mer. Du kan välja att automatiskt förnya domänregistreringen så att du inte behöver göra det manuellt.

Obs! Om du köpte domänen när du registrerade dig för Google Workspace besöker du Hantera förnyelse av domänregistrering för mer information om hur du förnyar domänen.

Jag vill inte ha min domän längre

Du kan låta domänen upphöra att gälla, men du måste ta bort den utgångna domänen från ditt Google Workspace-konto. Om det är din primära domän för kontot måste du ta bort kontot.