Redigering i klassiska Sites inaktiveras från och med den 30 januari 2023. Agera nu och migrera från klassiska Sites till nya Sites. Läs mer

Konfigurera klassiska Google Sites

Den här artikeln riktar sig till administratörer som använder den klassiska versionen av Google Sites (utan knappen Publicera uppe till höger). Få hjälp om du är administratör och använder den nya versionen av Google Sites.

Slutföra de här grundstegen för att aktivera klassiska Google Sites och definiera några basalternativ för användarna inom organisationen.

Grundläggande steg

1. Aktivera eller inaktivera klassiska Google Sites

Administratörer kan aktivera eller inaktivera klassiska Sites med hjälp av Googles administratörskonsol. De som har Sites aktiverat kan använda funktionen för att skapa och hantera webbplatser på domänens webbadress.
  2. Ange delningsalternativ

Som standard kan personer i din organisation hitta och dela webbplatser. Ändra delningsalternativen för att avgöra om användarna kan dela webbplatser med personer utanför domänen.
  3. Begränsa tillgången till att skapa nya platser

Som standard kan alla på domänen skapa nya webbplatser, men du kan begränsa det så att användarna bara kan redigera befintliga webbplatser där de har lagts till som redigeringsbehöriga av den som skapat webbplatsen.
  4. Ändra standardsynligheten för nya webbplatser

Som standard kan personer i din organisation hitta och redigera nyskapade webbplatser. Som administratör kan du enkelt göra nya platser synliga enbart för webbplatsens ägare.
  5. Aktivera kommentarsfunktionen

Tittarkommentarer har inaktiverats som standard i klassiska Sites. Gör webbplatserna på din domän mer sociala genom att aktivera kommentarer. Webbplatsägare kan sedan aktivera funktionen för var och en av sina webbplatser.