Lägg till användare från Kontakter på en iOS-enhet

För närvarande endast tillgängligt för huvudadministratörer.

Du kan lägga till kontakter som nya användare i Google Administratörskonsol-appen och Google Kontakter på en Apple iOS-enhet. Alla kontaktuppgifter, som e-postadress och telefonnummer, läggs också till. Även användarens foto läggs till.

Lägga till en ny användare från Kontakter

1. Öppna Google Administratörskonsol-appen . Konfigurera nu.
  2. Du kan behöva byta till kontot som avancerad administratör genom att trycka på Meny följt av nedåtpilen .
  3. Tryck på Meny följt avAnvändare.
  4. Tryck på Lägg till följt av Importera kontakt.
  5. Tryck på namnet eller fotot för kontakten som du vill lägga till.

Kontaktens namn, foto (om det finns något), eventuella e-postadresser och telefonnummer importeras.

6. Ange användarens nya e-postadress för Google Workspace.
  7. (Valfritt) Ange användarens första lösenord.

Som standard skapas ett tillfälligt lösenord för den nya användaren i Google Administratörskonsol. Teckenlängden för lösenordet är större än minimilängden (8) eller den minsta lösenordslängd som du har angett för domänen.

8. (Valfritt) Om du vill ändra det första lösenordet anger du att inställningen Autogenerering av lösenord ska vara AV och anger ett nytt lösenord två gånger.

Lösenordet måste innehålla minst åtta tecken. Tips om hur du skapar ett starkt lösenord finns i Lösenordshjälp.

9. (Valfritt) Kräv att användaren byter lösenord vid nästa inloggning.

Detta krav är aktiverat som standard.

10. (Valfritt) Om du vill lägga till ytterligare uppgifter eller lägga till användaren i en grupp trycker du på Lägg till mer information.

Informationen visas på Googles administratörskonsol och om du öppnar Kontakter via Gmail.

11. Tryck på Klar .

Ett bekräftelsemeddelande visas när den nya användaren har lagts till.

12. Tryck på OK om du vill stänga meddelanderutan eller tryck på Dela om du vill skicka uppgifterna för det nya kontot via Gmail eller en annan meddelandeapp.

Google skickar ett välkomstmeddelande med kontouppgifter (domännamn, användarnamn och lösenord) till den nya användaren. Meddelandet innehåller också en länk där användaren kan logga in på sitt nya konto.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.