Gegevens veilig houden nadat een werknemer het bedrijf heeft verlaten

Als de beheerder van uw organisatie kunt u de gegevens van uw organisatie veilig houden nadat een werknemer het bedrijf heeft verlaten, door de volgende acties uit te voeren:

1. Wis eventuele mobiele apparaten
    In de beheerdersconsole kunt u extern gegevens wissen van het apparaat van de gebruiker. U kunt het hele apparaat extern wissen of alleen de gegevens van uw organisatie.
  2. Trek de toegang tot wachtwoordherstel in
    Verwijder het herstelmailadres en -telefoonnummer van de gebruiker, zodat hij de functie voor wachtwoordherstel niet meer kan gebruiken om toegang te krijgen tot zijn oude account.
  3. Wijzig het wachtwoord van de gebruiker
    Hierdoor wordt het risico op ongeautoriseerde toegang tot het oude account van de gebruiker sterk verminderd.
  4. Trek alle OAuth 2.0-app-tokens in
    Door het wachtwoord van een gebruiker te wijzigen, worden ook alle OAuth 2.0-tokens ingetrokken die toegang geven tot bepaalde producten. Bekijk welke toegang is geautoriseerd en trek zo nodig de toegang van geautoriseerde apps in.
  5. Reset de inlogcookies van de gebruiker
    Hierdoor wordt het risico op ongeautoriseerde toegang ook verminderd.
  6. Trek beveiligingssleutels en app-wachtwoordtoegang in
    Trek beveiligingssleutels en app-specifieke wachtwoorden in waarmee toegang kan worden verkregen tot het account van de gebruiker.
  7. Verwijder het account van de gebruiker
    Zet gegevens van de gebruiker die u wilt bewaren over naar een ander account. Verwijder het oorspronkelijke account vervolgens volledig. Dit is de beste manier om te zorgen dat de gebruiker geen toegang meer heeft tot de gegevens van uw organisatie.