Kräv lösenord för hanterade mobila enheter

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Starter och Frontline Standard, Business Starter, Business Standard och Business Plus Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade, Education Plus och Endpoint Education Upgrade, Essentials, Enterprise Essentials och Enterprise Essentials Plus, G Suite Basic, G Suite Business Cloud Identity-gratisversion och Cloud Identity-premiumversion. Jämför utgåvor

Som administratör kan du skydda organisationens data genom att kräva att användare ställer in ett skärmlås eller lösenord på hanterade mobila enheter. Med avancerad mobilhantering kan du ställa in minimikrav för lösenordsegenskaper och kräva att användarna återställer sina lösenord regelbundet.

Förstå användarens påverkan

• Användarna får ett meddelande när deras lösenord inte uppfyller dina krav. Användarna har 24 timmar på sig att uppdatera sina lösenord. Efter denna period kan de inte få åtkomst till sin jobbdata förrän de har angett ett godkänt lösenord.

Obs! Om du vill tillämpa lösenordskraven direkt utan respitperiod kan du ställa in kontextkänslig åtkomst på att blockera icke-kompatibla enheter. Enheterna måste omfattas av grundläggande eller avancerad mobilhantering och användaren måste ha en licens som har stöd för kontextkänslig åtkomst. Läs mer

• Om du använder grundläggande hantering och kräver ett lösenord tillämpas inte lösenord för Android 5.1.1 Lollipop och tidigare enheter eller Apple iOS 7 och tidigare enheter.

Ange lösenordskrav

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla

Grundläggande alternativ: Kräv skärmlås eller lösenord
Innan du börjar: Om du vill tillämpa inställningen på vissa användare placerar du deras konton i en organisationsenhet.
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avMobil och ändpunkterföljt avInställningarföljt avUniversell.
  3. Klicka på Allmäntföljt avLösenordskrav.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  5. Markera rutan Kräv att användarna anger ett lösenord.
  6. Välj Grundläggande.
  7. (Valfritt) Om du använder grundläggande hantering av mobila enheter och vill kräva lösenord på enheter tidigare än Android 6.0 Marshmallow markerar du rutan Kräv att användare med Android-enheter tidigare än Android 6.0 (Marshmallow) anger ett lösenord.
  8. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en underordnad organisationsenhet kan du eventuellt ärva eller åsidosätta inställningarna för en överordnad organisationsenhet.
Avancerat alternativ: (Rekommenderas) Kräv ett starkt lösenord
Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Starter och Frontline Standard, Business Plus, Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus och Endpoint Education Upgrade, Enterprise Essentials och Enterprise Essentials Plus, G Suite Basic, G Suite Business och Cloud Identity-premiumversion. Jämför utgåvor
Innan du börjar: Om du vill tillämpa inställningen på vissa användare placerar du deras konton i en organisationsenhet.
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avMobil och ändpunkterföljt avInställningarföljt avUniversell.
  3. Klicka på Allmäntföljt avLösenordskrav.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  5. Markera rutan Kräv att användarna anger ett lösenord.
  6. Välj lösenordssäkerhet:
    • Grundläggande – alla mönster för skärmlås godtas.

• Standard – kräver en pinkod eller ett lösenord. Skärmlåsmönster accepteras inte. Ett lösenord kan innehålla valfria tecken i vilken ordning som helst.
      Obs! För personliga enheter med Android 12 eller senare (BYOD) som tillämpar lösenordsinställningar på enhetsnivå krävs en pinkod eller ett lösenord. Pinkoden får inte ha upprepande (4444) eller ordnade (1234, 4321, 2468) sekvenser.

• Starkt – kräver minst ett tecken, en siffra och en symbol (eller de anpassade inställningarna som du anger för Android-enheter). Stöds inte på enheter med Windows Phone 7 och 7.5.
      Obs! För personliga enheter med Android 12 eller senare (BYOD) som tillämpar lösenordsinställningar på enhetsnivå krävs en pinkod eller ett lösenord. Pinkoden får inte ha upprepande (4444) eller ordnade (1234, 4321, 2468) sekvenser.

7. För Minsta antal tecken anger du en minsta lösenordslängd. Starka lösenord bör ha tre eller fler tecken.
    Obs! Minsta lösenordslängd stöds inte för Android 12 eller senare personliga enheter (BYOD) som tillämpar lösenordsinställningar på enhetsnivå. Lösenordet för standard måste innehålla minst fyra tecken och stark måste innehålla minst sex eller åtta tecken för pinkoden.
  8. (Valfritt) Om du vill låsa enhetens skärm när den varit inaktiv under en tid väljer du en tid på menyn Ange tid till skärmlås.

Denna inställning åsidosätter standardvärden för mobila enheter. Standarden för iPhone är fem minuter. För iPad är standardinställningen 15 minuter.

9. (Valfritt) Om du vill uppmana användarna att återställa sitt lösenord regelbundet markerar du rutan Ange livslängd för lösenord och anger antalet dagar. Stöds på Android 3.0 Honeycomb och senare enheter.
  10. (Valfritt) Om du vill förhindra återanvändning av lösenord som har löpt ut markerar du rutan Blockera lösenord som har löpt ut och anger antalet tidigare lösenord som inte kan återanvändas. Ange till exempel 2 för att hindra användaren från att återanvända de senaste två enhetslösenorden. Stöds på enheter med Android 3.0 och senare.
  11. (Valfritt – använd med försiktighet) Om du vill genomföra en automatisk rensning när en användare anger ett felaktigt lösenord markerar du rutan Rensa enheten efter misslyckade försök och anger ett värde. På iOS har användaren rätt till ett misslyckat försök mindre än på Android. Exempel:
    • På Android – om du anger 5 rensas enheten efter det femte misslyckade försöket och återställs till fabriksinställningarna.
    • På iOS – om du anger 5 rensas enheten efter det fjärde misslyckade försöket och återställs till fabriksinställningarna.
  12. (Valfritt) Om du valde Starkt i steg 7 kan du åsidosätta kraven på ett tecken, nummer, symbol och biometri för Android-enheter. Markera rutan Använd inställningar för anpassad styrka för Android och välj kraven.
    Viktigt! Den här inställningen stöds inte för personliga enheter med Android 12 eller senare (BYOD) som tillämpar lösenordsinställningar på enhetsnivå.
  13. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en underordnad organisationsenhet kan du eventuellt ärva eller åsidosätta inställningarna för en överordnad organisationsenhet.
Mindre säkert alternativ: (Rekommenderas inte) Inaktivera lösenordskrav
Innan du börjar: Om du vill tillämpa inställningen på vissa användare placerar du deras konton i en organisationsenhet.
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avMobil och ändpunkterföljt avInställningarföljt avUniversell.
  3. Klicka på Allmäntföljt avLösenordskrav.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  5. Avmarkera rutan Kräv att användarna anger ett lösenord.
  6. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en underordnad organisationsenhet kan du eventuellt ärva eller åsidosätta inställningarna för en överordnad organisationsenhet.

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.