Uw domein verifiëren via uw website

U kunt uw domeineigendom verifiëren door een metatag toe te voegen of een HTML-bestand te uploaden naar de website van uw domein. Als u uw website niet kunt bewerken of geen website heeft, kunt u uw domein verifiëren bij uw domeinhost (dit is meestal de plek waar u uw domein heeft aangeschaft).

Opmerking: Als u uw domein heeft aangeschaft toen u zich aanmeldde voor Google Apps, hoeft u het niet te verifiëren.

Waarom moet ik mijn domein verifiëren?

Als u Google Apps wilt gebruiken, moet u verifiëren dat u de eigenaar bent van uw domein. Zo kan niemand anders zonder uw toestemming uw domein gebruiken met Google Apps.

Verifiëren met een HTML-bestand of een metatag?

De verificatiemethode die u kiest, hangt af van uw webhost. Gebruik het HTML-bestand als u HTML-bestanden kunt uploaden naar de webhost van uw domein. Gebruik de metatag als u geen HTML-bestanden kunt uploaden naar de webhost van uw domein.

Neem contact op met uw webhost voor meer informatie of ondersteuning.

Webhost Aanbevolen verificatiemethode
BigCommerce Metatag
Blogger Metatag
Bluehost HTML-bestand
FatCow HTML-bestand
GoDaddy HTML-bestand
Goodsie Metatag
HostGator HTML-bestand
HostMetro HTML-bestand
iPage HTML-bestand
InMotion Hosting Gebruik de Google Apps-installatieoptie
PrestaShop Metatag
SiteGround HTML-bestand
Storenvy Metatag
Shopify HTML-bestand
Squarespace Metatag
Tumblr Metatag of HTML-bestand
Web.com Metatag
Weebly Metatag
Wix Metatag
Wordpress.com Metatag
Zenfolio Metatag

Methode met metatag

Google Apps geeft u een metatag met een verificatiecode die u in de sectie <head> van de startpagina van uw website kunt plakken. Bezoekers van uw website zien de metatag niet, maar wij kunnen controleren of hij er staat.

Voordat u begint:

• De website moet beschikbaar zijn via de domeinnaam zonder www-voorvoegsel. Dit houdt in dat er geen www in de URL staat. http://uwdomein.com is bijvoorbeeld een domeinnaam zonder voorvoegsel.
  • Uw website moet ook openbaar zijn en niet beperkt tot een intern netwerk (zoals een intranet).
1. Uw verificatiecode ophalen

Nadat u zich heeft aangemeld voor Google Apps, opent u de installatiewizard. De installatiewizard leidt u door de stappen om uw Apps-account in te stellen, inclusief domeinverificatie.

Als u de installatiewizard verlaat voordat u uw domein heeft geverifieerd, kunt u uw account nog steeds activeren in de Google-beheerdersconsole.

1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Klik boven aan het dashboard op de knoppen om uw Google Apps-account in te stellen en uw domein te verifiëren.
  3. Op de pagina Uw domein verifiëren vindt u de metatag waarmee u uw domein kunt verifiëren. Als u op deze pagina een andere verificatiemethode ziet, klikt u op Een andere methode kiezen en selecteert u <metatag> toevoegen.
  4. Kopieer de hele verificatierecord.
2. De metatag toevoegen aan de startpagina van uw domein

Uw startpagina is de pagina die wordt weergegeven als gebruikers naar uw domeinnaam zonder www-voorvoegsel gaan (https://uwdomein.com).

1. Open het HMTL-bestand van de startpagina van uw website met een tekst- of HTML-editor. Als uw webhost een webgebaseerde pagina-editor gebruikt (Squarespace, Wix, WordPress.com, etc.), opent u uw startpagina in deze editor.
  2. Plak de metatag in het <head>-gedeelte vóór het eerste <body>-gedeelte. Als u niet zeker weet hoe u metatags kunt toevoegen met een webgebaseerde editor, neemt u contact op met de technische ondersteuning van uw webhost.

De installatiewizard bevat een voorbeeld van waar u de metatag in uw HTML-bestand moet plaatsen.

The meta tag is placed between the <head> and <body> sections.

3. Sla de wijzigingen aan uw startpagina op. Als u het bestand offline heeft bewerkt, uploadt u het naar uw webserver. Overschrijf daarbij het eerdere startpagina-bestand.
3. Controleren of uw metatag is toegevoegd
  1. Open een nieuw browservenster en ga naar de startpagina van uw website.
  2. Klik met de rechtermuisknop ergens op de startpagina en kies het juiste menu-item om de HTML-bron van uw startpagina te bekijken. Dit heeft een naam als Paginabron bekijken, Bron bekijken, HTML bekijken of iets dergelijks.
  3. Kijk in de sectie <head> van de HTML-bron om te controleren of uw Google-metatag erin staat.
4. Domeinverificatie voltooien
  1. Ga terug naar de installatiewizard.
  2. Klik op Domein verifiëren en e-mail instellen of Verifiëren.

Hierna zal Google op zoek gaan naar de metatag op de startpagina van uw website. Nadat de metatag is gevonden, wordt uw domein geverifieerd. Het kan maximaal een uur duren voordat Google uw domein heeft geverifieerd. Als we de tag niet onmiddellijk vinden, zullen we regelmatig opnieuw controleren.

Methode met HTML-bestand

Google Apps geeft u een HTML-bestand met een verificatiecode. Als u het HTML-bestand uploadt naar uw webserver, controleren we of het er staat. Het uploaden van het bestand heeft geen invloed op uw website.

Voordat u begint:

• Het HTML-bestand moet beschikbaar zijn via de domeinnaam zonder www-voorvoegsel. Dit houdt in dat er geen www in de URL staat. http://uwdomein.com/uwbestand.html is een domeinnaam zonder www-voorvoegsel.
  • Het HTML-bestand moet openbaar zijn en niet beperkt tot een intern netwerk (zoals een intranet).
1. Uw verificatiecode ophalen

Nadat u zich heeft aangemeld voor Google Apps, opent u de installatiewizard. De installatiewizard leidt u door de stappen om uw Apps-account in te stellen, inclusief domeinverificatie.

Als u de installatiewizard verlaat voordat u uw domein heeft geverifieerd, kunt u uw account nog steeds activeren in de Google-beheerdersconsole.

1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Klik boven aan het dashboard op de knoppen om uw Google Apps-account in te stellen en uw domein te verifiëren.
  3. Klik op de pagina Uw domein verifiëren op Een andere methode kiezen en selecteer HTML-bestand uploaden.
2. Uw HTML-bestand uploaden

Als u niet zeker weet hoe u bestanden naar uw webserver moet uploaden, neemt u contact op met de technische ondersteuning van uw webhost of met uw webmaster.

1. Klik in de instructies die worden weergegeven op Downloaden om uw HTML-verificatiebestand te downloaden. Het lijkt op google4ddabfacdb4f6795.html.

Opmerking: Geef het HTML-bestand geen andere naam, anders herkennen we het niet als we ernaar zoeken.
  2. Upload het HTML-bestand naar de hoofdmap (bovenste map) van de webserver van uw domein. De naam van de hoofdmap kan verschillen per hostingprovider, maar meestal is het public_html, www of wwwroot.

Opmerking: Upload het HTML-bestand niet naar een submap. Het bestand moet zichtbaar zijn via http://uwdomein.com/uwbestandsnaam.html.
3. De bestandsupload controleren
  1. Open een nieuw browservenster.
  2. Ga naar het adres van het geüploade bestand. Bijvoorbeeld http://uwdomein.com/uwbestandsnaam.html. Gebruik uw echte domeinnaam en de naam van uw HTML-bestand.

Als het bestand correct is geüpload, ziet u in de browser google-site-verification:, gevolgd door de code in uw HTML-bestandsnaam.

4. Domeinverificatie voltooien
  1. Ga terug naar de installatiewizard.
  2. Klik op Domein verifiëren en e-mail instellen of Verifiëren.

Hierna zal Google het HTML-bestand zoeken bij uw webhost. Het kan maximaal een uur duren voordat Google uw domein heeft geverifieerd. Als we het HTML-bestand niet onmiddellijk vinden, zullen we regelmatig opnieuw controleren.

Hulp bij het verifiëren van uw domein

Neem contact op met Google Support voor hulp bij de verificatie.

Volgende stappen

Nadat uw domeineigendom is geverifieerd, stelt u de MX-records voor uw e-mail in. U kunt ook beginnen met het gebruik van Google Documenten, Drive en andere services in uw Google Apps-account.

Opmerking: Als de domeinverificatie is geslaagd, kunt u de metatag of het HTML-bestand verwijderen. Als u dit niet doet, heeft dit ook geen invloed op uw website.