Uw domein verifiëren met een HTML-bestand

Het uploaden van een HTML-bestand naar de website van uw domein is een van de manieren om het eigendom van uw domein te verifiëren en Google Apps voor uw domein te activeren. U downloadt in de beheerdersconsole een HTML-bestand met daarin een verificatiecode. We controleren vervolgens of u het HTML-bestand heeft geüpload naar uw website. Het uploaden van het bestand heeft geen invloed op hoe uw website eruitziet of hoe deze werkt.

Het HTML-bestand dat u uploadt moet beschikbaar zijn op uw domeinnaam zonder www-voorvoegsel en overal op internet. Een domeinnaam zonder www-voorvoegsel is uw domein zonder www in de URL. Bijvoorbeeld: http://uw_domein.com/uw_bestandsnaam.html is een domein zonder www-voorvoegsel, en http://www.uw_domein.com/uw_bestandsnaam.html is dat niet. Het bestand moet ook openbaar zijn en niet beperkt tot het netwerk van uw bedrijf.

Als u geen website heeft voor uw domein, of geen bestanden kunt uploaden naar de websiteserver, kunt u een andere verificatiemethode gebruiken.

1. De Google Apps-installatiewizard openen
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.
  2. Klik op Domein verifiëren.De Google Apps-installatiewizard wordt geopend.

3. Selecteer in de lijst Een andere verificatiemethode kiezen de optie Verifiëren door het uploaden van een HTML-bestand naar uw website.

Ziet u de knop Domein verifiëren niet?

Als u de knop Domein verifiëren niet ziet boven aan de beheerdersconsole, of als u een aanvullend domein toevoegt aan uw Apps-account, volgt u deze instructies om de metatag te krijgen die u moet toevoegen:

1. Klik op het dashboard van de beheerdersconsole op Domeinen.

Als u Domeinen niet ziet op uw dashboard, klikt u op Meer functies. Waar bevindt dit zich?

2. Klik op Domeinen toevoegen/verwijderen.
  3. Klik naast het domein dat u wilt verifiëren op Domein activeren om de Google Apps-installatiewizard te openen.

Activate Domain link visible

4. Klik op het tabblad Alternatieve methoden en selecteer de optie HTML-bestand uploaden.HTML file upload option on the Alternate Methods tab.
2. Het HTML-bestand maken en uploaden

Als u niet zeker weet hoe u bestanden naar uw webserver moet uploaden, kunt u contact opnemen met de beheerder van uw website voor hulp.

1. Klik in de instructies die worden weergegeven op Het HTML-verificatiebestand downloaden of het HTML-verificatiebestand om dit te downloaden. Dit lijkt op 'google-site-verification: google4ddabfacdb4f6795.html'.
  2. Laat het browservenster voor de beheerdersconsole open en upload het HTML-bestand naar de hoofdmap (bovenste map) van de website van uw domein.De naam van de hoofdmap kan verschillen per hostingprovider, maar meestal is het public_html, www of wwwroot.

Upload het HTML-bestand niet naar een submap. Het bestand moet zichtbaar zijn via http://uw_domein.com/uw_bestandsnaam.html.

3. Controleren of het HTML-bestand correct is geüpload
  1. Open een willekeurig browservenster.
  2. Ga naar het adres van het geüploade bestand op uw website. Dit is de URL van uw site met de bestandsnaam eraan toegevoegd, bijvoorbeeld http://uw_domein.com/uw_bestandsnaam.html. Vervang uw_domein.com door uw echte domeinnaam en uw_bestandsnaam.html door uw echte bestandsnaam.

Als het bestand correct is geüpload, ziet u in uw browser google-site-verification:, gevolgd door de reeks tekens in het bestand dat u heeft geüpload.

4. Domeinverificatie voltooien
  1. Ga terug naar het browservenster in de beheerdersconsole met de verificatie-instructies.
  2. Klik onder aan de pagina op Domein verifiëren en e-mail instellen of Verifiëren.

Hierna zal Google op zoek gaan naar het HTML-bestand op hetzelfde adres als waar u het hierboven heeft bekeken. Zodra het bestand is gevonden, wordt de service voor uw domein geactiveerd. Het kan maximaal een uur duren voordat Google uw domein heeft geverifieerd. Als we het HTML-bestand niet onmiddellijk vinden, zullen we regelmatig opnieuw controleren.

Hulp bij het verifiëren van uw domein

U ontvangt snelle en persoonlijke hulp van ons ondersteuningsteam. (Niet beschikbaar voor de oude gratis versie van Google Apps.)