Välj aviseringsinställningar för Google Workspace

Som organisationens administratör kan du välja vilka typer av produkt- och utbildningsmeddelanden du vill få från Google.

E-post om produkter

Produktmeddelanden skickas bara till den primära administratören för ditt Google Workspace-konto. Inledningsvis är den primära administratören personen som registrerade sig för Google Workspace-tjänsten. Läs mer om att ändra primär administratör.

Typer av e-postmeddelanden som du kan ta emot:

• Tips och uppdateringar
  • Funktionsmeddelanden
  • Erbjudanden och kampanjer
  • Begäranden om feedback och testning

Uppdatera inställningarna för produktmeddelanden

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt avKontoföljt avKontoinställningarföljt avInställningar.
  3. I avsnittet Kommunikationsinställningar klickar du på E-post.
  4. Välj vilka e-postmeddelanden som skickas till den primära administratören.
  5. Klicka på Spara längst ned.

Utbildningsmeddelanden för användare

Tillgängligt för kunder som har registrerat sig för Google Workspace efter den 1 november 2020

Låt användarna ta emot utbildningsmeddelanden om att använda appar och funktioner i Google Workspace. Dessa e-postmeddelande innehåller rekommenderade metoder, tips och funktionsuppdateringar.

Dessa e-postmeddelanden kan

• visa användarna de nya apparnas fördelar och funktioner
  • hjälpa användarna att börja arbeta på ett nytt sätt
  • hjälpa användarna att gå över från äldre system på ett smidigt sätt.

Dessa e-postmeddelanden kan handla om populära funktioner, men sidfoten innehåller en ansvarsfriskrivning om att vissa utvalda funktioner i e-postmeddelandet kanske inte har implementerats av din organisation.

Låta användarna ta emot utbildningsmeddelanden

Användarna får e-postmeddelanden om Google Workspace-tjänsterna som aktiveras för kontot. När användarna får åtkomst till en tjänst kan de få e-post om den tjänsten (om den är tillgänglig) två gånger i veckan. Sedan får användarna ett e-postmeddelande då och då, en gång i veckan, varannan vecka eller mer sällan. Användarna kan välja bort detta genom att klicka på länken för att avsluta prenumerationen i varje e-postmeddelande.

E-post skickas till användare vars språk är inställt på engelska (USA och Storbritannien), franska, hindi, italienska, japanska, portugisiska (Brasilien) och spanska (Spanien).

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt avKontoföljt avKontoinställningarföljt avInställningar.
  3. I avsnittet Kommunikationsinställningar klickar du på E-post.
  4. Välj vilka typer av aviseringar som enbart den primära administratör får:
    • Tips och uppdateringar
    • Funktionsmeddelanden
    • Erbjudanden från Google
    • Inbjudningar till enkäter och tester
  5. Om du vill låta användarna ta emot utbildningsmeddelanden klickar du på Produktutbildning och uppdateringar för användare.
  6. Klicka på Spara längst ned.

Relaterade ämnen