Fouten bij automatische registratie bekijken

Als u automatische registratie configureert voor uw SAML-apps, kunt u deze fouten zien:

Hieronder vindt u meer informatie over hoe u deze fouten kunt oplossen.

Opmerking: Als u de problemen niet kunt oplossen met deze stappen, belt u support.

Fouten in de configuratietijd

Foute autorisatiecode

U ziet deze foutmelding als de autorisatiecode niet kan worden ingewisseld voor een vernieuwingstoken. Dit kan gebeuren als de autorisatiecode onjuist is of als u na de autorisatie te lang wacht met klikken op Wijzigingen opslaan. Als u opnieuw autoriseert en de wijzigingen opslaat, zou deze fout moeten worden opgelost.

Foutmelding Oplossing
Autorisatietoken kan niet worden gegenereerd. Probeer opnieuw te autoriseren en de wijzigingen op te slaan.

Fout wegens verouderde pagina

Fouten wegens verouderde pagina's doen zich voor als de browserpagina van de gebruiker niet is vernieuwd en de configuratie is gewijzigd buiten deze browsersessie (in een ander browservenster of door een andere gebruiker). Dit zijn de foutmeldingen die dan kunnen worden weergegeven:

Foutmelding Oplossing
Uw pagina is verouderd. Er is een registratie-installatie. Vernieuw de pagina om de bestaande installatie te overschrijven.
Uw pagina is verouderd. Er is geen registratie-installatie. Vernieuw de pagina om de bestaande installatie te overschrijven.
Uw pagina is verouderd. Een ongeconfigureerde registratie-installatie kan niet worden geactiveerd. Vernieuw de pagina om de bestaande installatie te overschrijven.
Uw pagina is verouderd. Een ongeconfigureerde registratie-installatie kan niet worden verwijderd. Vernieuw de pagina om de bestaande installatie te overschrijven.

Tijdelijke paginafout

Deze fouten zijn tijdelijk. Ze zijn meestal opgelost als u de pagina vernieuwt of de actie na enige tijd opnieuw uitvoert.

Foutmelding Oplossing
Registratie-installatie kan niet worden opgehaald.  Vernieuw de pagina.
Voorconfiguratie voor registratie kan niet worden opgehaald. Vernieuw de pagina.
Registratiestatus kan niet worden opgehaald. Vernieuw de pagina.
Registratieactivatie mislukt. Probeer de registratie opnieuw uit te voeren.
Fout bij het verwijderen van registratie-installatie. Probeer de registratie opnieuw te verwijderen.
Registratie-installatie kan niet worden gemaakt. Maak de registratie-installatie opnieuw en sla uw wijzigingen op.
Registratie-installatie kan niet worden geüpdatet. Update de registratie-installatie opnieuw en sla uw wijzigingen op.
Aangepaste kenmerken kunnen niet worden opgehaald. Probeer de aangepaste kenmerken opnieuw op te slaan.
Kenmerktoewijzing kan niet worden geüpdatet. Update uw kenmerktoewijzing opnieuw.
De groepsinstellingen voor automatische registratie kunnen niet worden geüpdatet. Update uw groepsinstellingen opnieuw.
De uitschrijvingsconfiguratie kan niet worden geüpdatet. Update uw uitschrijvingsconfiguratie opnieuw.
Configuratie verwijderd, maar API-clienttoegang kan niet worden ingetrokken.

Als de configuratie wordt verwijderd, worden de rechten ingetrokken waarmee de app toegang krijgt tot uw gegevens aan de Google-zijde.

Als dit om wat voor reden dan ook mislukt, moet u de toegang handmatig intrekken door naar API-clienttoegang beheren te gaan in het gedeelte Beveiliging.

Als u de configuratie heeft verwijderd en van plan bent deze opnieuw in te stellen, hoeft u niets te doen.

Fout bij het updaten van de registratieconfiguratie. Vernieuw de pagina.
Verificatie mislukt. De inloggegevens voor verificatie (bijvoorbeeld de dragertoken) die zijn opgegeven in de configuratie zijn onjuist. Voer de juiste inloggegevens in.
De opgegeven SCIM-eindpunt-URL is ongeldig. Het opgegeven eindpunt is ongeldig. Voer de juiste URL in.
Fout bij het inschakelen van de registratie. Verplaats de schuifregelaar Automatische registratie naar Actief
Fout bij het verwijderen van registratie-installatie.
  1. Klik op Automatische registratie om 'Instellingen' te openen.
  2. Klik onder Configuratie verwijderen op Verwijderen
De kenmerken van uw doelserviceprovider kunnen niet worden opgehaald.
  1. Klik op Automatische registratie om 'Instellingen' te openen.
  2. Klik onder Kenmerktoewijzing op Bewerken.
  3. Bewerk indien nodig de toewijzingen van de serviceproviders.
Het doelbronschema kan niet worden opgehaald. Controleer de eindpunt-URL die u heeft opgegeven toen u de automatische registratie instelde en probeer de Cloud Directory-kenmerken opnieuw toe te wijzen aan de kenmerken van de doel-app.

Runtimefouten voor automatische registratie

Fouten in de runtime van automatische registratie kunnen zich voordoen als er problemen zijn met de API-toegang, autorisatie of configuratie.

Fouten met de interne services van Google

Foutcode Beschrijving en oplossing
17003
17006
17008

Beschrijving:

Kan niet verifiëren met interne Google-services.

Reden:

De rechten van de volgende client-ID voor gebruikersregistratie zijn ingetrokken:

910835873219-es01p47a1ks618hgp59q26cnc6sv33r3.apps.googleusercontent.com

Oplossing:

Zorg dat deze ID rechten heeft voor deze bereiken:

https://www.googleapis.com/auth/admin.directory.user.readonly,
https://www.googleapis.com/auth/admin.directory.userschema.readonly,
https://www.googleapis.com/auth/admin.directory.group.member.readonly

Gebruik in de Beheerdersconsole API-clienttoegang beheren onder BeveiligingGeavanceerde instellingen om te controleren of de client-ID deze bereiken heeft of om deze bereiken toe te voegen aan deze client-ID.

17007

Beschrijving:

Er kan geen toegang worden gegeven aan apps die automatische registratie ondersteunen met machtigingsrechten voor het hele domein.

Er kunnen geen domeinbrede machtigingsrechten worden gegeven aan de service voor automatische registratie. De service voor automatische registratie heeft deze nodig om de Google-directory te kunnen lezen.

Redenen:

Reden 1: De rechten van de client-ID voor gebruikersregistratie zijn ingetrokken.

Oplossingen:

Gebruik in de Beheerdersconsole API-clienttoegang beheren onder Beveiliging > Geavanceerde instellingen om de volgende client-ID en bereiken toe te voegen:

Client ID:
910835873219-es01p47a1ks618hgp59q26cnc6sv33r3.apps.googleusercontent.com

Bereiken:

https://www.googleapis.com/auth/admin.directory.user.readonly,
https://www.googleapis.com/auth/admin.directory.userschema.readonly,
https://www.googleapis.com/auth/admin.directory.group.member.readonly

Een alternatieve oplossing is de betreffende app te verwijderen en vervolgens opnieuw toe te voegen.

Reden 2: Onverwachte systeemfouten

Oplossing:

In de meeste gevallen wordt deze fout automatisch opgelost. Als het probleem zich echter na enkele uren nog steeds voordoet, voegt u de client-ID en de bereiken toe of verwijdert u de app en voegt u deze opnieuw toe, zoals uitgelegd in reden 1 hierboven.

Fouten met autorisatietokens

Foutcode Beschrijving en reden Oplossing
17010

Er zijn niet voldoende inloggegevens om uw SCIM-eindpunt aan te roepen.

Reden: De autorisatietoken is ingetrokken.

Probeer opnieuw te autoriseren. Klik op Automatische registratie om 'Instellingen' te openen en klik vervolgens op Opnieuw autoriseren.
17013

Er is een fout opgetreden bij het ophalen van een toegangstoken van uw serviceprovider.

Reden: De autorisatietoken is ingetrokken.

Als deze fout na enige tijd niet vanzelf wordt opgelost, kunt u opnieuw autoriseren. Klik op Automatische registratie om 'Instellingen' te openen en klik vervolgens op Opnieuw autoriseren.

Fouten met toegangstokens

Foutcode Beschrijving en reden Oplossing
17002
17011

Er kan geen toegangstoken worden gegenereerd.

Reden: Sommige interne Google-services zijn op dit moment niet beschikbaar.

Deze fout wordt na enige tijd vanzelf opgelost.
17009 Toegangstoken genereren uit vernieuwingstoken is mislukt. Probeer opnieuw te autoriseren. Klik op Automatische registratie om 'Instellingen' te openen en klik vervolgens op Opnieuw autoriseren.

Algemene fouten

Foutcode Beschrijving en reden Oplossing
1200x

Interne fout.

Deze fout wordt na enige tijd vanzelf opgelost.
25001 Google-backend/-service tijdelijk niet beschikbaar. Stel de automatische registratie opnieuw in.
25002

Google-backend/-service tijdelijk niet beschikbaar.

Reden: De app is niet geïnstalleerd voor de klant.

Installeer de app en stel de automatische registratie opnieuw in.
25005 Google-backend/-service tijdelijk niet beschikbaar. Deze fout wordt na enige tijd vanzelf opgelost.
25016 Google-backend/-service tijdelijk niet beschikbaar. Stel de automatische registratie opnieuw in.
50001 Interne fout. Deze fout wordt na enige tijd vanzelf opgelost.
50003 Interne fout. Deze fout wordt na enige tijd vanzelf opgelost.
50005 Er staat een verwijderde groep in de geconfigureerde groepsfilters. Verwijder de verwijderde groep uit de configuratie van het registratiebereik.
50006 Interne fout. Deze fout wordt na enige tijd vanzelf opgelost.

Fouten op bronniveau

Als in het gedeelte 'Automatische registratie' op de pagina met instellingen voor SAML-apps de melding Mislukt staat, klikt u op Lijst downloaden. In het gedownloade bestand staat wanneer het maken, verwijderen of updaten van bronnen is mislukt en een foutcode en beschrijving voor elke mislukte actie.

Deze fouten zijn alleen van invloed op de bronnen in het bestand.

Foutcode Foutomschrijving Oplossing
45003

Het verzoek om de bron te updaten, maken of verwijderen is niet geaccepteerd door uw SCIM-gebaseerde app. Bekijk de foutdetails in het gedownloade foutbestand.

Mogelijke redenen:

1. Licentielimiet bereikt: u heeft slechts genoeg licenties om vijf gebruikers te maken in uw SCIM-gebaseerde app en u heeft automatische registratie ingeschakeld voor zes gebruikers.
  2. Waarde te lang: de waarde, bijvoorbeeld de e-mail-ID, is te lang en kan niet worden geaccepteerd door de SCIM-gebaseerde app.
  3. Moet minstens één recht hebben. Een van de rechten moet Profiel-ID zijn.
  4. De gebruikersnaam bestaat al. De gebruikersnaam moet uniek zijn in de hele organisatie.
  5. Bron (gebruiker) niet gevonden aan de serviceproviderzijde.
  6. Ongeldige waarde voor SCIM-gebruikers-ID.
Corrigeer de fout, sla de wijzigingen op en probeer het opnieuw.
45004

Er is een fout opgetreden tussen de serviceprovider en Google als identiteitsprovider. De tekst van de fout is 'Internal error - Quota Exceeded' (Interne fout: quotum bereikt).

Mogelijke redenen:

• Een storing die van invloed is op de serviceprovider.
  • De server van de serviceprovider is niet beschikbaar.
Neem contact op met de serviceprovider.
45005 Het SCIM-eindpunt dat u heeft geconfigureerd kan niet worden bereikt. Controleer het SCIM-eindpunt dat u heeft opgegeven in de beheerdersconsole. Corrigeer de fout, sla de wijzigingen op en probeer het opnieuw.
45006

Het verzoek om de bron te updaten, maken of verwijderen is niet juist geformuleerd of wordt niet geaccepteerd door de SCIM-gebaseerde app. Bekijk de foutdetails in het gedownloade foutbestand.

Mogelijke redenen:

1. Waarde te lang
  2. Onvoldoende licenties
  3. Ongeldige licentie
  4. Rechtwaarde bestaat niet
Corrigeer de fout, sla de wijzigingen op en probeer het opnieuw.
45016

Het verzoek om de bron te updaten, maken of verwijderen is niet geaccepteerd door uw SCIM-gebaseerde app, omdat een vereist veld niet is ingevuld. Bekijk de foutdetails in het gedownloade foutbestand.

Corrigeer de fout, sla de wijzigingen op en probeer het opnieuw.