GWMME autoriseren voor uw account

Google Workspace Migration for Microsoft Exchange

Voordat u Google Workspace Migration for Microsoft Exchange (GWMME) kunt gebruiken, moet u het autoriseren voor uw account.

Stap 1: Een serviceaccount maken

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Hoe u het serviceaccount maakt, hangt af van of u een geautomatiseerd script wilt uitvoeren (aanbevolen) of handmatig een account wilt maken.

Optie 1: Het account maken met een geautomatiseerd script

Dit GitHub-script wordt niet ondersteund door Google Workspace-support. Als u problemen heeft met het script, volgt u de stappen om het account handmatig te maken. Ontdek hoe u het script gebruikt.

1. Log in als hoofdbeheerder en open Cloud Shell in een browservenster.
  2. Voer de volgende opdracht in de shell in om het geautomatiseerde script te starten:

python3 <(curl -s -S -L https://git.io/gwmme-create-service-account)

3. Voer de stappen in het Cloud Shell-venster uit.
  4. Klik op Downloaden om het json-bestand met de client-ID van het serviceaccount te downloaden op uw computer.
  5. Stel de migratie in. Zie Gegevens migreren met GWMME voor meer informatie.

Ontdek hoe u het script gebruikt.

Optie 2: Handmatig een serviceaccount maken

Stap 1: Een project maken

1. Ga naar Google Cloud en log in als hoofdbeheerder. Als u voor het eerst inlogt bij de console, moet u akkoord gaan met de Servicevoorwaarden.
  2. Klik op IAM en beheerand thenBronnen beheren. U moet wellicht eerst op Menu klikken.
  3. Klik bovenaan op Project maken en voer een projectnaam in.
  4. (Optioneel) Als u het project wilt toevoegen aan een map, klikt u voor Locatie op Bladeren. Ga naar de map en klik op Selecteren.
  5. Klik op Maken.
  6. Standaard heeft alleen de maker van een project rechten om het project te beheren. Als u zeker wilt weten dat het project onderhouden kan worden als de maker de organisatie verlaat, moet u ten minste één andere persoon de rol van projecteigenaar toewijzen. Zie De toegang tot projecten, mappen en organisaties beheren voor meer informatie.

Stap 2: De API's inschakelen voor het serviceaccount

1. Vink het vakje aan naast uw nieuwe project.
  2. Klik op API's en servicesand thenBibliotheek. U moet wellicht eerst op Menu klikken.
  3. Klik voor elke API die vereist is (zie hieronder) op de naam van de API en vervolgens op Inschakelen.
    • Admin SDK
    • Google Calendar API
    • Contacts API
    • Gmail API
    • Groups Migration API

Tip: Als u de API niet kunt vinden, voer u de API-naam in het zoekvak in.

Stap 3: Het OAuth-toestemmingsscherm instellen

Tip: Gebruik gedeelde e-mailaccounts voor beheerders als u de e-mailadressen hieronder toevoegt.

1. Klik op API's en servicesand thenOAuth-toestemmingsscherm. U moet wellicht eerst op Menu klikken.
  2. Selecteer Intern bij Gebruikerstype.
  3. Klik op Maken.
  4. Voer bij App-naam de naam van de app in.
  5. Selecteer een E-mailadres gebruikerssupport zodat gebruikers contact kunnen opnemen bij vragen.
  6. Voer bij Contactgegevens ontwikkelaar e-mailadressen in zodat Google contact met u kan opnemen over wijzigingen in uw project.
  7. Klik op Opslaan en doorgaanand thenOpslaan en doorgaanand thenTerug naar dashboard.

Stap 4: Het serviceaccount maken

1. Klik op API's en servicesand thenInloggegevens. U moet wellicht eerst op Menu klikken.
  2. Klik op Inloggegevens maken and then Serviceaccount.
  3. Voer bij Naam serviceaccount een naam in voor het serviceaccount en voeg eventueel een beschrijving toe.
  4. Klik op Maken en doorgaanand thenGereed.
  5. Noteer de unieke ID-waarde voor het serviceaccount. U heeft dit later nodig. Deze waarde is ook de client-ID van het serviceaccount.

Tip: U kunt de waarde ook vinden op het tabblad Details van het serviceaccount of in het JSON-bestand.

6. Klik op Gereedand thenOpslaan.
  7. Klik bovenaan op Sleutels and then Sleutel toevoegen and then Nieuwe sleutel maken.
  8. Zorg dat het sleuteltype is ingesteld op JSON en klik op Maken.

U ziet de melding dat het JSON-bestand voor de privésleutel van het serviceaccount is gedownload op uw computer.

9. Noteer de bestandsnaam en waar uw browser deze opslaat. U heeft dit later nodig.
  10. Klik op Sluiten.

Stap 2: Uw client-ID autoriseren in de Beheerdersconsole

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Als u het serviceaccount heeft gemaakt met een geautomatiseerd script, kunt u deze stap overslaan.

Hoe u autoriseert, hangt af van het type account vanuit waar u migreert.

Optie 1: Niet migreren vanuit een Google Workspace-account

Voer deze stappen uit in het doelaccount.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Beveiligingand thenToegangs- en gegevenscontroleand thenAPI-functiesand thenBeheer domeinbrede machtiging .
    U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.
  3. Klik op Nieuwe toevoegen en vul de client-ID van uw serviceaccount in.

Deze ID (die ook wel de unieke ID wordt genoemd) staat in het json-bestand dat u heeft gedownload toen u het serviceaccount maakte. De ID staat ook in Google Cloud (klik opIAM en beheerand thenServiceaccountsand thende naam van uw serviceaccount).

4. Kopieer en plak in het veld OAuth-bereiken de volgende door komma's gescheiden lijst met bereiken:

https://www.googleapis.com/auth/contacts,
    https://www.googleapis.com/auth/admin.directory.group.readonly,
    https://www.googleapis.com/auth/admin.directory.user,
    https://www.googleapis.com/auth/apps.groups.migration,
    https://www.googleapis.com/auth/calendar,
    https://www.googleapis.com/auth/gmail.insert,
    https://www.googleapis.com/auth/gmail.labels

5. Klik op Autoriseren.
  6. Selecteer de nieuwe client-ID. Klik op Details bekijken en controleer of elk bereik in de lijst staat.

Als een bereik er niet bij staat, klikt u op Bewerken. Vul het ontbrekende bereik in en klik op Autoriseren. U kunt de client-ID niet bewerken.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

Optie 2: Migreren vanuit een Google Workspace-account

De stappen die u moet nemen, zijn afhankelijk van uw instellingen. Het volgende geldt:

• Google Workspace-bron- en -doeldomeinen die verschillen: Autoriseer GWMME in zowel het bron- als het doeldomein door stap 1 en 2 (hieronder op deze pagina) te volgen.
  • Google Workspace-bron- en -doeldomeinen die hetzelfde zijn: Autoriseer GWMME alleen in uw doeldomein door stap 2 te volgen (hieronder op deze pagina).
  • Wachtwoorden toegevoegd aan het csv-bestand voor controle: Autoriseer GWMME alleen in het doeldomein door stap 2 te volgen (hieronder op deze pagina). Geef daarna het bronaccount toegang voor minder goed beveiligde apps. Ga naar Stap 2: Minder goed beveiligde apps toegang tot accounts geven voor meer informatie.

Stap 1: GWMME autoriseren in het brondomein

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Beveiligingand thenToegangs- en gegevenscontroleand thenAPI-functiesand thenBeheer domeinbrede machtiging .
    U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.
  3. Klik op Nieuwe toevoegen en vul de client-ID van uw serviceaccount in.

Deze ID (die ook wel de unieke ID wordt genoemd) staat in het json-bestand dat u heeft gedownload toen u het serviceaccount maakte. De ID staat ook in Google Cloud (klik opIAM en beheerand thenServiceaccountsand thende naam van uw serviceaccount).

4. Kopieer en plak in het veld OAuth-bereiken het volgende bereik:

https://www.googleapis.com/auth/gmail.imap_admin

5. Klik op Autoriseren.
  6. Voer vervolgens stap 2 hieronder uit.

Stap 2: GWMME autoriseren in het doeldomein

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Beveiligingand thenToegangs- en gegevenscontroleand thenAPI-functiesand thenBeheer domeinbrede machtiging .
    U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.
  3. Klik op Nieuwe toevoegen en vul de client-ID van uw serviceaccount in.

Deze ID (die ook wel de unieke ID wordt genoemd) staat in het json-bestand dat u heeft gedownload toen u het serviceaccount maakte. De ID staat ook in Google Cloud (klik opIAM en beheerand thenServiceaccountsand thende naam van uw serviceaccount).

4. Kopieer en plak in het veld OAuth-bereiken de volgende door komma's gescheiden lijst met bereiken:

https://www.googleapis.com/auth/contacts,
    https://www.googleapis.com/auth/admin.directory.group.readonly,
    https://www.googleapis.com/auth/admin.directory.user,
    https://www.googleapis.com/auth/apps.groups.migration,
    https://www.googleapis.com/auth/calendar,
    https://www.googleapis.com/auth/gmail.insert,
    https://www.googleapis.com/auth/gmail.labels

5. Als uw Google Workspace-bron- en doeldomeinen hetzelfde zijn, voegt u het volgende bereik toe:

https://www.googleapis.com/auth/gmail.imap_admin

6. Klik op Autoriseren.
  7. Selecteer de nieuwe client-ID. Klik op Details bekijken en controleer of elk bereik in de lijst staat.

Als een bereik er niet bij staat, klikt u op Bewerken. Vul het ontbrekende bereik in en klik op Autoriseren. U kunt de client-ID niet bewerken.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

Stap 3: De migratie instellen

Zie Gegevens migreren met GWMME voor meer informatie.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.